Table of Contents:

  1. Hvorfor bruge solcreme hver dag?
  2. Hvor ofte smøre med Solcrem?
  3. Hvordan beskytter solcreme?
  4. Hvornår skal man bruge faktor 30?
  5. Hvor meget beskytter solcreme?
  6. Hvornår udløber solcreme?
  7. Er solcreme godt for huden?
  8. Hvor meget hjælper solcreme?

Hvorfor bruge solcreme hver dag?

Men solens stråler bør nydes med omtanke, for de kan også forårsage solskoldninger, øjenskader og for tidlig aldring i form af rynket hud. Både UVA-stråling og UVB-stråling kan medvirke til udvikling af hudkræft. Derfor er det vigtigt, at bruge en solcreme, der beskytter huden mod begge former for stråling.

Hvor ofte smøre med Solcrem?

Hvor ofte skal jeg smøre mig med solcreme? Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Vi ved endnu ikke hvor mange. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen efter behov, eller hvis du har badet eller svedt meget eller har tørret dig med håndklæde.

Hvordan beskytter solcreme?

Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af UV-strålingen - enten med et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV- stråling, som omsættes til varme, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Hvornår skal man bruge faktor 30?

Helt generelt kan du gå ud fra disse retningslinjer: faktor 15 til lys, lys/gylden og mørk hud i den danske sommer. faktor 30 til lys hud og stærk sol. faktor 50 eller 50+ til meget lys hud og meget stærk sol.

Hvor meget beskytter solcreme?

Solfaktor 15 beskytter nemlig mod 93% af solens stråler, mens solfaktor 30 beskytter mod 97% af strålerne. Og forskellen er endnu mindre, når vi kommer op i solfaktor 50. Her er det nemlig 98% af solens stråler, der bliver blokeret.

Hvornår udløber solcreme?

Solcremer der opbevares ved stuetemperatur kan typisk holde sig i to til tre år, og typisk 12 måneder efter åbning. Hvis solcreme udsættes for høje temperaturer, fx i solen på stranden, vil den miste sin virkning med tiden. En solcreme der skifter farve, lugter eller ser underlig ud skal smides ud.

Er solcreme godt for huden?

Solcremen beskytter effektivt huden mod for tidlig aldring forårsaget af solens stråler og blåt lys fra elektroniske enheder, og så giver den en fin mat finish.

Hvor meget hjælper solcreme?

Solfaktor 15 beskytter nemlig mod 93% af solens stråler, mens solfaktor 30 beskytter mod 97% af strålerne. Og forskellen er endnu mindre, når vi kommer op i solfaktor 50. Her er det nemlig 98% af solens stråler, der bliver blokeret.