Table of Contents:

 1. Hvor længe lever man med uhelbredelig kræft?
 2. Kan uhelbredelig kræft helbredes?
 3. Hvor meget lever kan man undvære?
 4. Hvilke behandlingsformer er de mest skånsomme?
 5. Hvor lang tid er kræft om at udvikle sig?
 6. Hvor længe kan man leve med livsforlængende behandling?
 7. Kan man leve uden sin lever?
 8. Hvor længe kan man leve med en ny lever?
 9. Hvad er mild kemoterapi?
 10. Hvad er antihormonbehandling?
 11. Kan man have kræft uden at mærke det?
 12. Hvad er aggressiv kræft?
 13. Hvilken form har kræftknuder?
 14. Hvad er livsforlængende kræftbehandling?

Hvor længe lever man med uhelbredelig kræft?

Mennesker med uhelbredelig kræft dør ofte 1-2 år efter, at de har fået kræftdiagnosen. Derfor bør patienter og pårørende tilbydes palliative indsatser tidligt i forløbet og ofte sideløbende med behandlingen. I Danmark vil flertallet af kræftpatienter overleve deres sygdom og dø af andre årsager end kræft.

Kan uhelbredelig kræft helbredes?

Selvom det ikke er muligt at fjerne kræftsygdommen helt, kan man som regel få behandling, der holder sygdommen i ro og hæmmer udviklingen af kræften. Det er også muligt at få behandling, der kontrollerer og letter symptomerne fra sygdommen og behandlingen. Det kaldes lindrende eller palliativ behandling.

Hvor meget lever kan man undvære?

Hvis leveren er normal, kan man undvære 75-80 pct. af leveren. Levervævet vil ret hurtigt gendanne sig, og det vil opnå omtrent sin normale størrelse i løbet af tre til fire måneder.

Hvilke behandlingsformer er de mest skånsomme?

Operationerne bliver mere præcise og skånsomme, og bivirkningerne ved både strålebehandling og kemoterapi bliver mindre. Dertil kommer, at der også kommer bedre diagnostiske metoder, der betyder, at kræften kan opdages tidligere, og flere derfor vil overleve deres kræftsygdom.

Hvor lang tid er kræft om at udvikle sig?

Som regel tager det lang tid, det vil sige mange år, før en ondartet svulst bliver stor nok til at give symptomer. Når en kræftsvulst har spredt sig, er den ofte uhelbredelig. Behandling kan imidlertid forlænge livet og forbedre livskvaliteten.

Hvor længe kan man leve med livsforlængende behandling?

De fleste patienter får kun forlænget deres liv med måneder, i sjældne tilfælde et til to år. Og så er der enkelte patienter, som mirakuløst lever længebehandlingen.

Kan man leve uden sin lever?

Leveren påvirker også samtlige andre organer i kroppen, sådan at hvis leveren holder op med at virke, går hjernen i koma, nyrerne lukker ned, tarmene hæver op, hjertet pumper dårligere, lungerne ilter ikke blodet, vi får muskelsvind og knogleskørhed. Det er intet under, at man ikke kan leve uden sin lever!

Hvor længe kan man leve med en ny lever?

Overlevelsen 1 år efter transplantation på Rigshospitalet er blandt de bedste på europæisk plan. Hovedparten af de transplanterede patienter i den erhvervsaktive alder kommer tilbage på arbejdsmarkedet, og langt størstedelen af de transplanterede børn vokser op til et almindeligt liv.

Hvad er mild kemoterapi?

Behandling med mild kemoterapi får man især ved langsomt voksende (indolente) lymfomer, som f. eks. det follikulære lymfom. Man kan få mild kemoterapi som tabletter, men man får det oftest som indsprøjtning med et eller flere stoffer f.

Hvad er antihormonbehandling?

Antihormonbehandling bruges som efterbehandling til mænd, der har østrogenfølsom brystkræft. Formålet er at nedsætte risikoen for, at sygdommen vender tilbage. Hvis brystkræft er østrogenfølsom, betyder det, at den vokser, når det kvindelige kønshormon østrogen er til stede i kroppen.

Kan man have kræft uden at mærke det?

En kendt knude, der, forandrer sig, vokser eller ændrer form. Nye knuder eller hævelser. Knuder eller hævelser, der er nye eller forandrer sig, og er i brystet, testiklerne, armhulen, lysken eller på halsen. Knuder eller hævelser, der er nye eller forandrer sig, andre steder på kroppen.

Hvad er aggressiv kræft?

Småcellet lungekræft bliver også kaldt "oat cell lung cancer" ("havregryns"-kræft), fordi cellerne, set under et mikroskop, er meget små og kan ligne havregryn af udseende. Småcellet lungekræft er en meget aggressiv form for kræft, og uden behandling er prognosen meget alvorlig.

Hvilken form har kræftknuder?

Hvis man opdager en uøm og hård knude, der vokser hurtigt, skal den undersøges nærmere hos lægen. Det behøver ikke at være kræft, men det er vigtigt at blive undersøgt, så man kan slippe mistanken eller blive behandlet. Hævelser eller knuder kan være symptom på en infektion, en godartet knude eller en cyste.

Hvad er livsforlængende kræftbehandling?

Livsforlængende behandling er behandling, hvor der ikke er udsigt til helbredelse, bedring eller lindring, men alene en vis livsforlængelse, fx respiratorbehandling, parenteral ernæring, sondeernæring og væsketilførsel.