Table of Contents:

 1. Hvad måler et pas?
 2. Hvornår fik man pas?
 3. Hvad er pas lavet af?
 4. Hvad er security code i dansk pas?
 5. Hvad er Pasnummeret?
 6. Hvad er gyldig rejselegitimation?
 7. Hvornår fik vi pas i Danmark?
 8. Hvor laves danske pas?
 9. Hvorfor er pas så dyrt?
 10. Hvor lang tid tager det at få et nødpas?
 11. Hvor ser jeg mit pasnummer?
 12. Kan man køre til Tyskland uden pas?
 13. Hvad sker der hvis man har glemt sit pas?

Hvad måler et pas?

det skal ligne dig og have størrelsen 35 x 45 mm, hvor hovedet måler mellem 30-36 mm i højden. billedet skal tages lige forfra og vise dit ansigt og det øverste af skuldrene. hovedbeklædning må kun bæres, hvis det er af religiøse grunde, og pandeparti, kindben og hage skal være synlige.

Hvornår fik man pas?

Sidenhen er passet blevet et identifikationsbevis, der legitimerer, at pasindehaveren kan rejse over landegrænser. Pas i moderne forstand blev først indført, da Første Verdenskrig brød ud i 1914, og midlertidig paskontrol ved landegrænserne i Europa blev en realitet. Efter krigen blev paspligten gjort permanent.

Hvad er pas lavet af?

Når du ansøger om nyt pas, skal du medbringe:
 • original dåbs-, navne- eller fødselsattest, sundhedskort eller anden egnet legitimation samt billedlegitimation.
 • sundhedskort (sygesikringsbevis), hvis dit personnummer ikke fremgår af attesten eller af din billedlegitimation.
 • vellignende foto, som lever op til billedkravene.

Hvad er security code i dansk pas?

Ifølge ISPS (International Ship & Port Facility Security Code) nye regler, skal alle rejsende med et skib i international trafik kunne identificere sig selv. Dette gælder fra 1. juli 2004. Forpligtelsen til at kunne give identifikation for alle passagerer gælder også for børn.

Hvad er Pasnummeret?

Kode, angiver nationalitet. DNK står her for 'Danmark'. Pasnummer, typisk på 9 cifre. Efternavn.

Hvad er gyldig rejselegitimation?

For danske statsborgere udgør kun pas gyldig Rejselegitimation. Danske statsborgere kan dog rejse i de nordiske lande uden at medbringe pas. Til indrejse i en række lande skal passet forinden være forsynet med et visum til landet.

Hvornår fik vi pas i Danmark?

Det danske pas, udformet som de øvrige EU-landes pas, dog med det danske rigsvåben på forsiden, blev indført i 1985.

Hvor laves danske pas?

Den 1. oktober 2021 fik det danske pas ny producent. Det er konsortiet idpeople-Veridos, som skal stå for al dansk pasproduktion de kommende syv år.

Hvorfor er pas så dyrt?

Folketinget har den 26. januar 2021 vedtaget en ændring af pasloven, der betyder, at gebyret for pas stiger fra den 1. februar 2021. Samtidig er det vedtaget, at pasgebyret fordobles i de tilfælde, hvor en ansøgers tidligere pas er mistet eller hvor passet fremvises i ødelagt stand.

Hvor lang tid tager det at få et nødpas?

Et nødpas kan udstedes med det samme på hos alle Borgerservice- enheder landet over. Politiet i lufthavne og ved grænseovergange kan også lave det i de fleste tilfælde, men her skal du påregne, at det i værste fald kan tage helt op il en time.

Hvor ser jeg mit pasnummer?

I CPR registerindsigt kan du se, hvilke oplysninger der er registreret om dig i Det Centrale Personregister (CPR). Alle, der er registrerede i CPR, har ret til gratis at få en registerindsigt.

Kan man køre til Tyskland uden pas?

Der lyder dog samme svar til alle, der ringer: Man må ikke tage over grænsen, uden at kunne legitimere sig med et pas. Og et sygesikringsbevis kan ikke erstatte det rødbedefarvede hæfte - heller ikke for børn.

Hvad sker der hvis man har glemt sit pas?

Rejser til Tyskland uden pas kan koste bøde Hvis man som dansk statsborger bliver standset i den danske grænsekontrol på vej hjem fra Tyskland uden sit pas på sig, kan det blive en ubehagelig oplevelse. For det første kan man få en bøde på 600 kroner – eller endda på 1.000 kroner, hvis man slet ikke har et gyldigt pas.