Table of Contents:

 1. Kan man bade med dræn i ørene?
 2. Hvor længe varer væske i mellemøret?
 3. Hvordan kommer man af med væske i øret?
 4. Hvordan ved man om trommehinden er sprunget?
 5. Hvordan Trykudligner man øret?
 6. Hvornår må man komme i svømmehallen efter dræn?
 7. Hvor hurtigt kan dræn falde ud?
 8. Hvad hvis man ikke kan trykudligne?
 9. Hvordan skyller jeg mit øre?
 10. Kan ikke komme af med propper i ørene?
 11. Hvornår må man flyve efter sprængt trommehinde?
 12. Kan man flyve med revnet trommehinde?

Kan man bade med dræn i ørene?

Undgå sæbevand i ørene Det medfører, at sæbevandet let passerer gennem drænet, og ofte trænger ind og forårsager irritation af mellemøreslimhinden. Hvis man ikke kan undgå at skylle sæbevand ind i ørerne, kan lidt vandskyende vat eller ørepropper, anvendes. Det gælder for eksempel ved badning i badekar og ved hårvask.

Hvor længe varer væske i mellemøret?

Ved infektion hæver slimhinden og mellemøret fyldes med pus. Også slimhinden i det Eusthachiske rør hæver, hvorved mellemørets ventilation nedsættes. Der udvikles herefter et undertryk. Når selve infektionen læges, vil undertrykket i mellemøret typisk vare fra nogle få dage til få uger, inden øret fungerer normalt.

Hvordan kommer man af med væske i øret?

Som regel kan man selv få væsken i mellemøret til at forsvinde. Dette kan du ved at trykudligne – altså blæse luft op i mellemøret ved at holde dig for næsen, lukke munden og puste alt hvad du kan.

Hvordan ved man om trommehinden er sprunget?

Hvad er symptomerne på en revnet trommehinde? Lige efter skaden mærker man som regel en kraftig smerte, og det kan bløde ud af øret. Samtidig er hørelsen på øret mere eller mindre nedsat. Ofte har man også rungen og susen for øret, eller føler det som om, at man har en prop for øret.

Hvordan Trykudligner man øret?

Dette kan du ved at trykudligne – altså blæse luft op i mellemøret ved at holde dig for næsen, lukke munden og puste alt hvad du kan. Hvis det er svært at trykudligne, skal du holde hovedet på skrå (se nedenstående billede), således at det ”syge” øre er opad.

Hvornår må man komme i svømmehallen efter dræn?

Barnet må efter anlæggelse af dræn spise frit. Man kan sagtens gå i svømmehal/swimmingpool med dræn i ørene, så længe man afholder sig fra, at dykke længere ned under vandet.

Hvor hurtigt kan dræn falde ud?

Et dræn falder som regel ud efter et halvt til et helt år. Mens drænet sidder, er der ifølge Mikkel Holmelund kun meget få forholdsregler, man skal tage.

Hvad hvis man ikke kan trykudligne?

Problemet med at trykudligne ørerne under flyvning (oftest i forbindelse med landingen), skyldes en dårlig funktion af øretrompeten (det eustakiske rør). Forkølelse eller allergi kan være årsagen, men problemet er ofte medfødt og skyldes, at øretrompeten ikke fungerer optimalt.

Hvordan skyller jeg mit øre?

Sådan gør du
 1. Dryp øret med mad- eller babyolie 1-2 dage forud for øreskylningen for at blødgøre ørevoksen.
 2. Sæt dig eller stil dig foran et spejl og læg hovedet lidt på skrå
 3. Sug eller træk tempereret vand op i øreskyllesprøjten.
 4. Ret strålen med vand bagud og opad ind i øregangen.

Kan ikke komme af med propper i ørene?

Hvis det ikke lykkes for dig selv at få proppen af ørevoks ud, kan du hjælp hos lægen. Det mest almindelige er, at lægen skyller ørevokset ud med lunkent vand. Det kan være en fordel at blødgøre ørevokset ved at dryppe lidt madolie/babyolie i øret de sidste par dage inden øreskylningen.

Hvornår må man flyve efter sprængt trommehinde?

Lufthavnens medicinske beredskab i Schiphol har udstyr, der kan måle trykket i trommehinden. De kan også give dig råd om, hvorvidt du kan flyve eller ej. En trykskade heler hurtigere end en sprængt trommehinde, der kan tage fra et par uger til flere måneder.

Kan man flyve med revnet trommehinde?

dykning eller flyvning kan trommehinden revne. Det medfører umiddelbart voldsomme smerter, eventuel lidt blødning og hørenedsættelse. En sprunget trommehinde heler som oftest spontant i løbet af uger til måneder og typisk går man løbende til kontrol hos en øre-næse-halslæge.