Table of Contents:

 1. Kan man spise krybende timian?
 2. Er pebermynte og mynte det samme?
 3. Er mynte giftig?
 4. Hvilken mynte smager bedst?
 5. Er trædebregner stedsegrønne?
 6. Hvor meget vand skal timian have?
 7. Hvad kan bruges i stedet for mynte?
 8. Hvilken slags mynte?
 9. Hvad er mynte te godt for?
 10. Hvilken mynte er bedst?
 11. Hvordan fjerner man trædebregner i græsplænen?
 12. Hvad planter man på en skråning?
 13. Hvorfor dør min timian?
 14. Hvordan skal man plukke timian?

Kan man spise krybende timian?

Krybende timian Sammen med at være en fantastisk kulinarisk urt, er timian et fremragende spiseligt bunddække, der også kan tåle en let fodtrafik, så de egner sig til at vokse på eller nær have stier.

Er pebermynte og mynte det samme?

Krusemynte er en variant af grøn mynte. Den har korte, krusede blade og er velegnet til kødretter. Pebermynte er en krydsning mellem vandmynte og grøn mynte. Der skelnes mellem to slags pebermynte, nemlig sort og hvid pebermynte, hvor den sorte har mørklilla stængler, mens den hvide har grønne stængler og blade.

Er mynte giftig?

Blandt varieteter og former af pebermynte bør nævnes citronmynten Mentha piperita var. citrata, der har røde rande på bladene og en citronagtig duft. Denne gamle lægeplante er giftig og bør ikke bruges som køkkenurt. Den har krybende stængler og små ovale blade.

Hvilken mynte smager bedst?

Mynte krydsbestøver let og derfor findes der mange underarter af mynte. Hver især har de deres egen smag, som gør, at den ene mynte er bedst i te, den anden i desserter og den tredje i en gryderet. Hvis du vil være helt sikker på, hvilken mynte du står med, er den eneste vej frem at smage på den.

Er trædebregner stedsegrønne?

Trædebregner er en stedsegrøn bunddække med lysegrønne forårsskud og grøn-gule blomster. Med Cotula kan du skabe en fin og ensartet overflade af sunde, nøjsomme bunddække-planter, der er lette at passe.

Hvor meget vand skal timian have?

Timian skal gerne vandes regelmæssigt, men planten er tørketålende. Du skal beskære, når timian bliver for ranglet. Timian er flerårig, hvilket betyder, at den ikke skal overvintre.

Hvad kan bruges i stedet for mynte?

Mint erstatning: Her er hvad du kan bruge som mynte alternativer
 • 2.1 1. Basilikum.
 • 2.2 2. Pebermynteekstrakt.
 • 2.3 3. Marjoram.
 • 2.4 4. Estragon.
 • 2.5 5. Rosmarin.
 • 2.6 6. Persille.
 • 2.7 7. Koriander.
 • 2.8 8. Tørret mynte.

Hvilken slags mynte?

Mynte
Mynte-slægten
KlasseMagnoliopsida (Tokimbladede)
OrdenLamiales (Læbeblomst-ordenen)
FamilieLamiaceae (Læbeblomst-familien)
SlægtMentha

Hvad er mynte te godt for?

Mynte indeholder flere gavnlige vitaminer og mineraler, f. eks. C- og E-vitamin, folat, kalcium og jern. Alle slags mynte, især pebermynte, har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og berolige maven.

Hvilken mynte er bedst?

Grøn mynte, Mentha spicata Er den mynte, som mange kokke foretrækker. Selvom duften er hen ad tandpasta og tyggegummi, er den en af de mest anvendelige i maden. Grøn mynte får lilla blomster på rødbrune stængler med savtakkede blade. På engelsk kaldes den spearmint.

Hvordan fjerner man trædebregner i græsplænen?

Det enkleste vil være at begynde med at fjerne mest muligt af planterne mekanisk. Det kan ske med hænderne, ved hjælp af hakke, spade eller andre redskaber eller ved motoriseret børstning med stive børster. Når det er sket, bør man afvente, at planterne kommer i fornyet vækst og så sætte ind med ukrudtsbrænderen.

Hvad planter man på en skråning?

Vi har samlet 3 gode forslag til super hårdføre bunddækkeplanter, som du kan planteskråninger og på steder, hvor terrænet hælder.
 • Kranstop 'Crispa'
 • Snebær 'Hancock'
 • Dværgmispel 'Coral Beauty'

Hvorfor dør min timian?

Vand ikke direkte på planten Krydderurter har, som de fleste planter, brug for meget vand. Men hvordan du vander dem har også noget at sige for, hvor godt de klarer sig. De skal nemlig ikke have for meget vand, og de skal vandes i potten, de står i, og ikke direkte på hverken blade eller jord.

Hvordan skal man plukke timian?

Kom krydderurten i fryseren inden, så bliver det meget nemmere at plukke bladene af stilkene.
 1. Frys. Det er tit både besværligt og tidskrævende at nippe de små timianblade af de friske grene. ...
 2. Rulle og nulre. Tag posen ud af fryseren og skiftevis nulr og rul posen mellem dine hænder. ...
 3. Ryste, ryste.
26. sep. 2010