Table of Contents:

 1. Hvilke hudplejeprodukter skal jeg bruge?
 2. Kan man vaske sit ansigt med håndsæbe?
 3. Hvad gør en ansigtsrens?
 4. Hvordan finder jeg ud af hvilken hudtype jeg har?
 5. Hvad er god hudpleje?
 6. Hvad skal jeg rense mit ansigt med?
 7. Er det nok at vaske ansigtet med vand?
 8. Hvad sker der hvis man renser sin hud for meget?
 9. Hvorfor bruge rensemælk?
 10. Hvad betyder det at exfoliere?
 11. Hvorfor har man talgknopper?
 12. Hvordan eksfolierer man?

Hvilke hudplejeprodukter skal jeg bruge?

Den optimale pleje til en normal hud er rens, skintonic, serum, dagcreme og om natten en natcreme. En fugtmaske kan med fordel bruges et par gange om ugen, evt. som en natmaske. Du kan vælge hvilket som helst renseprodukt, når du har en normal hudtype.

Kan man vaske sit ansigt med håndsæbe?

Huden i ansigtet er tyndere og mere sårbar end huden på hænderne og resten af kroppen. Derfor skal du ikke bruge almindelig håndsæbe til at vaske dit ansigt. Fast håndsæbe har typisk for høj pH, hvilket kan forskubbe din huds sunde balance. ... Undgå, at hårshampoo kommer i ansigtet.

Hvad gør en ansigtsrens?

Du skal bruge ansigtsrens til at fjerne skidt og snavs samt hudens egne affaldsstoffer og døde hudceller.

Hvordan finder jeg ud af hvilken hudtype jeg har?

Hvis flere af følgende punkter beskriver din hud, har du sandsynligvis en tør hud:
 • Min hud har en mat overflade og føles tør – i slemme tilfælde næsten ru – ved berøring.
 • Det strammer i huden, når jeg rynker overdrevent på næsen eller panden.
 • Mine porer er nærmest usynlige.

Hvad er god hudpleje?

God hudpleje er hudpleje, der passer til din hudtype, din alder, din huds tilstand og de behov, din hud måtte have. God hudpleje er ikke lig med masser af dyre produkter. Det vigtigste er, at du bruger produkter, der passer til din hud.

Hvad skal jeg rense mit ansigt med?

Rens med børste ​Når du renser din hud, er det en god idé at anvende en rensebørste til ansigtet. Med en rensebørste går dit renseprodukt mere i dybden i huden og hermed renser din hud mere effektivt. En god børste fjerner både makeup, fedt, snavs og renser porerne samtidigt med, at den sætter gang i blodcirkulationen.

Er det nok at vaske ansigtet med vand?

Det er en myte, at varmt vand åbner porerne, og koldt lukker dem. Porerne i huden har ikke muskler, der kan åbne og lukke for dem. Det bedste er at vaske huden i lunkent vand. Det er fint at exfoliere huden indimellem, så du kan få fjernet døde hudceller, men lad være med at gøre det for ofte.

Hvad sker der hvis man renser sin hud for meget?

"Det er vigtigt, at du renser din hud dagligt, da en tynd film af døde hudceller, støv, snavs og sved ophober sig på huden i løbet af dagen. Vasker du dig kun med vand, får du ikke opløst fedtet, og så optages din hudpleje dårligere, og du risikerer, at porerne stopper til."

Hvorfor bruge rensemælk?

Cleansing cream/rensemælk Du kan også kaste dig over cleansing cream eller rensemælk. Den fungerer rigtig godt til den tørre og sarte hud, da den ikke skal vaskes af med vand, og huden derfor ikke bliver udtørret på samme måde.

Hvad betyder det at exfoliere?

Eksfoliering fjerner døde hudceller, der forhindrer, at hudplejeprodukter trænger ordentligt ind i huden. Det betyder, at det bedste tidspunkt at fugte er lige efter eksfoliering.

Hvorfor har man talgknopper?

Talgknopper er egentlig bare hudorme, som ikke er blevet udsat for oxygen. Det er således små knopper, som dannes under huden, når du får tilstoppet talgkirtlerne af døde hudceller, hudfedt og bakterier. På lægesprog kaldes de for komedoner. Talgkirtler sidder over hele kroppen undtagen i håndfladerne og på fodsålerne.

Hvordan eksfolierer man?

More videos on YouTube
 1. Rens huden i ansigtet med det renseprodukt, du plejer at bruge. ...
 2. Fugt huden i ansigtet med lunkent vand. ...
 3. Påfør det eksfolierende produkt – det kan være en eksfolierende sæbe, et eksfolierende renseprodukt eller en eksfolierende creme – med blide cirkelbevægelser.