Table of Contents:

 1. Hvad kan LED lys?
 2. Hvornår kom LED lys?
 3. Hvad består LED-pære af?
 4. Hvad koster det at bruge LED lys?
 5. Hvad koster en LED pære i døgnet?
 6. Er LED lys brandfarlig?
 7. Hvordan bruger man LED lys?
 8. Hvem opfandt LED lys?
 9. Hvordan laver man en lysdiode?
 10. Hvad er et LED i kroppen?
 11. Hvad koster julebelysning i strøm?
 12. Hvor meget strøm bruger en juletræskæde?
 13. Hvor meget koster det at have LED lys tændt?

Hvad kan LED lys?

I modsætning til en glødepære er en LED-pære ikke udstyret med en metaltråd, som bliver varmet op af elektrisk energi. I stedet virker LED som en slags omvendt solcelle. Det vil sige, at i stedet for at omdanne lys til energi omdanner LED-pærer energi til lys ved at sende strøm gennem dioden.

Hvornår kom LED lys?

Den kom på markedet i 1993. Siden 1960'erne er lysdioder blevet mere og mere effektive, og historisk er der hvert tredje år sket en fordobling af lysudbyttet ved samme elektriske strøm gennem dioden. Resultatet er, at dioderne i dag lyser stærkt nok til, at de kan anvendes som lyskilde i mange forskellige typer lamper.

Hvad består LED-pære af?

Som nævnt består en LED-pære af en diode, der omsætter energi til lys. Men i modsætning til en glødepære er en LED-pære ikke udstyret med en metaltråd, som kan brænde sammen. LED virker i bund og grund som en omvendt solcelle.

Hvad koster det at bruge LED lys?

Hvis du bruger lyskæder med LED-lys til at skabe julestemning ved dit hus, behøver du ikke ligge søvnløs af frygt for elregningen. For det koster kun omkring ti kr. at have en typisk LED-lyskæde tændt døgnet rundt i seks uger. Det viser en undersøgelse, som Energistyrelsen har lavet i december 2017.

Hvad koster en LED pære i døgnet?

En glødepære på 40 watt svarer til en LED-pære på 4,5 watt. Forbruget for de 10.000 timer, en LED-pære kan lyse, vil være 103 kroner. Forbruget for 10.000 timers lys fra glødepærer på 40 watt er 916 kroner. Det er altså 813 kroner dyrere i forbrug at have en glødepære siddende i stedet for en LED-pære.

Er LED lys brandfarlig?

LED pærer bliver ikke brandvarme og kan derfor bruges på børneværelset eller monteres i møbler og lofter, uden stor brandfare. LysExperten har et af de største udvalg af LED pærer, LED spots, LED rør, LED projektører mv. LED GU10 er et energibesparende alternativ til de tidligere så populære halogenspots.

Hvordan bruger man LED lys?

Du kan fx sætte dem op på vinduer, fliser, væg eller køleskab. Hvis overfladen ikke er glat nok til monteringen, kan du også bruge en LED skinne, som du skruer fast. Så kan du faktisk sætte den op overalt, hvor du vil.

Hvem opfandt LED lys?

Nick Holonyak Oleg Vladimirovich Losev Lysdiode/Opfindere

Hvordan laver man en lysdiode?

I lysdioden er halvlederen lavet af et særligt materiale – typisk galliumarsenid – der frigiver partikler kaldet fotoner, når elektronerne falder i et hul. Fotoner er lys! Når du sætter strøm til en lysdiode, bevæger elektronerne sig og falder altså ned i hullerne og udsender lys.

Hvad er et LED i kroppen?

Led er skelettets hængsler. Dér, hvor to eller flere knogler støder sammen, findes der et led. I et led er to knogleender holdt sammen af ledkapslen, som er forstærket af kraftige ledbånd. De ægte led danner bevægelsesakser imellem knoglerne, hvilket gør motorik muligt.

Hvad koster julebelysning i strøm?

Det fortæller Benny Hebsgaard, energirådgiver hos energiselskabet NRGi. Nogle af de gamle og lange lyskæder med glødepærer kan have et energiforbrug på helt op til 180 watt. Hvis du har sådan en kæde tændt i 12 timer i døgnet i hele december, vil det koste dig cirka 134 kroner på en måned.

Hvor meget strøm bruger en juletræskæde?

Julelyskæder i stort juletræ Kæderne er LED-lys og har en effekt på 3,6 watt. Hvis juletræet er dekoreret med lysene i seks timer hver dag i seks uger, vil det koste ham i alt fire kr. i forbrug af strøm.

Hvor meget koster det at have LED lys tændt?

meget koster det at have lyskæderne tændt Gløde-/halogenpærer, kr. Gløde-/halogenpærer, kr. LED-pærer, 5 watt: 27 kr.