Table of Contents:

  1. Hvad er Siegels tragt?
  2. Hvorfor får man mellemørebetændelse?
  3. Kan voksne få ørebetændelse?
  4. Hvorfor væsker mit øre?
  5. Hvad kan man selv gøre ved mellemørebetændelse?
  6. Kan Øregangsbetændelse smitte?
  7. Hvor længe varer mellemørebetændelse hos voksne?
  8. Hvordan føles ørepine?
  9. Hvor længe må det flyde fra øret?
  10. Kan væske i øret forsvinde af sig selv?

Hvad er Siegels tragt?

Siegles tragt. Er mellemøret væskefyldt eller er der en perforation i trommehinden, medfører trykæn- dringer i tragten ingen bevægelser af trommehinden. Et tilsvarende princip kan anvendes ved at koble en ballon på otoskopet og ved at man samtidig anvender specielle boutonnerede tragte.

Hvorfor får man mellemørebetændelse?

Hvorfor får man mellemørebetændelse? Mellemørebetændelse opstår typisk i forbindelse med infektion med for eksempel forkølelsesvirus, forkølelsesbakterier eller influenzavirus. Hyppigste risikofaktorer er: Kontaktsmitte via legetøj, dørhåndtag med mere på grund af mangelfuld hygiejne.

Kan voksne få ørebetændelse?

Ved akut mellemørebetændelse er der betændelse i slimhinden i mellemøret. Slimhinden danner væske, der får trykket i mellemøret til at stige, hvilket giver smerter. Det er en af de hyppigste infektioner hos børn og optræder specielt hos børn under tre år. Sygdommen kan dog også ses hos større børn og voksne.

Hvorfor væsker mit øre?

Mellemøret er forbundet med næsesvælget via øretrompeten (det eustakiske rør). Denne forbindelse har blandt andet betydning for at udligne af tryk. Hvis øretrompeten bliver lukket til, opstår der undertryk i mellemøret. Det kan føre til, at trykket i mellemøret nedsættes, og at der udskilles væske fra slimhinden.

Hvad kan man selv gøre ved mellemørebetændelse?

Akut mellemørebetændelse behandles af lægen med penicillin, hvis symptomerne varer længere end et par dage eller hvis der er høj feber. For at nedsætte hyppigheden af mellemørebetændelse anbefales det, at småbørn med 4 eller flere tilfælde af akut mellemørebetændelse inden for 6 måneder får lagt dræn i trommehinden.

Kan Øregangsbetændelse smitte?

De bakterier og de svampe, som forårsager nekrotiserende øregangsbetændelse, kan smitte og give infektion i huden hos andre personer.

Hvor længe varer mellemørebetændelse hos voksne?

Ved akut mellemørebetændelse aftager feber og øresmerter som regel efter et par dage. Hvis der går hul på trommehinden, kan det flyde fra øret i 1-2 uger, hvorefter hullet lukker sig. Hvis udflåddet varer ved, tiltager eller forsvinder og vender tilbage, skal øre-næse-halslægen kontaktes.

Hvordan føles ørepine?

Det giver smerter og en fornemmelse af at have en prop i øret. De fleste får også feber. Mellemørebetændelse opstår ofte i forbindelse med en forkølelse. Man kan godt få ondt i ørerne i forbindelse med infektioner i de øvre luftveje (f.

Hvor længe må det flyde fra øret?

Ved akut mellemørebetændelse aftager feber og øresmerter som regel efter et par dage. Hvis der går hul på trommehinden, kan det flyde fra øret i 1-2 uger, hvorefter hullet lukker sig.

Kan væske i øret forsvinde af sig selv?

Væske i mellemøret går ofte over af sig selv, og i de kortvarige tilfælde er det ikke nødvendigt at behandle. Man vil derfor oftest vente nogle måneder med at sætte en behandling i gang.