Table of Contents:

 1. Hvad går EU's forbud mod glødepærer ud på?
 2. Hvornår blev glødepære opfundet?
 3. Kan man stadig købe glødepærer?
 4. Hvilke halogenpærer bliver forbudt?
 5. Er glødepærer lovlige?
 6. Hvornår opfandt Thomas Edison glødepæren?
 7. Hvad opfandt Edison i 1877?
 8. Kan alle glødepærer dæmpes?
 9. Kan man skifte halogen ud med LED?
 10. Hvor smider man halogenpærer ud?
 11. Hvem Opfandte elpæren?
 12. Hvem opfandt den elektriske pære?
 13. Hvilke opfindelser har Thomas Edison lavet?
 14. Hvem opfandt jævnstrøm?

Hvad går EU's forbud mod glødepærer ud på?

Den 1. september 2009 forbød EU alle matterede glødepærer på 100 watt og derover. I 2012 vil samtlige glødepærer være forsvundet fra de europæiske butikshylder og erstattet med sparepærer. Forbuddet indgår som led i bestræbelserne på at spare energi og bekæmpe klimaforandringerne.

Hvornår blev glødepære opfundet?

I 1802 blev den første glødepære lavet af den britiske forsker Humphry Davy. Han havde sat strøm gennem en tynd strimmel af platin. Han brugte platin, fordi man vidste, at dette stof havde et højt smeltepunkt. Problemet med Humphry Davys glødepære var, at den gav for lidt lys, og den brændte hurtigt over.

Kan man stadig købe glødepærer?

Selv om glødepærer er på vej til at blive udfaset, kan du stadig nå at købe billige glødepærer i jem & fix lidt endnu. Der er nemlig stadig rigtig mange mennesker, der fortsat foretrækker det varme skær frem, som man får fra glødepærer i modsætning til fx sparepærernes lidt koldere lys.

Hvilke halogenpærer bliver forbudt?

Derfor kan der være tilfælde, hvor man stadig kan købe halogenpærer. Undtagelse: G9- og R7-soklerHalogenpærer med G9- og R7-sokler i energiklasse C må fortsat bringes på markedet, men bliver som følge af nye EU-krav udfaset fra henholdsvis 1. september 2021 (R7>700 lumen) og 1. september 2023 (G9).

Er glødepærer lovlige?

34 procent af danskerne har stadig gammeldags glødepærer i hjemmet, selvom produktionen af glødepærer blev forbudt af EU i 2012. Vi går alle sammen glip af kæmpe besparelser, lyder det fra energi- og fibernetkoncernen bag ny undersøgelse, SEAS-NVE.

Hvornår opfandt Thomas Edison glødepæren?

Ofte får Thomas Alva Edison titlen, som opfinderen af den elektriske pære i 1889, der bruger strøm. Han var telegraf, opfinder og forretningsmand, hvor han i 1879 forbedrer den elektriske glødepære, der er udviklet på det tidspunkt. Med Edisons' opfindelse kan pæren holde lys i meget længere tid end tidligere.

Hvad opfandt Edison i 1877?

Ordet fonograf kommer fra græsk ”phone” (lyd, stemme) og ”graphos” (skrift), og den er et mekanisk apparat til optagelse og afspilning af lyd. Den blev opfundet i 1877 af amerikaneren Thomas A. Edison () og består af en tragt forbundet med en tynd membran via en metalstift.

Kan alle glødepærer dæmpes?

Halogenglødepærer. Halogenglødepærer til 230 V kan dæmpes som glødepærer. Pærerne virker med dine nuværende lysdæmpere. For ikke at forkorte levetiden skal den med jævne mellemrum lyse for fuld styrke.

Kan man skifte halogen ud med LED?

Ja! LED pærer med 12 Volt er ideelle erstatninger til konventionelle halogenpærer med lav spænding. Takket være den innovative LED teknologi opnår du ikke kun høje energibesparelser, men drager også fordel af en betydelig længere levetid og en langt højere lyskvalitet ved brug af LED pærer.

Hvor smider man halogenpærer ud?

Aflever i stedet dine udtjente pærer og lysstofrør på genbrugsstationen i de beholdere, der er beregnet til formålet. De skal ikke i containeren til glasgenbrug eller småt brændbart. Nogle steder kan du aflevere pærer til miljøskabe og miljøbiler.

Hvem Opfandte elpæren?

Thomas Edison () var en amerikansk telegrafist, opfinder og forretningsmand, som udviklede en lang række vigtige forbrugsvarer.

Hvem opfandt den elektriske pære?

Aimé ArgandLampe / Opfinder

Hvilke opfindelser har Thomas Edison lavet?

Thomas Edison () var en amerikansk telegrafist, opfinder og forretningsmand, som udviklede en lang række vigtige forbrugsvarer. Blandt hans opfindelser er fonografen i 1877, en forbedring af den elektriske glødelampe i 1879 og diktafonen i 1887.

Hvem opfandt jævnstrøm?

Thomas Edisons elektriske system byggede på jævnspænding (og dermed jævnstrøm, DC, "direct current") med ikke så høj spænding.