Table of Contents:

 1. Er min kat ved at dø?
 2. Kan kattesyge kureres?
 3. Hvad er katteinfluenza?
 4. Kan en kat godt blive forkølet?
 5. Hvad betyder det når en kat nyser?
 6. Hvordan kan man se at en kat har feber?
 7. Kan en kat blive smittet af et menneske?
 8. Kan en kat blive smittet af fugleinfluenza?
 9. Kan Lungeorm smitte mennesker?
 10. Kan en kat være forkølet?
 11. Hvad dækker en Katteforsikring?

Er min kat ved at dø?

Katten er på samme tid både jæger og bytte. Det nemmeste bytte for en jæger er at dræbe et sygt eller tilskadekommet bytte. Så når katte i naturen er syge, bliver de stille og gemmer sig –ellers vil de . Katte lever alene i naturen, de har ikke et hold af katte, der vil komme dem til undsætning hvis noget er galt.

Kan kattesyge kureres?

Der findes ingen specifik behandling mod kattesyge. Katten får væskebehandling (drop), for det vigtigste er at opretholde væskebalancen, mens sygdommen står på. Desuden får den antibiotika for at undgå ledsagende bakterieinfektioner.

Hvad er katteinfluenza?

Katteinfluenza er en infektion i de øvre luftveje som rammer næsen og svælget hos katten. Det er en smitsom virusinfektion oftest forårsaget af bestemte feline vira og den kan ledsages af bakterielle infektioner.

Kan en kat godt blive forkølet?

Ligesom os mennesker kan katte også få influenza. Som oftest er det de typiske symptomer såsom hosten, forkølelse og træthed resultatet af en ufarlig virusinfektion, men det er de patogener, der er skyld i katteinfluenza.

Hvad betyder det når en kat nyser?

Katten hoster for at “rense” lungerne og luftrørene, mens den nyser for at rense næsehulen. Både hosten og nysen kan ses og høres hos katte i alle aldre.

Hvordan kan man se at en kat har feber?

Almindelige symptomer hos en hund eller kat med feber:
 1. Sløvhed.
 2. Slap.
 3. Halser eller trækker vejret med åben mund.
 4. Ryster.
 5. Har nedsat appetit.
 6. Drikker mere.
 7. Er rødere i tandkødet end normalt.
 8. Har høj puls (kan mærkes med en hånd på hjertet eller i lysken/på inderlåret)

Kan en kat blive smittet af et menneske?

Katte kan smitte andre katte, men det formodes at være sjældent, og der er ingen beviser for, at de kan overføre smitten tilbage til mennesker. Mink, der holdes som produktionsdyr i Danmark, smittes og kan smitte mennesker.

Kan en kat blive smittet af fugleinfluenza?

Studier har vist, at hunde og katte kan inficeres med fugleinfluenza. Påvisning af smitte i hunde og katte er dog ekstremt sjældent, og risikoen for, at hunde og katte bliver syge af fugleinfluenza, vurderes som meget lav.

Kan Lungeorm smitte mennesker?

De to først nævnte kan inficere hunde (og ræve), imens den sidste kun inficerer katte. Ingen af dem betragtes som zoonoser, altså de kan ikke smitte til mennesker.

Kan en kat være forkølet?

Ligesom os mennesker kan katte også få influenza. Som oftest er det de typiske symptomer såsom hosten, forkølelse og træthed resultatet af en ufarlig virusinfektion, men det er de patogener, der er skyld i katteinfluenza. Det ses ofte i dyrehjem eller hjem med flere unge katte.

Hvad dækker en Katteforsikring?

Katteforsikringen omfatter som udgangspunkt en sygeforsikring. Kattesygeforsikringen dækker udgifter, hvis din kat bliver syg eller kommer ud for en ulykke, og dækker op til 26.879 kr. pr. forsikringsår (2020).