Table of Contents:

 1. Hvilken maling er bedst til lærred?
 2. Hvilken maling til malerier?
 3. Hvordan grunder man et lærred?
 4. Hvad kan man male akrylmaling på?
 5. Hvilke lærreder er bedst?
 6. Hvad er den bedste akrylmaling?
 7. Kan man bruge vægmaling til kunst?
 8. Hvad er forskellen på akryl og olie maling?
 9. Hvordan bruger man oliefarver?
 10. Hvordan begynder man at male?
 11. Kan akrylmaling vaskes af?
 12. Hvilken maling til havekrukker?
 13. Hvor kan man købe lærreder?
 14. Hvordan gøre akrylmaling tykkere?
 15. Hvad er forskellen på olie og akryl maling?

Hvilken maling er bedst til lærred?

Til dit første maleri bør du anvende akvarelfarver eller akrylfarver. Begge typer er vandbaserede og nemme at arbejde med. Når du er blevet mere erfaren med lærred maling, kan du begynde at eksperimentere med oliemaling.

Hvilken maling til malerier?

Olie og akrylmaling er de mest benyttede malinger, men der findes et hav af forskellige typer maling med hver deres fordele. Akvarelmaling er god til farveovergange og kan skabe meget smukke nuancer. Akvarelmaling er let at gå til, billig at anskaffe og penslerne lette at rengøre.

Hvordan grunder man et lærred?

Maler du med oliemaling, skal lærredet forsegles/primes inden brug, da malingen ellers i det lange løb vil rådne. Maler du med akrylmaling kan du godt male direkte på lærredet, mange lærreder i dag er nemlig forgrundet, men ønsker du ekstra dybde i dit maleri, anbefaler vi en grunder/gesso.

Hvad kan man male akrylmaling på?

Akrylmaling er god på rigtig mange materialer som træ, tekstiler, pap, papir, glas, plastik og meget mere. Når du skal male med akrylmaling, så kan du anvende forskellige pensler, skumsvampe, spatler, hænderne eller mange andre former for redskaber til at lave mønstre og tegninger.

Hvilke lærreder er bedst?

Hørlærred er noget af det bedste du kan få. Overfladestrukturen er fin og materialet er meget stærkt. Maler du eksempelvis med oliemaling, kan det være en fordel, at male på hør da det holder formen på trods af, at det er vådt i længere tid. Bomuldslærreder er også et godt valg, når det kommer til lærreder.

Hvad er den bedste akrylmaling?

“Artist” er hver producents mest eksklusive og dyreste kvalitet af akrylmaling. Kvaliteten er kendetegnet ved enorm høj pålidelighed - både i forhold til stabilitet og holdbarhed - samt hvor farveægte den er. Derudover indeholder Artist-serier et enormt højt mængde farvepigmenter og nogle helt fantastiske bindere.

Kan man bruge vægmaling til kunst?

Studiekvalitet er en grundlæggende maling, som kan anvendes til maling af store flader bl. a. til grunding af malerier. Malingen har en fornuftig kvalitet, der giver mulighed for at farverne kan blandes, uden de bliver til en grå masse, og de holder en struktur nogenlunde.

Hvad er forskellen på akryl og olie maling?

Vandfarve eller akrylfarve tørrer ved at vandet fordamper, mens oliemaling tørrer ved at olien oxyderer og ændrer struktur fra flydende til fast, hvilket er en proces, der tager tid.

Hvordan bruger man oliefarver?

Oliefarver - høj brillians og lysægthed Oliefarve har en række unikke fordele i forhold til eksempelvis akryl. Olien kan bære flere pigmenter, hvilket giver en højere brillans og en bedre lysægthed. Derudover er olie lang tid om at tørre, hvilken kan være en fordel eller en ulempe - helt afhængig af dit temperament.

Hvordan begynder man at male?

Hvordan kommer man i gang med at male?
 1. Invester i projektet. Det kan godt betale sig at investere lidt penge i dit maleprojekt fra starten af, da der er betydelig forskel på gode og dårlige materialer til at male med. ...
 2. Stil. ...
 3. Farver. ...
 4. Start i det små ...
 5. Start med baggrunden. ...
 6. Inspiration. ...
 7. Studer andre malere. ...
 8. Øv dig.

Kan akrylmaling vaskes af?

Plastmaling/akrylmaling kan ofte blødgøres en smule, f. eks. ved hjælp af madolie, sprit eller brun sæbe. Kommer der maling på tøjet, er det vigtig at skrabe så meget som muligt væk, mens malingen er våd.

Hvilken maling til havekrukker?

For at opnå et naturligt og dækkende look, kan du bruge almindelig akrylplast vægmaling med lav glans. Akrylplast maling holder, selvom du skrubber krukkerne fri fra alger gennem årene. Der er ingen fare ved at fortynde malingen med vand, det giver blot et mere fortyndet lag, som giver et anderledes look.

Hvor kan man købe lærreder?

Ønsker du at male på et hobbyniveau, er der en række lettilgængelige steder, hvor du har rig med mulighed for at købe et lærred, der passer dig. Malerlærreder kan købes i diverse hobbyforretninger såsom Panduro. Derudover er de også tilgængelige i en række supermarkeder såsom Føtex eller Bilka.

Hvordan gøre akrylmaling tykkere?

Heavy Body Gel. – gør akrylmalingen ekstra fyldig og tyktflydende. Desuden påvirker den glansen og fås med gloss, satin og mat effekt.

Hvad er forskellen på olie og akryl maling?

Oliemaling er, som navnet indikerer, en oliebaseret maling. At malingen er oliebaseret gør, at den har den egenskab, at den er rigtig god til at blande farver med, da malingen af længere tid om at tørre end for eksempel akrylmaling. Dertil så er penselstrøgene sværere at se end hos akrylmaling.