Table of Contents:

  1. Hvad er en Farveharmoni?
  2. Hvad matcher turkis?
  3. Hvad betyder tertiære farver?
  4. Hvad skal man blande for at få turkis?
  5. Hvilken farve passer til turkis blå?
  6. Hvad passer til grågrøn?
  7. Hvilke farver i stuen?
  8. Hvad bruges kontraster til?
  9. Hvad kontrastfarver?
  10. Hvad er en farves valør?

Hvad er en Farveharmoni?

Den analoge farveharmoni indebærer farver, der ligger nær hinanden i farvehjulet. De er nemme at sætte sammen, men det er svært at opnå en kontrast hvis du udelukkende benytter dig af en analog farvesammensætning. Den analoge harmoni fungerer godt, til at skabe en følelse af ro i rummet.

Hvad matcher turkis?

Sættes en lys og let støvet turkis sammen med sandfarvet, perlemor, musegrå, lys gråblå, lys gulgrøn, hvidlig citrongul og blå-violette pasteller får man en blid palet, der i sin helhed fremstår som fredfyldte sommerdage ved stranden.

Hvad betyder tertiære farver?

Tertiærfarver er en af primærfarverne blandet med en af sekundærfarverne. Hovedparten af en farvecirkel består af tertiærfarver. Under tertiærfarverne hører der seks farver til. De seks farver er: Rødorange, gulorange, rødviolet, blågrøn, gulgrøn og blåviolet.

Hvad skal man blande for at få turkis?

Hvordan blander man turkis? Turkis er en variation over temaet grøn – dog mest ovre i det blå. Du kan blande dig frem til en smuk turkis ved hjælp af blå farve, som tilsættes gul, og til slut tilsætte hvid farve for en lysere valør.

Hvilken farve passer til turkis blå?

Perfekt støvet og diskret. Denne er også flot sammen med både grå farver (1391 Lys Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 553 Ascott.), greige farver (1032 Kalkgrå, 552 Tudor) og dæmpede beige farver (1016 Blek Sand, 1391 Kokos, 1140 Sand) for at nævne nogle få.

Hvad passer til grågrøn?

Grøn er en farve, der er nem at indrette med i alle hjemmets rum. Farven passer nemlig godt sammen med de mere neutrale farver som grå, hvid og sort, der typisk er til stede i hjemmet. Den grønne indretning er med til at skabe harmoni og balance, da den efterlader en afslappet stemning i hjemmet.

Hvilke farver i stuen?

De mørke farver signalerer ro, mens de lyse farver signalerer aktivitet. Og vi har alle sammen brug for begge former for energi. Kan du godt lide lyse farver, som eksempelvis gul, lysegrå eller lyserød, kan det synes oplagt at bruge dem i de rum i dit hjem, hvor du er social og aktiv sammen med venner og familie.

Hvad bruges kontraster til?

Kontrast skaber man ved at sætte forskellige virkemidler op mod hinanden. Virkemidlerne er mange, men det mest gennemgående har med linjer, flader, farver, tekstur, lys & mørke samt former at gøre. Kontraster skaber dynamik og dramatik i et kunstværk.

Hvad kontrastfarver?

Kontrastfarver er dem, der ligger direkte modsat hinanden på hjulet – såsom rød og grøn, orange og blå eller gul og lilla. Når kontrastfarver placeres ved siden af hinanden, forekommer hver af dem mere intens. Når de blandes, neutraliserer de hinanden.

Hvad er en farves valør?

Valør er et mål for hvor en given farve befinder sig langs aksen mellem lys og mørke. I modsætning til farvemodeller tildeler nuancen en værdi som placerer farven på en skala fra sort til hvid.