Table of Contents:

 1. Hvorfor ligger græsset ned?
 2. Hvilke græstyper findes der?
 3. Hvorfor spirer mine græsfrø ikke?
 4. Hvad er Mikrokløver?
 5. Hvad kan man bruge afklippet græs til?
 6. Hvad sker der hvis man ikke slår græs?
 7. Hvorfor hedder græs græs?
 8. Hvilke dyr lever af græs?
 9. Hvor lang tid er græs om at spire?
 10. Kan græsfrø spirer ovenpå jorden?
 11. Er kløver ukrudt?
 12. Er kløver godt for græsplænen?
 13. Kan græs bruges til kompost?
 14. Hvad kan man bruge jord til?
 15. Kan man bare lade græsset gro?

Hvorfor ligger græsset ned?

Når græs er vådt, så lægger det sig ned og man risikerer derfor at græsset bliver klippet ujævnt. Det vil man tydeligt kunne se, når græsset tørrer og rejser sig igen.

Hvilke græstyper findes der?

Der findes omkring 6000 forskellige græsarter, men en almindelig og nyanlagt græsplæne indeholder generelt ikke mere end fire til fem typer. Af de mange græsarter optræder omkring 150 i Skandinavien, mens resten er fordelt over hele verden.

Hvorfor spirer mine græsfrø ikke?

Fugtighed og temperatur har for eksempel stor betydning. Af hensyn til temperaturen skal plænegræs ikke sås senere end begyndelsen af oktober måned. Den dybde frøet sås i har også betydning. Hvis frø sås for dybt, uanset om det er græs- eller andet frø, spirer det langsomt eller slet ikke.

Hvad er Mikrokløver?

Mikrokløver er en lav kløvertype, der kan gro side om side med græsset i plænen. På mikrokløverens rødder lever nogle knoldbakterier, der kan hente kvælstof ud af luften og frigive det i jorden. Kvælstoffet virker som gødning for kløveren og græsset.

Hvad kan man bruge afklippet græs til?

Det afklippede græs dækker 25 % af plænens behov for gødning....I stedet indsamler man det afklippede græs og genbruger det på en af følgende måder:
 • Som kompost.
 • Som dækningsmateriale omkring stauder og grøntsager.
 • Drys det ud på gangstier af jord.
 • Bland det i jorden på områder, hvor det skal plantes nyt.

Hvad sker der hvis man ikke slår græs?

Det kontante svar er, at græsset vil løbe op og sætte frø. De frøbærende stængler vil blive seje og meget holdbare, så de vil stå tilbage til næste forår. Imens er plænegræsserne blevet et landskab af totter og nedliggende, delvist rådden top.

Hvorfor hedder græs græs?

Græs-familien (Poaceae) er en plantefamilie i græs-ordenen. Med cirka 10.000 arter i mere end 650 slægter er den en af de største familier inden for blomsterplanterne....
Græs-familien
Eng-Rapgræs (Poa pratensis)
Videnskabelig klassifikation
RigePlantae (Planter)
DivisionMagnoliophyta (Dækfrøede)

Hvilke dyr lever af græs?

Hvilke andre dyr spiser ukrudt?
 • Geder kan bruges på lige fod med får. ...
 • Grise spiser også ukrudt, og er af skovdyrkere blevet brugt i forsøg med at holde jorden fri omkring grantræer. ...
 • Køer spiser meget græs og kan derfor bruges, hvis du har større græsområder, der skal holdes nede. ...
 • Heste spiser også både græs og ukrudt.

Hvor lang tid er græs om at spire?

Typisk går der 1-4 uger fra, du har sået dine græsfrø til, de begynder at spire. Det afhænger dog altid af temperaturen og hvor meget og ofte, du vander. Når først græsset er begyndt at spire, går der ikke længe, før du har en tæt, grøn plæne.

Kan græsfrø spirer ovenpå jorden?

Det er meget normalt at man kan se græsfrø ovenpå jorden. Det er jo umuligt at dække hvert eneste frø. Hvis vejret er med dig - altså lidt regn eller dug, kan også frø ovenpå jorden spire og gro.

Er kløver ukrudt?

Hvis du har kløver i din græsplæne, skyldes det, at der er for lidt kvælstof i det vækstlag, hvor græsrødderne befinder sig. Der er altid kløverfrø i luften, og når frøene lander på en græsplæne, vil de begynde at spire ligesom mange andre ukrudtsplanter. Du vil især se kløver sprede sig, når dit græs vokser langsomt.

Er kløver godt for græsplænen?

Kløver er naturligt at have i græsplænen og kan sagtens gro side om side med græsset. Faktisk kan kløver have flere fordele, hvis du lader det gro i græsplænen. Det tiltrækker bier og andre nyttige insekter til haven, så dine øvrige planter kan blive bestøvet.

Kan græs bruges til kompost?

Plænekompostering er blevet en populær trend, der går ud på, at når du har slået græsset, lader du det afklippede græs blive liggende på plænen, hvor det virker som en slags naturlig gødning, da det indeholder næringsstoffer. Det kræver ikke noget specielt udstyr.

Hvad kan man bruge jord til?

 • Højbedsmuld til højbede: Jord til højbede kræver meget næring. ...
 • Jord til staudebede: ...
 • Plantesække til tomatplanter og kapillærkasser: ...
 • Rosenjord til roser: ...
 • Hækmuld til nyplantning af hæk: ...
 • Bæredygtig jord: ...
 • Havemuld til økologisk dyrkning: ...
 • Naturgødning til brug til alle havens planter:
5. apr. 2017

Kan man bare lade græsset gro?

Du kan godt lade græsset gro gennem hele året og efter vinterpausen fjerne de tykkeste tuer – der vil over nogle år ske en vis næringsopsamling på denne måde og du kan opleve, at områderne med blomstrende græs invaderes af nælder eller tidsler. Du kan forebygge at det sker ved at fjerne næringsstoffer hvert år.