Table of Contents:

 1. Hvad betyder stramt mål?
 2. Hvad betyder modul 8x21?
 3. Hvor stor er en hoveddør?
 4. Hvad er Karmmål?
 5. Hvad er Falsmål?
 6. Hvordan tager man mål til en dør?
 7. Hvad er Karmdybde?
 8. Hvor bred skal en yderdør være?
 9. Hvor stor skal en dør være?
 10. Hvor tyk er en termorude?
 11. Hvor stort skal hullet være til en dør?

Hvad betyder stramt mål?

Når du skal tage mål til de nye vinduer og døre, skal du tage "et stramt hulmål". Det betyder, at du måler fra mursten til mursten. Tag mål flere steder for at finde evt. ujævnheder der skal tages højde for i det endelige mål.

Hvad betyder modul 8x21?

De mest almindelige modulmål for indvendige døre er 7 x 21, 8 x 21 og 9 x 21. Det er altså typisk bredden, der varierer fra 70 til 90 cm, mens højden typisk er 210 cm. Døren er som nævnt ovenfor lidt mindre, så der er plads til justering.

Hvor stor er en hoveddør?

I Danmark er det mest almindelige karmmål 9 mm.

Hvad er Karmmål?

Karmmål: Udvendig karmmål er det mål, vinduet eller døren bliver produceret i. Skal det nye vindue eller den nye dør erstatte et gammelt, kan du blot måle det gamle element. Du kan også finde karmmålet, ved tage hulmålet og minus 2,5 – 3 cm., på den måde er der plads til fugen rundt om vinduet eller døren.

Hvad er Falsmål?

Opmåling af ruder – uden på glaslister Du kan lave en opmåling af ruder ved at måle uden på glaslisterne – ved denne metode måles der fra yderkanten af glaslisten til yderkanten af den modsatte glasliste. Det mål du får, kaldes stramt falsmål.

Hvordan tager man mål til en dør?

Når du skal måle vinduer og døre, skal du bruge både hulmål og udvendige karmmål. Du starter altid med at opmåle hulmålene, da du regner karmmål ud fra dine hulmål. Et hulmål er det udvendige mål på selve hullet i muren. Start derfor med at måle dine hulmål, altså bredden og højden fra mursten til mursten.

Hvad er Karmdybde?

Man kan også vælge en specifik karmdybde for hver enkel dør eller en overordnet karmdybde, som skal gælde alle døre. Vores standard karmdybde er 93 mm. Her kan man vælge, om karmen skal være i træ, stål eller aluminium. Ved udenpåliggende skydedøre kan man også vælge en kappe, og om man ønsker en åbningskarm.

Hvor bred skal en yderdør være?

En udadgående dør kræver et større areal, så personen kan trække døren forbi sig, når den åbnes. Her skal bredden være 1,7 meter langs bygningens facade. Dobbeltdøre og meget brede døre kræver en udvidelse af arealet langs facaden, svarende til den ekstra dørbredde.

Hvor stor skal en dør være?

Døre skal have en fri passagebredde på mindst 0,77 m. Åbner døren imod personen, skal der være mindst 0,5 m ved siden af døren modsat dens hængselside. Højden af dørtrin må højst være 25 mm.

Hvor tyk er en termorude?

En termorude beskrives med type og handelsnavn og med angivelse af glassenes tykkelse og afstanden mellem glaslagene. En standardrude hedder således 4-12-4, dvs. at den består af to lag 4 mm glas med en indbyrdes afstand på 12 mm og en samlet tykkelse på 20 mm.

Hvor stort skal hullet være til en dør?

Husk, at der skal være god plads til karmen. Normalt skal der ca. være 1,25 cm luft fra det yderste af karmen og ind til dørhullet på hver side, samt 1 cm luft i højden.