Table of Contents:

 1. Hvorfor kan jeg ikke finde ud af matematik?
 2. Hvad betyder matematik på græsk?
 3. Kan alle blive gode til matematik?
 4. Hvorfor skal jeg lære matematik?
 5. Kan ikke matematik?
 6. Hvordan bliver man klogere i matematik?
 7. Hvad opfandt grækerne?
 8. Hvad gør man hvis man er dårlig til matematik?
 9. Kan man gå til matematik?
 10. Hvad bruger vi matematik til?
 11. Hvad skal man kunne i matematik i 1 klasse?
 12. Hvad skal man kunne i 8 klasse matematik?
 13. Hvor svært er matematik på B niveau?

Hvorfor kan jeg ikke finde ud af matematik?

»Matematik er noget, vi i princippet alle er født med en evne til at lære, men nogle har en genetisk mutation, der gør, at de har sværere ved at forstå betydningen af tal og mængder end andre.

Hvad betyder matematik på græsk?

Ordet "matematik" kommer af det græske ord μάθημα (máthema), som betyder videnskab, kundskab eller lærdom.

Kan alle blive gode til matematik?

Folk er forskelligt gode til matematik, men alle kan lære de lette ting.

Hvorfor skal jeg lære matematik?

Matematik indgår i alles hverdag. Og vores evne til at gøre brug af matematikkens forståelser er vigtig i mange af de sammenhænge, vi befinder os i. Matematik er mere end formler, brøker og ligninger og bruges hver eneste dag som en faglighed til at forstå og fortolke verden omkring os.

Kan ikke matematik?

Nogle mennesker har særligt svært ved matematik. Og for nogle er det så meget, at de er det, som kaldes talblinde. Ligesom man kan være ordblind. Du kan jo snakke med din lærer om, om din lærer tænker, at du måske også kunne have noget talblindhed, som gør det ekstra svært for dig at lave matematik.

Hvordan bliver man klogere i matematik?

Du får gradvis hjælp til at løse matematik opgaverne. Desuden kan du vælge at følge et forløb, hvor du sikrer dig, at du kommer igennem alle type opgaver der findes. Her får samtidigt vist, hvad du står til at få af karakter. Det er også muligt at gå til en online eksamen og få en karakter med det samme.

Hvad opfandt grækerne?

Med grækerne fik vi også de første navngivne opfindere, bl. a. Arkimedes, Han var født i 287 fvt. i den græske koloni Syrakus på Sicilien og huskes nok mest i dag for sætningen om, at 'et legeme der nedsænkes i vand, fortrænger lige så meget vand, som det selv fylder'.

Hvad gør man hvis man er dårlig til matematik?

Det du kan gøre nu er at fortælle din nye matematiklærer om hvordan du har det. At du ikke selv synes du forstår særlig meget, og at du oplever, at du ikke kan følge med klassen. Det kan være at læreren slet ikke ser dine problemer – så der må du på banen og gøre det tydeligt for ham.

Kan man gå til matematik?

Matematik er et obligatorisk fag i gymnasiet. Langt de fleste skal have matematik på B-niveau, men vælger du en studieretning, hvor du har tre eller flere sprog, kan du nøjes med matematik på C-niveau. Det er også muligt at få matematik på A-niveau.

Hvad bruger vi matematik til?

Matematik anvendes inden for mange fag, fx naturvidenskab, ingeniørvidenskab, lægevidenskab, økonomi og socialvidenskab. Inden for anvendt matematik har underdiscipliner som statistik og spilteori vokset sig store.

Hvad skal man kunne i matematik i 1 klasse?

Dit barn skal lære at bruge redskaber som en lineal til matematik. Dit barn skal bruge naturlige tal – hele tal til at tælle ting, beskrive antal og sætte ting i rækkefølge. Herefter skal dit barn begynde at kunne regne med enkelte tal, små regnestykker og regnehistorier.

Hvad skal man kunne i 8 klasse matematik?

8. klasse
 • Overblik over emner.
 • Tal og regneoperationer.
 • Løsning af ligninger med én ubekendt.
 • Lineære ligninger og funktioner.
 • Ligningssystemer.
 • Geometri.
 • Flytninger.
 • Data og modellering.

Hvor svært er matematik på B niveau?

Matematikb-niveau er for svært, det klarer jeg aldrig” Det er blot en mental begrænsning, du har sat for dig selv. Øvelse gør mester. Hvis du satte dig ned 3 timer hver dag efter skole og arbejdede hårdt på at blive bedre, så ville du blive bedre, uanset hvor dårlig du er nu. Det handler bare om at starte småt.