Table of Contents:

 1. Kan glas genbruges?
 2. Hvordan bliver glas genanvendt?
 3. Hvad er glasaffald?
 4. Hvor mange gange kan man genbruge en plastikflaske?
 5. Hvor meget glas bliver genanvendt?
 6. Hvad må komme i glascontaineren?
 7. Hvad betyder restaffald?
 8. Hvorfor må man ikke genbruge vandflasker?
 9. Hvad er genbrugsplast?
 10. Hvor mange flasker bliver genbrugt?
 11. Hvad er glas lavet af?
 12. Hvor skal glas smides ud?
 13. Hvad skal der i restaffald?
 14. Hvor kan man aflevere restaffald?
 15. Hvor mange gange må man bruge en vandflaske?

Kan glas genbruges?

Tomme glas og flasker kan man bruge igen. Derfor skal man ikke smide dem i skraldespanden. Flasker med pant er selvfølgelig bedst at aflevere i supermarkedet, men andre glas og flasker af glas skal i glasbeholderen.

Hvordan bliver glas genanvendt?

Glas indsamles via kuber, genbrugsstationer eller ved husstanden og bliver kørt til et sorteringsanlæg. Glasskår sendes til sortering sammen med resten af glasset, hvor det sorteres i klart og farvet glas. Eventuelle låg og propper tages fra. Låg lavet af metal sendes til genanvendelse sammen med andet metal.

Hvad er glasaffald?

Hvad er glas? Glasaffald er som udgangspunkt alt glas, der har været mad- og drikkevarer i. Du kan aflevere både klart og farvet glas samt glasskår. Glas behøver ikke være rent – bare nogenlunde fri for rester.

Hvor mange gange kan man genbruge en plastikflaske?

Plastikflasker er designet til engangsbrug Når alt kommer til alt, er en plastikflaske dog fra fabrikantens side kun designet til at blive brugt én gang, påpeger kommunikationschef for Plastindustrien Asbjørn Lindsø. Deraf navnet 'engangsemballage'.

Hvor meget glas bliver genanvendt?

Hvor meget glas kan vi samle ind? Miljøstyrelsen har opgjort, at Danmarks samlede potentiale for indsamling af glas til genanvendelse udgør ca. 156.000 tons.

Hvad må komme i glascontaineren?

Hvad må komme i glascontainerne?
 • Flasker fra vin, øl og sodvand.
 • Konservesglas (tømte og skyllede)
 • Emballageglas fra rødbeder, pulverkaffe og syltetøj (tømte og skyllede)
 • Glasflakser fra ketchup og dressing (tømte og skyllede)
 • Parfumeflasker.
 • Drikkeglas.

Hvad betyder restaffald?

Restaffald er det affald, der er tilbage, når du har sorteret madaffald, pap, papir, glas, hård plast, metal, elektronik og farligt affald fra.

Hvorfor må man ikke genbruge vandflasker?

Når man drikker af en vandflaske flere gange, ophober sig nemlig bakterier, og det gælder særligt de steder, hvor man ikke lige kan komme til, for eksempel omkring gevindet ved flaskens åbning. En lav molekylevægt betyder ofte, men ikke altid, at et stof lettere kan blive optaget i kroppen.

Hvad er genbrugsplast?

Plasten skæres i endnu mindre stykker. Det opvarmes så det smelter og det kan herefter formes til små bitte stykker der kaldes plastgranulat. Plasten er nu klar til at blive brugt i nye produkter. Genanvendt plast kan blandt andet bruges til plastemballage, affaldsposer, bæreposer, soveposefyld og fleecetrøjer.

Hvor mange flasker bliver genbrugt?

I 2019 kom 61 millioner flere flasker og dåser retur i forhold til 2018, hvilket er en stigning på fem procent. I alt blev der afleveret flere end 1,4 milliarder pantflasker og -dåser til genanvendelse sidste år.

Hvad er glas lavet af?

Fremstilling af glas foregår ved smeltning af forskellige mineraler, som kisel og kvarts tilsat et flydemiddel i form af potaske og/eller soda, kalk tilsættes som stabilisator. Når der tilsættes potaske/soda, får det den effekt at smeltepunktet nedsættes fra 1700 grader til 1500 grader.

Hvor skal glas smides ud?

Glas indsamles typisk i lokale glaskuber, i en skraldespand til glas, hvis du har en sådan, eller afleveres på en genbrugsstation. Vinduesglas skal afleveres indpakket til storskrald. Porcelæn må heller ikke smides i glascontaineren, da det ødelægger maskinerne, der genanvender glas.

Hvad skal der i restaffald?

Det skal i beholderen til restaffald
 • Pizzabakker.
 • Bleer.
 • Hygiejneaffald.
 • Flamingo.
 • Snasket papir eller pap.

Hvor kan man aflevere restaffald?

Har du lejlighedsvis for meget restaffald til, at det kan være i din skraldespand derhjemme, kan du aflevere det på vores genbrugspladser. Restaffaldet skal afleveres i kommunens særligt mærkede ekstra sække. Det er ikke alle steder, at restaffald og madaffald kan afleveres hver for sig på genbrugspladserne.

Hvor mange gange må man bruge en vandflaske?

Flasker bør generelt ikke genbruges til andet end det, de er beregnet til. Er din flaske lavet til at opbevare vand, bør du kun opbevare vand i den. Hvis man har haft kemikalier i en plastflaske, må man under ingen omstændigheder aflevere den til genbrug.