Table of Contents:

  1. Hvad står HEPA for?
  2. Hvor meget suger en støvsuger?
  3. Hvor ofte skal man skifte HEPA-filter?
  4. Hvad skal man kigge efter i en støvsuger?
  5. Hvordan måles Støvsugers sugeevne?
  6. Hvor længe holder HEPA filter?
  7. Kan man rense et hepafilter?
  8. Hvad er bedst støvsuger med eller uden pose?
  9. Hvad skal man kigge efter når man køber ledningsfri støvsuger?
  10. Hvordan fungerer en støvsuger motor?

Hvad står HEPA for?

HEPA er en forkortelse for High Efficiency Particulate Air. Helt kort fortalt er et HEPA-filter et særligt filter, som opfanger selv de mikroskopiske partikler, der findes i støvsugeres udstødningsluft. De sørger altså for, at den luft, der blæses tilbage i rummet fra støvsugeren, er ren og fri for allergener.

Hvor meget suger en støvsuger?

Her angives hvor god støvsugeren er til at gøre rent – altså hvilket arbejde der udføres. Sugeeffekten måles i Watt (W) og ligger typisk mellem 2 W for 1-motors maskiner. Sugeeffekten skal måles for enden af røret på en komplet støvsuger (dvs. med rør, slange og filtre – men uden mundstykke).

Hvor ofte skal man skifte HEPA-filter?

"Udover motorfiltret, skal udblæsningsfiltret skiftes en gang om året. Hvis det er et såkaldt hepa-filter, kan du nøjes med at skifte hvert 3. år," siger John Sørensen.

Hvad skal man kigge efter i en støvsuger?

Tjek, hvor meget støvsugeren støjer inden køb. Du kan se støj angivet i decibel (dB) under hver enkelt støvsuger i testen. Støj er både målt i decibel og af testpersoner. Se derfor på bedømmelsen af støj, da nogle frekvenser kan være mere irriterende end andre.

Hvordan måles Støvsugers sugeevne?

Sugeevnen bestemmes af en kombination af vakuum og airflow, samt hvor godt mundstykke og dele er sat sammen på støvsugeren. Der er ikke nogen standardiseret måde at måle effektiviteten af suget. Men de fleste producenter måler sugeevne ud fra EU's IEC 312 standard. Her måles suget for enden af røret og angives i watt.

Hvor længe holder HEPA filter?

Til daglig brug derhjemme: hvis du blot skal bruge din støvsuger til den daglige rengøring, så vil dit HEPA filter typisk kunne holde i op til 3 år før det skal udskiftes.

Kan man rense et hepafilter?

Eksperter siger dog, at HEPA-filtre altid skal udskiftes snarere end rengøres. Du kan ikke rense et HEPA-filter ved at bruge noget som et vakuum, fordi partiklerne ikke kun er fanget på overfladen af ​​filteret, men også dybt inde i mediet, siger Bloemer.

Hvad er bedst støvsuger med eller uden pose?

Derfor er det langt hen ad vejen en vurdering af, om du vil slippe for at betale for og skifte støvsugerposer eller ej. Hvis du har allergi eller er meget støvfølsom, så vil vi dog anbefale dig at vælge en model med pose, eller at gå specifikt efter en af de få allergivenlige, poseløse støvsuger.

Hvad skal man kigge efter når man køber ledningsfri støvsuger?

3 ting du skal vide, når du kiggerledningsfri støvsuger Støvsugerens kPa (sugeevne måles i kilopascal) Støvsugerens batteritid (måles i minutter på fuldt opladet batteri) Støvsugerens motoreffekt (antal watt)

Hvordan fungerer en støvsuger motor?

Støvsugeren fungerer ved hjælp af en en vakuum-motor. Vakuum skaber det undertryk og sug, der gør at en støvsuger kan suge støv og andet fra underlaget og ind i støvsugerposen. Foruden at samle støvet i støvsugerposen skal støvsugeren sørge for, at støvet bliver i støvsugerposen, så det ikke hvirvler tilbage i rummet.