Table of Contents:

 1. Hvem er hinduernes gud?
 2. Hvad er en puja?
 3. Hvor mange templer er der i Indien?
 4. Hvad er Purusha?
 5. Hvad hedder de ældste religiøse skrifter fra Indien?
 6. Hvad hedder den ældste indiske kultur som vi kender?
 7. Hvordan udføres Puja?
 8. Hvordan man ber i hinduismen?
 9. Hvad er templets betydning i hinduismen?
 10. Hvordan ser et tempel ud?
 11. Hvad er Purusha hymnen?
 12. Hvad er manus lovbog?
 13. Hvad hedder hinduernes bibel?
 14. Hvad hedder de ældste hinduistiske tekster?
 15. Hvad er de kasteløse?

Hvem er hinduernes gud?

De vigtigste gudeskikkelser er Vishnu (der inkarnerer sig igen bl. a. som guderne Rama og Krishna), Shiva (der ofte ses afbildet som dansende i en kreds af ild på en dæmon) og gudinderne Durga og Kali.

Hvad er en puja?

Puja, (af sanskrit pūjā 'tilbedelse, dyrkelse'), i indiske religioner rituel tilbedelse af et gudebillede eller et symbol vha. håndstillinger eller offergaver. Offergaverne kan bestå af blomster, røgelse, lys eller frugt. Puja forrettes daglig i hjemmet eller i et tempel.

Hvor mange templer er der i Indien?

Der er tusindvis af templer i Indien, der er et must-besøg på grund af deres plads i historie og mytologi, og også fordi disse er arkitektoniske vidunder, der er symboler på Indiens rige kulturelle fortid.

Hvad er Purusha?

Purusha havde ikke en helt almindelig menneskekrop. Han havde tusind hoveder, tusind øjne og tusind fødder, og egentlig var han en gud i en menneskelignende krop. At verden opstod af han krop, betyder at verden med alle dens levende væsener på jorden, i luften og i havene for altid er en guddommelig krop.

Hvad hedder de ældste religiøse skrifter fra Indien?

Vedaerne (fra sanskrit वेद veda "viden") er de ældste religiøse skrifter fra Indien. De er de primære levn fra Vedisk religion. Teksterne er helligskrifter i hinduismen.

Hvad hedder den ældste indiske kultur som vi kender?

Indiske kulturer Omkring år 1500 f.Kr. indvandrede en række centralasiatiske nomadestammer til Indien. Med sig bragte de både et nyt sprog, sanskrit, og en ny religion. I de følgende århundreder blev mundtlige overleveringer af denne religion samlet i vedaerne, som er de ældste, indiske, religiøse skrifter.

Hvordan udføres Puja?

Enhver rettroende hindu har sit eget lille tempel eller helligsted , mandir , i hjemmet. Det er kvinderne, der udfører den private puja en til to gange dagligt, helst ved solopgang og ved solnedgang. Kvinden gør det som hele familiens repræsentant og sikrer derved dagen for alle.

Hvordan man ber i hinduismen?

Nogle hinduers dag er reguleret af ritualer fra et bad før solopgang og bøn, til de tænder lys for guderne på husalteret om aftenen. Ud over bønnerne til guderne er året inddelt i en række pujaer, hvor de enkelte guder tilbedes.

Hvad er templets betydning i hinduismen?

En præst står for de daglige ofre til guden, holder templet rent og fordeler helliggjort mad (prasad ), til de besøgende.

Hvordan ser et tempel ud?

Det er et lille, mørkt rum med tykke stenvægge. Her bor templets vigtigste gud, og inde i rummet er der derfor anbragt statuer af denne gud.

Hvad er Purusha hymnen?

Rigveda: Purusha-hymnen InfoDel Teksten er fra den ældste af Vedaerne, Rigveda X,90 (måske 1200 f.Kr.). Her oversat fra sanskrit af Klara Preben Hansen. Purusha betyder "mand", "menneske" eller "kosmisk væsen". Teksten er så mær- kelig at man skal regne med at man ikke kan forklare alle detaljer.

Hvad er manus lovbog?

Manus Lovbog kaldes ofte populært for Manu-smriti. Blandt smriti-tekster findes en gruppe lovtekster kaldet Dharmashastra, og det er til denne undergruppe Manus Lovbog hører. De beskæftiger sig med etiske spørgsmål, og i navnet ligger begrebet dharma, som i denne sammenhæng betyder "pligt".

Hvad hedder hinduernes bibel?

Den religion, som arierne bragte med sig og videreudviklede på indisk grund, kaldes vedareligion efter dens grundlæggende skrifter, de fire vedaer, som er skrevet på sanskrit. Veda betyder 'viden', dvs. hellig viden.

Hvad hedder de ældste hinduistiske tekster?

Vedaerne (fra sanskrit वेद veda "viden") er de ældste religiøse skrifter fra Indien. De er de primære levn fra Vedisk religion. Teksterne er helligskrifter i hinduismen.

Hvad er de kasteløse?

Kasteløse, urørlige, daliter, personer uden for de fire traditionelle hovedkategorier i det indiske kastesystem, se kaste. De kasteløse er placeret nederst i kastehierarkiet og udgør ca. 16% af Indiens befolkning.