Table of Contents:

 1. Hvad er et nervøst hjerte?
 2. Hvordan ved jeg om jeg har hjerteproblemer?
 3. Hvad er et hjertetilfælde?
 4. Hvilken del af hjertet har de tykkeste vægge?
 5. Hvorfor får man uregelmæssig hjerterytme?
 6. Kan stress give uregelmæssig hjerterytme?
 7. Hvordan opdager man en hjertefejl?
 8. Hvad betyder disse symptomer?
 9. Hvad er Perikardiet?
 10. Hvad er truncus pulmonalis?
 11. Er det farligt at have uregelmæssig hjerterytme?
 12. Hvad gør man ved uregelmæssig hjerterytme?
 13. Kan man få hjerteflimmer af stress?

Hvad er et nervøst hjerte?

Når man er ængstelig eller stresset, frigøres hormonet adrenalin til blodbanen. Det gør, at hjertet banker hurtigere og hårdere. Hjertebanken følger derfor ofte med angstanfald og stressende situationer. Dette er den mest almindelige årsag til hjertebanken og altså en helt normal reaktion fra kroppens og hjertets side.

Hvordan ved jeg om jeg har hjerteproblemer?

Det er vigtigt, at man går til lægen, hvis man har tegn på hjertesygdom. Hvis man mærker symptomer på hjertesygdom som åndenød, brystsmerter, hævede ben, hjertebanken eller uroligt hjerte, eller har været udsat for sortnen for øjnene eller besvimelser.

Hvad er et hjertetilfælde?

Et "hjertetilfælde" er en uspecifik betegnelse for hjerteproblemer. Det kan omfatte hjertekramper (angina pectoris), en blodprop i hjertet, eller at man er ved at få en blodprop i hjertet (en truende blodprop).

Hvilken del af hjertet har de tykkeste vægge?

Lungekredsløbet er meget mindre end det systemiske kredsløb, så der kræves et mindre tryk for at pumpe blodet gennem lungekredsløbet. Derfor har hjertekamrene i højre hjertehalvdel tyndere vægge end i venstre hjertehalvdel.

Hvorfor får man uregelmæssig hjerterytme?

En hjerterytmeforstyrrelse (hjertearytmi) opstår, når de elektriske impulser, som skal samordne hjerteslagene, ikke fungerer korrekt. Det får dermed hjertet til at slå for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. De fleste mennesker oplever af og til kortvarige og oftest helt harmløse arytmier.

Kan stress give uregelmæssig hjerterytme?

Da hurtig hjerterytme og ekstraslag kan skyldes udtalt stress og uregelmæssig livsførelse, samt fx koffein, nikotin, alkohol og kokain, bør disse belastninger undgås.

Hvordan opdager man en hjertefejl?

Hvad er symptomerne på medfødte hjertefejl?
 1. hurtig vejrtrækning.
 2. suttebesvær.
 3. svedtendens.
 4. langsom vægtstigning.
 5. blålig misfarvning af slimhinder og hud (cyanose) på grund af lav iltmætning i blodet.
 6. tendens til hvæsende vejrtrækning.
8. mar. 2021

Hvad betyder disse symptomer?

Symptomer er tegn på sygdom, som du selv kan mærke eller se.

Hvad er Perikardiet?

Den tynde sæk (hinde), som omgiver hjertet, kaldes perikardiet. Betændelse i hjertesækken kaldes også perikarditis. Hjertesækken består af et ydre og et indre lag, og imellem disse lag findes et tyndt væskelag. Denne opbygning bevirker, at hjertet kan bevæge sig gnidningsfrit i hjertesækken.

Hvad er truncus pulmonalis?

Truncus pulmonalis med grene er lungers funktionelle arterie. Det er gennem den, der føres iltfattigt blod til lungerne til fornyet iltning. Truncus pulmonalis er hovedarterien i det lille kredsløb, mens aorta er hovedarterien i det store kredsløb.

Er det farligt at have uregelmæssig hjerterytme?

De fleste mennesker oplever af og til kortvarige og oftest helt harmløse arytmier. Det kan være hjertet, som springer et slag over, eller der kan komme nogle ekstra, hurtige hjerteslag efter hinanden. Det opleves som hjertebanken, eller at hjertet ganske kortvarigt går "i stå". Det er ikke i sig selv farligt.

Hvad gør man ved uregelmæssig hjerterytme?

I visse tilfælde vælger lægen at foretage en varmebehandling (ablation), hvor årsagen til hjerterytmeforstyrrelsen fjernes med varme via et kateter, som føres ind i hjertet gennem et blodkar. Slår dit hjerte for langsomt, og har du symptomer på det, kan lægen vælge at give dig en pacemaker.

Kan man få hjerteflimmer af stress?

En del personer med tilbagevendende atrieflimren oplever, at stressede situationer kan udløse anfald med flimren. For eksempel i forbindelse med ferierejser, familiebesøg og andre sociale begivenheder. Når du rejser, kan du udsætte dig selv for faktorer, der kan starte atrieflimren.