Table of Contents:

  1. Er der forskel på epoxy?
  2. Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?
  3. Hvilken epoxy er bedst?
  4. Hvad kan epoxy ikke tåle?
  5. Er resin og epoxy det samme?
  6. Er epoxymaling vandtæt?
  7. Hvad kan opløse epoxy?
  8. Kan man tone epoxymaling?
  9. Hvor stærk er epoxy?
  10. Hvor giftigt er epoxy?

Er der forskel på epoxy?

Alt efter krav til lagtykkelse kan man rulle eller spartle disse lag ud, men oftest vil man bruge en spartel, da epoxydelen er mere tyktflydende. En rullet epoxybelægning giver tynde lag og en spartlet giver tykkere og stærkere lag – heraf afspejles også forskellen i pris og kvalitet.

Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?

Epoxy ikke den eneste mulighed, hvis du vil have et blankt, fugefrit og slidstærkt gulv i stærke farver. Du kan også vælge gulve af polyurethan og acryl, der har de samme egenskaber og går under fællesbetegnelsen hærdeplast.

Hvilken epoxy er bedst?

Vespox EW-V Epoxymaling 12 kg Så kan du godt indstille jagten på den perfekte maling. Svaret er nemlig uden tvivl Vespox EW-V. Her er tale om en vandbaseret og halvblank epoxymaling. Med den opnår du et slidstærkt og flot resultat, der holder mange år frem.

Hvad kan epoxy ikke tåle?

I en garage sker der ofte lidt af hvert, der er hårdt for gulvet. Hvis du parkerer biler eller motorcykler i garagen, skal gulvet kunne klare det - og det kan et epoxy gulv. Husk dog at epoxy maling ikke kan bruges udendørs, da det ikke tåler direkte UV-stråler fra solen. Din garage skal derfor være lukket.

Er resin og epoxy det samme?

Oversat fra engelsk betyder resin 'harpiks' – i dette tilfælde en tokomponents epoxy harpiks. Ligesom harpiks i naturen skaber også epoxy resin en super holdbar coating omkring det ønskede materiale, som gør det 100% resistent mod indtrængen af vand. Af samme årsag er resin også yderst populært inden for bl.

Er epoxymaling vandtæt?

Epoxy er fremragende som overfladebehandling. Det er fuldkommen vandtæt, gennemsigtigt og fylder pore og ridser ud, så du får en glat og tæt overflade. Med den rigtige behandling, undgår du også nemt luftbobler eller utætheder.

Hvad kan opløse epoxy?

RRS er udviklet til at blødgøre og opløse hærdede støbemasser såvel på coating udstyr som til reparation på coatede materialer. Opløser såvel epoxy- som polyurethan masser og lakker. - RRS muliggør fjernelse af epoxy, polyuretan og andre støbemasser. - RRS kan bruges til rensning af beholdere, værktøj og jigs.

Kan man tone epoxymaling?

Nogle epoxymalinger kan dog tones i næsten alle farver - fx. denne: Epoxy Gulvmaling Caparol. Typisk vælges en LYS GRÅ til garage- og værkstedsgulve. Det er den mest normale farve til denne type industrigulve.

Hvor stærk er epoxy?

Epoxy er grundlæggende en utrolig hård og stærk lim, der binder til alting. Den består af to komponenter - en base og en hærder - der først blandes sammen og efterfølgende males eller hældes på det objekt, man arbejder med. Da epoxy er så stærkt bruges det i dag i mange sammenhænge.

Hvor giftigt er epoxy?

Når først epoxy er fuldt hærdet, er den ufarlig. Men er farlig ved hudkontakt, indtil den er fuldt hærdet, da der er risiko for hudeksem og allergi. Eksem, som opstår på grund af hudkontakt med epoxy, viser sig som rødme og udslæt. Huden kan svulme op, og der kan dannes væskefyldte blærer.