Table of Contents:

 1. Hvor tyk er en haveslange?
 2. Kan man drikke vand fra haveslangen?
 3. Hvordan sætter man en vandslange til?
 4. Hvilken haveslange skal jeg vælge?
 5. Hvor mange tommer er en haveslange?
 6. Kan man forlænge en haveslange?
 7. Hvad er en haveslange lavet af?
 8. Hvad er en slangekobling?
 9. Hvordan sætter man to haveslanger sammen?
 10. Hvad er en flexslange?
 11. Hvad koster en haveslange?
 12. Kan man sætte to vandslanger sammen?
 13. Kan man lappe en vandslange?
 14. Hvilket rør til emhætte?
 15. Hvordan bruger man en siveslange?

Hvor tyk er en haveslange?

Typisk kan du købe vandslanger med en længde på 20 meter, 25 meter og 50 meter, så der er en slange til ethvert behov. Når det kommer til diameteren (tykkelsen), er der ligeledes flere størrelser, du kan vælge mellem såsom 1/2”, 5/8”, 3/4" og 1”.

Kan man drikke vand fra haveslangen?

Du kan fortsat trygt drikke det. Men lad vandet løbe lidt, før du drikker af hanen. Du skal kunne drikke vandet direkte fra vandhanen uden risiko, og derfor stiller Naturstyrelsen høje krav til drikkevandskvaliteten. Men rørene og hanerne, som vandet løber igennem for at komme frem, kan afgive metaller.

Hvordan sætter man en vandslange til?

Køber du en Vandslange uden koblinger, skal du som minimum bruge følgende :
 1. 1.1 x Hanekobling - Den skrues på vandhanen, så vandslangen efterfølgende kan monteres.
 2. 2 x Slangekoblinger - Disse monteres i hver ende af Vandslangen. ...
 3. Samleled - Disse bruges til at samle flere Vandslanger.

Hvilken haveslange skal jeg vælge?

 • #1 Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ (Findes i flere størrelser) – Bedst i test.
 • #2 Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter – Smart hybrid haveslange.
 • #3 Gardena Liano™-stofslange – Utrolig slidstærk og fleksibel slange.
 • #4 Fiskars vandslange *U 1023650 1/2″ 20mtr Q4 – Let og slidstærk haveslange til hyppig brug.

Hvor mange tommer er en haveslange?

De mest almindelige haveslanger sælges i enten 25 eller 50 meter og i størrelserne 1/2 tomme eller 3/4 tomme.

Kan man forlænge en haveslange?

Hozelock mellemstykke til sammenkobling af haveslanger Stykket passer ind i enderne på slangekoblingen, og så kan du forlænge din haveslange med en ekstra. Passer til slangekoblinger fra Hozelock, ligesom du også med fordel kan bruge den med andre vandingssystemer.

Hvad er en haveslange lavet af?

En dyr haveslange er f. eks. lavet af Kevlar, som er et særligt langtidsholdbart materiale, der ikke kan kun hul på. En billig haveslange er ofte lavet af plastic med det giftige (og billige) stof PVC som hovedingrediens – den går oftest i stykker hurtigt og kan ikke altid holde mere end en sæson.

Hvad er en slangekobling?

en sprøjtepistol, fra vandstoppet, standser den automatisk vandtilførslen, og når der tilsluttes en anden enhed, tændes der igen for vandet. På den måde sparer du en tur til vandhanen, når du skifter tilbehør. Koblingen er med sit riflede greb i blød plast behagelig at håndtere og ligger godt i hånden.

Hvordan sætter man to haveslanger sammen?

Hozelock mellemstykke til sammenkobling af haveslanger Dette mellemstykke fra Hozelock bruges til at sætte 2 haveslanger med slangekoblinger sammen. Stykket passer ind i enderne på slangekoblingen, og så kan du forlænge din haveslange med en ekstra.

Hvad er en flexslange?

Ja, hvis din vandslange er en flexvandslange! Den superlette og fleksible vandslange trækker sig sammen og fylder ingenting, når den er tom, men bliver helt op til tre til fire gange længere, når den er fyldt op med vand.

Hvad koster en haveslange?

324,00 /stk. Fleksibel vandslange, der kan udvide sig op til 30 meter. Komplet med tilbehør. 299,00 /stk.

Kan man sætte to vandslanger sammen?

Dette mellemstykke fra Hozelock bruges til at sætte 2 haveslanger med slangekoblinger sammen. Stykket passer ind i enderne på slangekoblingen, og så kan du forlænge din haveslange med en ekstra. Passer til slangekoblinger fra Hozelock, ligesom du også med fordel kan bruge den med andre vandingssystemer.

Kan man lappe en vandslange?

Ja, og i stedet for at forsøge med en cykellap, så prøv at finde Tesas 4600 Xtreme Conditions. Det er en tape, der kan bruges under ekstreme forhold, bl. a. under vand.

Hvilket rør til emhætte?

Vi anbefaler at bruge 160 mm rør, hvilket er gængs praksis i Danmark. Du skal blot bruge en adaptor fra 150 mm til 160 mm. Den anden grund er mere lokal: 160 mm er de facto standard for ventilationsrør i Danmark. De bedste rør til emhætteudtræk er hårde, glatte metalrør, som også bruges i ventilationssystemer.

Hvordan bruger man en siveslange?

En siveslange er en vandslange, der har en masse små fine huller, som vandet langsomt kan trænge ud gennem. Siveslangen lægges ud i bedet, og vandet siver ud i små mængder der, hvor vandet skal bruges. Det giver et minimalt vandspild.