Table of Contents:

 1. Hvor mange slags gin findes der i verden?
 2. Hvad er en London Dry gin?
 3. Hvad er botanisk gin?
 4. Hvad er den bedste gin?
 5. Er gin lavet af gran?
 6. Hvilket land kommer gin fra?
 7. Hvilken frugt bruges til gin?
 8. Hvad er genever lavet af?
 9. Hvor kan man købe Botanisk gin?
 10. Hvilken gin er god til gin og tonic?
 11. Hvilken billig gin er bedst?
 12. Er det lovligt at destillere?
 13. Hvilken frugt bruges til fremstilling af gin?
 14. Er gin lavet på vodka?
 15. Hvad er Hollands nationaldrik?

Hvor mange slags gin findes der i verden?

Definition. I henhold til EU-regler er der 4 typer gin: Spiritus med enebær-smag. Denne type inkluderer de tidligste typer gin, som produceres i en kedel af gæret korn til 68% ABV, efterfulgt af en gen-destillation med botaniske elementer for at udtrække de aromatiske stoffer.

Hvad er en London Dry gin?

Denne type gin produceres altså ikke kun i London, men i hele verden. Det særlige ved fremstillingen af en London Dry gin er, at al smag skal komme fra de botanicals, som tilsættes under destilleringen. Der må altså, i modsætning til destilleret gin, ikke efterfølgende tilsættes aromaer, farvestoffer eller lignende.

Hvad er botanisk gin?

Botanisk Gin – RASPBERRY Farven og smagen kommer fra økologiske hindbær. Begge varianter indeholder vilde hyldeblomster, enebær, noter fra brombærblade, blomstrende citrontimian, citronverbena og roser. Alle ingredienser er økologiske, men blomster fourageret i naturen, kan ikke få Ø-mærke.

Hvad er den bedste gin?

Udvalgte gins:
 • Hendricks Gin gin - BEDST I TEST.
 • Gin Mare gin.
 • Isfjord Premium Arctic Gin gin.
 • Whitley Neill Lemongrass & Ginger Gin gin.
 • June By Gvine Royal Pear & Cardamom Gin Liqueur gin.
 • Bombay Sapphire London Dry Gin 40% gin.
 • Whitley NeilGooseberry Gin, Limited Edt. gin.
 • Kongsgaard Raw Gin gin.

Er gin lavet af gran?

Gin produceres typisk af korn eller majs. Der hvor gin adskiller sig fra andre former for spiritus produceret på korn og majs, er ved den fremherskende smag, sin tilsætningen af enebær giver gin.

Hvilket land kommer gin fra?

Gin, som vi kender det i dag, har sin oprindelse i Holland hvor det traditionelt kendes under navnet 'genever'. Under Trediveårskrigen opdagende englænderne den effekt som gin havde på de hollandske soldater - og de tog drinken med hjem for at afkode hvordan man kunne producerer en engelsk version.

Hvilken frugt bruges til gin?

APPELSIN. Ligesom med citronen, er appelsinskal den mest almindelige del af frugten, der anvendes til fremstilling af gin – og især tørret appelsinskal. Afhængigt af hvilken type appelsin der anvendes, kan olierne i skallen give bitre citrusnoter eller søde og blide toner.

Hvad er genever lavet af?

Genever er en spiritus lavet på korn, som tilsættes et destillat med enebærsmag. Der er mange, der tænker på genever som ginnens moder, og de har da også enebærret tilfælles, men genever er alligevel langt fra en moderne gin i smagen.

Hvor kan man købe Botanisk gin?

Det er 70 cl / 40 procent alkohol. Se webshop og bestillinger af botanisk gin via www.botaniskgin.dk.

Hvilken gin er god til gin og tonic?

Kåret som bedste gin til gin og tonic Leder du efter den bedste overall gin til en helt klassisk gin og tonic, så er den svenske Hernö Old Tom gin et rigtig godt bud. Den blev kåret som den bedste gin til gin og tonic i 2020 af IWSC (The International Wine and Spirit Competition).

Hvilken billig gin er bedst?

Tanqueray London Dry Gin – “Den sikre vinder” Den næste Gin vi gerne vil nævne, er Tanqueray London Dry Gin som de fleste nok også kender. Men der er ikke mange der ved, hvilke botanicals der benyttes i destillationen af netop denne Gin – eller rettere hvor få der benyttes.

Er det lovligt at destillere?

Hobbyavleren må ikke destillere selv ifølge dansk lov. Destillationsforbudet for private gælder også for syndikater, vinlaug og lignende.

Hvilken frugt bruges til fremstilling af gin?

APPELSIN. Ligesom med citronen, er appelsinskal den mest almindelige del af frugten, der anvendes til fremstilling af gin – og især tørret appelsinskal. Afhængigt af hvilken type appelsin der anvendes, kan olierne i skallen give bitre citrusnoter eller søde og blide toner.

Er gin lavet på vodka?

Gins basedestillat har typisk været en indkøbt smagsneutral alkohol lavet på korn, ofte hvede – det, der også hedder etanol og forsimplet kan forstås som en vodka. Det betyder, at gin starter dér, hvor vodka stopper. Med en smagsneutral alkohol, der er klar til at få smag og tilført nyt liv.

Hvad er Hollands nationaldrik?

Oprindelig blev genever fremstillet som lægemiddel mod tropiske sygdomme. Medicinen blev via sømænd kendt i England, hvor dens efterligning blev London Gin. I dag er genever Hollands nationaldrik.