Table of Contents:

 1. Kan man selv tilslutte gaskomfur?
 2. Hvem må installere et gaskomfur?
 3. Hvor lang må en gasslange være til et gaskomfur?
 4. Hvad koster det at få installeret gaskomfur?
 5. Hvad koster det at få tilsluttet et komfur?
 6. Hvad er bedst induktion eller gas?
 7. Hvad koster montering af komfur?
 8. Kan jeg få gaskomfur?
 9. Hvor gammel må en gasslange være?
 10. Kan man bruge flaskegas til gaskomfur?
 11. Hvordan montere komfur?
 12. Hvad koster komfur?
 13. Hvorfor fedter gas?
 14. Kan man selv skifte komfur?

Kan man selv tilslutte gaskomfur?

Det er ikke lovligt selv at tilslutte gassen. Det er egentlig bare en slange, der skal sættes på en gashane, men det er ulovligt at gøre selv. Hvis der går noget galt, så kan det resultere i alvorlige ulykker, og derfor er det kun professionelle, der må tilslutte gas til et gaskomfur.

Hvem må installere et gaskomfur?

Hvis der er bygas til rådighed i dit køkken, har du mulighed for at tilslutte et gaskomfur. Der er dog et par ting, du skal være klar over, inden du går i gang. Installering skal udføres af en aut. VVSer eller gasmand.

Hvor lang må en gasslange være til et gaskomfur?

Hvis slangens længde er kortere end 75 cm, kan der dog anvendes slanger med en indre diameter på 6-7 millimeter, hvis slangen har fabriksmonterede omløbere med 1/4” links-gevind. Gasslangen skal være så kort som muligt og skal overholde fabrikantens anvisninger.

Hvad koster det at få installeret gaskomfur?

Tilslutning af gaskomfur er billigt, hvis de grundlæggende installationer allerede er monteret i køkkenet. Det vil koste dig omkring 1.500 kr. eksklusiv moms.

Hvad koster det at få tilsluttet et komfur?

Konklusion på installation af komfur En professionel virksomhed tager et sted mellem 400-500 kr. inklusive moms for montering og installation af et komfur.

Hvad er bedst induktion eller gas?

Generelt er det billigere at køre induktion, fordi induktionskogeplader bruger elektricitet og opvarmer mad hurtigt, så du bruger kogepladen i kortere tid i forhold til gas. Kogepladerne bruger ikke meget energi og elektricitet, fordi de fordeler varmen jævnt i gryderne.

Hvad koster montering af komfur?

Konklusion på installation af komfur En professionel virksomhed tager et sted mellem 400-500 kr. inklusive moms for montering og installation af et komfur.

Kan jeg få gaskomfur?

Du kan kun gaskomfurer, hvis du har adgang til bygas, flaskegas eller naturgas og derved kan tilslutte dig det (eller en VVS'er til det – det er nemlig ikke lovligt at gøre selv). ... Selve ovnen i et gaskomfur er ikke anderledes i forhold til alternativerne, induktions- og keramiske komfurer.

Hvor gammel må en gasslange være?

Den orange slange har nemlig en udløbsdato og skal skiftes efter 3-5 år for at være tæt. Gør du ikke det, risikerer du utætheder. Det samme gælder for tilslutningen til gasflasken. Her er det vigtigt at holde øje med, om de tre kugler, der skal binde slange og flaske sammen, er intakte.

Kan man bruge flaskegas til gaskomfur?

Installation Flaskegas Flaskegas er et godt alternativ for dig, som vil have fordelene ved et gaskomfur, men som ikke har adgang til et fast gasnet. I så fald kan du tilslutte dit gaskomfur til gasflasker i stedet.

Hvordan montere komfur?

Komfur og kogeplader bruger ofte så meget strøm, at de bruger 2 eller 3 faser. Derfor leveres de ofte uden ledning eller blot med en ledning uden stik. Her må du under ingen omstændigheder selv montere enheden. Derimod leveres vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine, ovne og emhætter ofte med et Schuko stik.

Hvad koster komfur?

1,5 kWh i timen og med en kWh-pris på 2,50 kr., koster det ca. 3,75 kr. i timen at have den kørende. Bruger du den fx 3 timer om dagen i 90 dage, løber regningen op i 1.013 kr.

Hvorfor fedter gas?

Det er en skrøne, at gas fedter. Det er fedt fra maden, der fedter, hvis du steger ved for høj varme. Brug også en gryde/pande, som er lidt større (½-1 cm) end blusset. Så tager flammerne og røgen fra flammerne ikke fedtet med til vejrs.

Kan man selv skifte komfur?

Det kræver ekspertise at arbejde med gas, og derfor kan du ikke selv stå for afmontering af gaskomfur som et gør det selv projekt. Her er der brug for professionelle fagfolk med flere års erfaring, for afmontering af gaskomfur skal fortages af VVS med autorisation.