Table of Contents:

  1. Er husholdningsfilm farligt?
  2. Hvilken emballage er bedst?
  3. Kan man bruge skraldeposer til mad?
  4. Kan man opbevare mad i gryde?
  5. Kan man koge husholdningsfilm?
  6. Hvorfor skal man bruge fryseposer?
  7. Hvilken emballage forurener mest?
  8. Kan fryseposer tåle varme?
  9. Kan plastik komme i fryseren?
  10. Kan man spise mad der har stået ude hele natten?
  11. Hvornår kan man stille mad udenfor?
  12. Kan husholdningsfilm smelte?
  13. Hvordan pochere man?
  14. Hvad er en frysepose lavet af?

Er husholdningsfilm farligt?

Husholdningsfilm er fremstillet af polyethylen, der ved nedbrydning eller under ren forbrænding kun bliver til vand og kuldioxid. Polyethylen afgiver ikke giftige nedbrydningsprodukter eller plast ved afkøling til temperaturer under nul grader i fryseren.

Hvilken emballage er bedst?

Folie forlænger holdbarhed. En af grundene til, at forbrugerne skal være mindre bange for emballage, er, at maden ville have sværere ved at overleve turen fra marken eller fabrikken, gennem supermarkedet og hjem i køkkenet, hvis ikke der var emballage omkring.

Kan man bruge skraldeposer til mad?

Affaldsposer og bæreposer skal du ikke opbevare din mad i. De kan være lavet af genbrugsplast, som kan afgive skadelige stoffer til din mad.

Kan man opbevare mad i gryde?

Du kan godt sætte et ovnfast fad eller en gryde i rustfrit stål direkte i køleskabet. Til gengæld skal du undgå at opbevare mad i gryder af støbejern og aluminium. En støbejernsgryde kan ruste, mens en gryde af aluminium kan afgive usunde stoffer, hvis maden er syreholdig.

Kan man koge husholdningsfilm?

Men husholdningsfilm er ikke beregnet til kogning, og derfor kan måske afgive stoffer til vandet og ægget, som ikke er sunde for os. Derfor vil jeg aldrig koge fødevarer i husholdningsfilm. Men måske kan du finde plast, der er beregnet til kogning.

Hvorfor skal man bruge fryseposer?

Plast er lavet af fossile råvarer og forskellige tilsætningsstoffer, og disse stoffer kan vandre fra plasticen og over til den ting, som opbevares i plasticbøtten eller fryseposen. Derfor er der særlige regler for plastic, der bruges til opbevaring af fødevarer.

Hvilken emballage forurener mest?

af de europæiske forbrugere mener, at papir er det mest miljørigtige materiale(11) – men er det nu også det? Dette spørgsmål er mere komplekst end som så! For det første deler papir og plast ikke de samme funktioner. Papirbaseret emballage giver ikke nødvendigvis den samme produktbeskyttelse som plastbaseret emballage.

Kan fryseposer tåle varme?

Som udgangspunkt er en frysepose ikke beregnet til varm mad. Har du brug for en pose, der kan tåle varme, skal du gå specifikt efter den slags, der hedder fryse- og kogeposer. Tjek i øvrigt, at det rent faktisk er en frysepose, du har fået fingrene i, og ikke fx en madpakkepose.

Kan plastik komme i fryseren?

Når du kommer hjem fra supermarkedet med hakkekød eller andre former for mad i plastikemballage, så lad vær med at smide det i fryseren uden at kigge på emballagen. Emballage med betegnelsen HO-PP kan ikke tåle frost, hvorimod emballage med betegnelsen CO-PP kan tåle ned til minus 40 grader.

Kan man spise mad der har stået ude hele natten?

Man kan risikere, at maden indeholder mange bakterier i løbet af kort tid. Ved 37°C kan én bakterie blive til 1.000 i løbet af tre timer, og 1.000.000 efter seks timer. Rester fra morgen- og frokostbord bør også sættes i køle- skab, så snart måltidet er overstået.

Hvornår kan man stille mad udenfor?

Du kan også opbevare kød og mejerivarer udendørs i vinterkulden, hvis temperaturen er mellem 1 - 7 grader, hvis du mangler plads i køleskabet, fx hvis der ikke er plads til anden i køleskabet op til juleaften.

Kan husholdningsfilm smelte?

Emballagen på husholdningsfilmen fortæller i reglen, hvor stort et temperaturinterval, filmen kan bruges til, oftest et sted mellem -30 til +90 grader. Men det gør ikke husholdningsfilmen egnet til mikrobølgeovn. Den kan smelte eller afgive nogle af de plaststoffer, den er opbygget af, og disse kan vandre over i maden.

Hvordan pochere man?

Fremgangsmåde
  1. Kog vand op i en lille kasserolle, tilsæt eddike og salt. ...
  2. Slå æg ud, et i hver deres kop, check for friskhed. ...
  3. Pisk i vandet, så der kommer en hvivel i midten, lad hvirvlen lægge sig lidt, læg så forsigtigt et æg ned midt i hvivlen. ...
  4. Gentag processen med alle æggene.
  5. Æggene skal pocheres i 3-4 min.

Hvad er en frysepose lavet af?

Polyethylen er den type plast, der fremstilles mest af på verdensplan. Plasten fremstilles ved en polymerisation af gasarten ethylen. LDPE er en forkortelse for Low Density Poly Ethylene, og er oftest en blødere plasttype og kan anvendes til madvarer med en temperatur på op til 60 grader.