Table of Contents:

  1. Hvor lang tid tager det at få lavet et hundepas?
  2. Hvor mange gange skal min hund vaccineres?
  3. Hvad koster det at få pas til hund?
  4. Hvad sker der hvis man ikke har hundepas?
  5. Hvornår kan hunden få pas?
  6. Hvornår vaccinere man hvalpe?
  7. Hvornår skal en hundehvalp chippes?
  8. Hvor ofte skal min hund til dyrlæge?
  9. Kan man tage hund med til Sverige?

Hvor lang tid tager det at få lavet et hundepas?

Hundepasset kan laves på dagen, men hunden skal på besøg i klinikken, da dens id-mærkning skal aflæses. Du skal skrive under i passet, men ellers sørger dyrlægen for at udfylde alle andre felter i passet.

Hvor mange gange skal min hund vaccineres?

Når hvalpen/unghunden har fået sine 3 basisvaccinationer bør den vaccineres hvert 3. år mod hundesyge, leverbetændelse og parvovirus. Vaccination mod leptospirose og kennelhoste bør foretages hvert år.

Hvad koster det at få pas til hund?

Det koster et EU-pas til din hund og 1.000 kr., hvis du skal have et EU-pas til din hund. Prisen kan dog nemt blive højere, da EU-passet skal indeholde oplysninger om hundens rabiesvaccination og eventuelle revaccinationer.

Hvad sker der hvis man ikke har hundepas?

Dit dyrs gamle pas er stadig gyldigt, og du behøver ikke få nyt pas til dit dyr, så længe du sørger for, at dit dyr bliver rettidigt revaccineret mod rabies. Passet kan således anvendes, så længe der er plads til at skrive information om rabiesvaccinationer ind i det.

Hvornår kan hunden få pas?

Hunden eller katten skal derudover have en gyldig vaccination mod rabies. EU-passet udfærdiges sædvanligvis i forbindelse med at dyret får sin første vaccination mod rabies. Før indrejse i visse lande kræves der desuden at hunde og katte skal have fået ormbehandling.

Hvornår vaccinere man hvalpe?

Hvalpe og basisvaccination Hvalpe vaccineres som hovedregel første gang i 8 ugers alderen. Der findes dog vacciner, der kan anvendes fra 6 uger.

Hvornår skal en hundehvalp chippes?

Som opdrætter er man forpligtet til at chipmærke og registrere hvalpene inden de er 8 uger gamle. I den forbindelse er det fordelagtigt at sundhedschekke og vaccinere hvalpene samtidigt, så de er sundhedsmæssigt i orden og godt beskyttede når de skal ud i nyt miljø. Normalt registreres hvalpene i opdrætterens navn.

Hvor ofte skal min hund til dyrlæge?

De fleste voksne hunde får på den baggrund foretaget en årlig sundhedsundersøgelse. Ved denne undersøgelse gennemgår dyrlægen hundens sundhedsstatus systematisk. Dyrlægen får ved denne lejlighed mulighed for at stille spørgsmål om hundens almenbefindende, medicinforbrug, sociale aktivitet som f. eks.

Kan man tage hund med til Sverige?

Dyret skal være id-mærket For at indføre hunde, katte eller fritter fra et EU-land (Danmark) til Sverige skal dyret være mærket med en mikrochip, der overholder en særlig ISO-standard. Hvis dyret bliver kontrolleret ved grænsen, og mikrochippen ikke kan læses, kan dyret blive afvist.