Table of Contents:

 1. Hvad er en smaragd?
 2. Er Smaragd en diamant?
 3. Hvor kommer smaragder fra?
 4. Hvad hedder grøn sten?
 5. Hvilken smykke sten er oftest sort?
 6. Hvilke smykkesten er sorte?
 7. Hvor meget koster en smaragd?
 8. Hvad står Ametyst for?
 9. Er zirkon en ædelsten?
 10. Hvad er ametyst godt for?
 11. Hvordan ser man om en safir er ægte?

Hvad er en smaragd?

Smaragden er en særlig variant af mineralet beryl, der farves grøn af spor af krom og sommetider vanadium. Navnet kommer af det latinske smaragdus, der oprindeligt betyder grøn ædelsten.

Er Smaragd en diamant?

Smaragd er en beryl. Den grønne farve skyldes krom og nogle gange vanadium. Første gang smaragd omtales i europæisk historie er i bystaten Venedigs glansperiode i 1200-tallet. De skulle udgøre en stor del af de ædelstene, som Polo-brødrene hjembragte i 1279 fra deres 12 års rejse til Mongoliet og Kina.

Hvor kommer smaragder fra?

De vigtigste og mest produktive smaragd miner findes i Columbia, Brasilien, Zambia, Pakistan, USA og Rusland. I Norge og Sverige er der også fundet smaragder, det er dog i meget begrænset mængder, og minerne er ikke aktive længere. Svenske og norske smykker af ældre dato kan være indfattet med Skandinaviske smaragder.

Hvad hedder grøn sten?

Smaragd er den mest eftertragtede variant af beryl, og er kendt for sin dybe grønne farve. Farven skyldes chrom og forekommer i alle nuancer. Smaragd hører blandt de kostbareste af alle ædelsten, ligesom rubin og safir.

Hvilken smykke sten er oftest sort?

Afhængig af farvespillet er sort opal den mest kostbare af alle opaler. Opaler med meget farvespil betegnes ædelopaler, mens hvid opal er translucent med farvespil. Almindelig opal er translucent uden farvespil, men forekommer i mange farver.

Hvilke smykkesten er sorte?

Jet-sten kommer af det engelske navn for gagat, Jet, en gnistrende sort smykkesten bestående af 98 % kulstof. Oprindeligt var denne sten et træ på jordens overflade for ikke mindre end 80 mio. år siden – altså samtidig med at de store dinosaurer havde herredømmet på jordens overflade.

Hvor meget koster en smaragd?

Stk. Smaragder på ca. 4.00 mm. med intens grøn farve og klassisk ædelstensslibning....
Specifikationer
Type:Smaragd
Bredde:3.90 - 4.16 mm.
Dybde:2.33 - 3.05 mm.
Vægt:0.23 - 0.28 carat

Hvad står Ametyst for?

Det græske "Amethystos" betyder nemlig "som virker mod beruselse." Og det må siges at danne paraply for ametystens egenskaber. Dels er ametyst nemlig gavnlig for ædruelighed. Af samme årsag har dens betydning også senere været benyttet i kristne sammenhænge, for at symbolisere renhed og afholdenhed i kirken.

Er zirkon en ædelsten?

Zirkoner har en livlig glans næsten på niveau med diamanter. I nyere tid er det blevet en overset ædelsten pga. dens falske ”kusine” kubisk zirkonia, hvilket er en kunstig fremstillet sten. Kubisk zirkonia er en meget anvendt sten i dag til billige smykker.

Hvad er ametyst godt for?

Ametyst er en af de mest spirituelle sten gennem historien; brug den som energiredskab, hvis du ønsker at fremme din spirituelle indsigt, og åbne op for din intuitionen. Den bruges som redskab til at rense for negative vibrationer, og beskytte mod negative energier i dine omgivelser.

Hvordan ser man om en safir er ægte?

Safirer er krystallet korund, på nær når farven er rød hvilket kaldes en rubin. Rubiner kan være rød/violet til rød/orange, så snart den dominerende farve ikke er rød, kaldes stenen en safir. Hvis den røde farve bliver for lys, vil stenen ligeledes blive kaldt en safir under betegnelsen pink safir.