Table of Contents:

 1. Hvilken vej åbner hoveddøre?
 2. Hvad hedder listen under en dør?
 3. Hvordan lydisolerer man en dør?
 4. Hvorfor åbner døre udad i Sverige?
 5. Hvad koster det at sætte en ny hoveddør i?
 6. Hvorfor har man Fejelister?
 7. Kan man save en dør til?
 8. Hvad er det bedste man kan lydisolere med?
 9. Hvad koster en lydtæt dør?
 10. Kan en hoveddør åbne udad?
 11. Hvad koster en Lejlighedsdør?
 12. Hvad koster det at montere en dør?

Hvilken vej åbner hoveddøre?

Facadedøre kan være enten indadgående eller udgående og begge kan åbnes fra venstre eller højre. De fleste yderdøre i Danmark åbner indad, men har du nogenside tænkt på, hvorfor de gør det? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, om din døre åbner indad eller udad.

Hvad hedder listen under en dør?

Indfatninger, også kaldet gerigter (gerichter), er de lister, der sidder rundt om en dør eller et vindue, og som dækker overgangen mellem væggen og døren eller vinduet.

Hvordan lydisolerer man en dør?

Sådan lydisolerer du en dør - trin for trin
 1. Vælg en massiv dør, og sæt en tætningsliste på karmen.
 2. Læg en fuge langs karmen (vær opmærksom på at vælge den rigtige form for fugemasse. Den skal være både elastisk og lyddæmpende)
 3. Læg en fuge ved dørtrinnet.

Hvorfor åbner døre udad i Sverige?

I den forbindelse er der tradition for, at dørene i Danmark åbner indad, mens det modsatte altid har været tilfældet i Sverige. Dette skal blandt andet ses som et udslag af, at døren kan skubbe sne med sig, når den åbnes.

Hvad koster det at sætte en ny hoveddør i?

En ny yderdør kan koste alt fra 7.000 kroner til 20.000 kroner, mens de indvendige døre ligger i et helt andet prisleje. Du kan slippe afsted med at betale alt fra 1.000 kroner til 5.000 kroner per dør, når det kommer til de indvendige døre.

Hvorfor har man Fejelister?

Fejelisten er meget fleksibel og følger let gulvets eventuelle ujævnheder samt lettere krumninger. Skurelister og fejelister har samme funktion. Skurelister anvendes så at der ikke bliver en synlig afstand mellem selve fodlisten og gulvet. Derved kommer der heller ikke støv og snavs i mellemrummet mellem disse lister.

Kan man save en dør til?

Hvis du har en såkaldt celledør, skal du passe på ikke at korte den for kraftigt af forneden. Den slags døre består i virkeligheden kun af en træramme mellem to træfiberplader, og den kan som regel ikke afkortes mere end ca. 10 mm.

Hvad er det bedste man kan lydisolere med?

Luftlyd og trinlyd En tung muret væg lydisolerer bedre end en let skillevæg af brædder. Vil man efterisolere mod støj, er det dog sjældent muligt at øge bygningsdelens tyngde, så her vil man arbejde med tætheden og evt. lave en forsats- eller dobbeltkonstruktion, dvs. lave et ekstra lag, der kan stoppe lyden.

Hvad koster en lydtæt dør?

En lydisoleret dør koster 14.500,- inkl. montage samt demontering og afskaffelse af jeres gamle dør. Prisen gælder for standard lydtætte døre med målene: 825mm x 2040mm x 63mm.

Kan en hoveddør åbne udad?

Udadgående facadedøre: Hvis der er lidt plads i din entré eller i dit bryggers, kan det derfor være en god idé at overveje, om din dør skal åbne udad. En ulempe ved en udadgående facadedør er dog, at du skal træde til side når du åbner døren udefra og skal ind i din bolig.

Hvad koster en Lejlighedsdør?

En ny yderdør kan koste alt fra 7.000 kroner til 20.000 kroner, mens de indvendige døre ligger i et helt andet prisleje. Du kan slippe afsted med at betale alt fra 1.000 kroner til 5.000 kroner per dør, når det kommer til de indvendige døre.

Hvad koster det at montere en dør?

Ved dobbelte indvendige glasdøre med standard grebssæt og udskiftning i eksisterende karme starter prisen fra lige over 8.500 kr. Ved dobbelte glasdøre med montering af karm starter prisen fra ca. 10.000 kr. og opefter.