Table of Contents:

 1. Hvad hedder landenes flag?
 2. Hvad er forholdet mellem bredde og længde i Dannebrog?
 3. Hvilket flag er rød hvid og rød?
 4. Hvornår må man hejse flaget i dag?
 5. Hvad kaldes en ekspert i flag?
 6. Hvor stammer flag fra?
 7. Hvad kaldes det almindelige rektangulære flag?
 8. Hvor bredt bør flaget være i forhold til flagstangens højde?
 9. Hvordan ser det ukrainske flag ud?
 10. Hvordan ser det argentinske flag ud?
 11. Er det ulovligt at flage med andre flag?
 12. Hvorfor skal flaget ned inden solnedgang?
 13. Hvad symboliserer en fane?
 14. Hvad betyder flagre?
 15. Hvilket land fik først flag?

Hvad hedder landenes flag?

Hvilke lande og hvad hedder flaget? Der er umiddelbart kun 4 lande: Danmark (Dannebrog), Storbritannien (Union Jack), Frankrig (Tricolore) og USA (Stars and Stripes/Old Glory). Derudover findes sørøverflaget Jolly Roger.

Hvad er forholdet mellem bredde og længde i Dannebrog?

Hvad er flagets dimensioner (bredde og længde)? Flagets bredde skal være 0,2 gange flagstangens højde = 300 cm. Flagets længde skal være (37 : 28) X 3 cm. Et splitflag er et Dannebrogsflag, hvor yderenderne er formet som to trekantede splitter.

Hvilket flag er rød hvid og rød?

Formatet er kvadratisk og midterste del af flagdugen er delt i Østrigs farver: rød-hvid-rød. I midten af flaget findes Østrigs rigsvåben i et hvidt våbenskjold med rund underkant.

Hvornår må man hejse flaget i dag?

Dannebrog må være hejst fra solopgang, dog tidligst fra klokken 08.00, og skal som udgangspunkt tages ned senest ved solnedgang. Flagning efter solnedgang er muligt, men det stiller en række krav til hvordan flaget er belyst. Når Dannebrog bæres til og fra flagstangen bæres det over den ene arm.

Hvad kaldes en ekspert i flag?

En gengivelse af et våbenmærke på et flag, hvor ikke blot farverne, men også motivet gengives, således at flaget simpelt hen er våbenskjoldet på flagdug, kaldes et banner. Studiet af flag kaldes vexillologi.

Hvor stammer flag fra?

Dannebrog blev etableret som dansk flag i middelalderen og hører dermed til blandt de ældste nationale flag. Grundlæggelsesmyten knytter flaget til 1200-tallets korstog i Estland, hvor Dannebrog 'faldt fra himlen' under et slag uden for Tallinn i 1219 - eller var det i 1208?

Hvad kaldes det almindelige rektangulære flag?

Dannebrog kan se ud på forskellige måder. Det mest almindelige er det rektangulære stutflag. Stutflaget er altså det firkantede Dannebrogsflag, man normalt ser hejst i flags- tængerne i danskernes haver.

Hvor bredt bør flaget være i forhold til flagstangens højde?

Størrelse på flag En god tommelfingerregel at gå efter er, at størrelsen på Dannebrog skal være 1/5 af din flagstangs højde. En dannebrogstander skal være 1/3 af stangens længde. Vil du gerne købe en vimpel til din flagstang, ser målestoksforholdet anderledes ud.

Hvordan ser det ukrainske flag ud?

Ukraines flag blev taget i brug i 1918 og består af to lige store horisontale bånd, hvor det øverste er blåt, og det nederste er gult. Flaget tolkes som den blå himmel, der symboliserer fred, over de gule kornmarker, der symboliserer velstand.

Hvordan ser det argentinske flag ud?

Argentinas flag stammer fra 1812. Det består af tre lige brede vandrette bånd i farverne lyseblå, hvid og lyseblå. I 1818 blev den gule sol tilføjet i midten. Solsymbolet er hentet fra Inkarigets øverste guddom Inti.

Er det ulovligt at flage med andre flag?

Det er i Danmark ikke tilladt at flage med andre nationalflag end det danske uden tilladelse fra politiet. Man må dog gerne flage med det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget og EU-flaget uden tilladelse.

Hvorfor skal flaget ned inden solnedgang?

Traditionen tro må flaget blive hejst ved solopgang, og det skal ned igen ved solnedgang. Flager du efter solnedgang, flager du ifølge et gammelt ordsprog 'for Fanden'. Skulle du på grund af en uskyldig forglemmelse komme til at flage efter solnedgang, er du ikke en decideret lovbryder.

Hvad symboliserer en fane?

Fanens betydning kædes ofte sammen med skiftende farver. Den gule fane – også kaldet pestfanen – er blevet brugt som tegn på sygdom og hejst eksempelvis ved et hus eller et skib som tegn på smittefare. Den hvide fane er et tegn på fredelige hensigter eller et tegn på overgivelse.

Hvad betyder flagre?

bevæge sig let (og ubekymret), med hurtige bevægelser, løst tøj, svingende arme el. lign.

Hvilket land fik først flag?

Dannebrog blev etableret som dansk flag i middelalderen og hører dermed til blandt de ældste nationale flag. Grundlæggelsesmyten knytter flaget til 1200-tallets korstog i Estland, hvor Dannebrog 'faldt fra himlen' under et slag uden for Tallinn i 1219 - eller var det i 1208?