Table of Contents:

 1. Kan man sætte nye døre i gamle karme?
 2. Hvem reparerer døre?
 3. Hvordan smører man dørhængsler?
 4. Kan man skifte indvendige dør uden at skifte karm?
 5. Hvad koster udskiftning af indvendig dør?
 6. Hvordan reparerer man en dørkarm?
 7. Kan ikke låse døren op?
 8. Kan man smøre hængsler med madolie?
 9. Hvordan fikser man en knirkende dør?
 10. Hvad koster det at få lavet en dørkarm?
 11. Hvor bred skal en handicap dør være?

Kan man sætte nye døre i gamle karme?

Let og hurtigt kan du skifte dine gamle døre til et helt nyt moderne look og samtidig beholde dine gamle karme og gerigter. Aflever dine gamle døre og ØRSØ-døren laver nye dørplader, samt flytter hængslerne over og isætter en ny lås.

Hvem reparerer døre?

Det er ikke helt nemt at skille fyldningen i døren ad og reparere den, så resultatet bliver pænt. Derfor er det en god idé at få en snedker eller tømrer til at udføre arbejdet, medmindre du selv er god til tømrerarbejde.

Hvordan smører man dørhængsler?

Hængsler smøres med syrefri olie under gentagen aktivering. Der kan med fordel anvendes en syrefri fedt. Her vil det være nødvendigt at løfte døren/vinduet af tapstykkerne og påføre fedt direkte på tapperne. Smøring er specielt påkrævet ved hængsler med messingtap.

Kan man skifte indvendige dør uden at skifte karm?

Hvis der er tale om et nybygget hus eller hvis din dørkarm ikke er i ret god stand, er det nødvendigt at udskifte både karm og dørplade. Når man skifter hele den indvendige dør vil der typisk også skulle fuges eller monteres lister imellem karm og mur.

Hvad koster udskiftning af indvendig dør?

En ny yderdør kan koste alt fra 7.000 kroner til 20.000 kroner, mens de indvendige døre ligger i et helt andet prisleje. Du kan slippe afsted med at betale alt fra 1.000 kroner til 5.000 kroner per dør, når det kommer til de indvendige døre.

Hvordan reparerer man en dørkarm?

Mål op i hullet, og lav en skabelon af karton eller pap. Streg skabelonen op på en liste, som passer i tykkelsen der, hvor du har fjernet døren. Sav lusen ud, og lim den fast i udstemningen, hvor hængslet har siddet. Giv den også et par små, diskrete stifter for at være sikker på, den bliver siddende i dørkarmen.

Kan ikke låse døren op?

Problemer med dørlåsen skyldes ofte, at låsen ikke er smurt. Som lejer skal du selv smøre dørlåsen, og du kan let løse problemet ved at købe noget låseolie og sprøjte et par dråber i låsen.

Kan man smøre hængsler med madolie?

Husk, at smøreolie og parafinvoks vil være ineffektive mod hårdt snavs eller andet møg på hængslerne. Hvis den knirkede dør bliver ved med at knirke, er ståluld dit sidste våben. Du skal huske, at olie og voks ikke kan fjerne snavs eller møg fra hængslerne.

Hvordan fikser man en knirkende dør?

Hvad kan du ellers gøre for at få en dør til at holde op med at knirke?
 1. Tag døren af.
 2. Smør syrefri olie eller smøremiddel i og på den del af hængslet, som sidder på døren.
 3. Tør hængslet af med et stykke køkkenrulle vædet i syrefri olie og smør igen.
18. nov. 2019

Hvad koster det at få lavet en dørkarm?

En ubehandlet dørkarm i fyr (med et bundstykke i bøg) koster i Silvan 400 kroner. Den har målene 209 cm i højden, 72,5 cm i bredden og 100 mm i dybden. En hvidmalet dørkarm med de samme mål har vi fundet til 449 kroner her.

Hvor bred skal en handicap dør være?

Døre skal have en fri passagebredde på mindst 0,77 m. Åbner døren imod personen, skal der være mindst 0,5 m ved siden af døren modsat dens hængselside. Højden af dørtrin må højst være 25 mm.