Table of Contents:

 1. Hvem forbruger mest mænd eller kvinder?
 2. Hvad er kvinder bedre til end mænd?
 3. Hvad bruger kvinder flest penge på?
 4. Hvem køber mest tøj mænd eller kvinder?
 5. Hvorfor er der lønforskel?
 6. Hvilket køn er stærkest?
 7. Hvad køber kvinder mest på nettet?
 8. Hvilket køn bruger flest penge på tøj?
 9. Hvilke aldersgrupper køber mest tøj?
 10. Hvad efterspørger danskerne?
 11. Hvorfor får mænd højere løn?
 12. Hvilke faggrupper tjener mest?
 13. Kan sociale mønstre og kønsrollemønstre ændres?
 14. Hvad er ligestilling i Danmark?
 15. Hvad køber danskerne mest af på nettet?

Hvem forbruger mest mænd eller kvinder?

Kvinder står for majoriteten af forbruget og udgør langt størstedelen af arbejdsstyrken i den globale modeindustri. Alligevel er der en overvægt af mænd på ledelsesposterne i de største modevirksomheder.

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

Kvinder er gode til sprog, mens mænd er gode til tal – sådan lyder det fra udviklingspsykolog Erik Lykke Mortensen. I de fleste undersøgelser klarer mænd sig bedst i matematiske opgaver, men det er også hos mændene, der er størst variation i intelligensen.

Hvad bruger kvinder flest penge på?

Gaver, hvidevarer, elektronik og møbler fylder i budgettet, jovist, men er der noget, som kvinder bruger virkelig mange penge på, så er det tøj, sko og smykker.

Hvem køber mest tøj mænd eller kvinder?

Mænd køber flere varer indenfor elektronik, byggevarer og tilbehør til biler og motorcykler, mens kvinder derimod køber mere tøj og sko. Mere specifikt havde kun 52 % af mændene i 2019 shoppet tøj sammenligning med kvinder, hvor derimod 69 % havde shoppet tøj online.

Hvorfor er der lønforskel?

Lønforskellen hænger i større omfang end hidtil antaget sammen med, at arbejdsmarkedet er kønsopdelt: Lønnen er lavere i job domineret af kvinder, og desuden er mænd højere placeret i stillingshierarkiet end kvinder. Det spiller også en rolle, at kvinder har mere fravær end mænd.

Hvilket køn er stærkest?

Dansk studie: Kvinder er det stærke køn. Mænd har større muskler og kan kan ofte løfte tungere vægte. Men kvinderne føder børnene og lever længst. Dysten om, hvem der er det stærke køn, har været i gang i evigheder, men nu kan ny forskning kaste lys over sagen, og kvinderne tager teten.

Hvad køber kvinder mest på nettet?

Tøj og sko er klart de mest populære varer at smide i den digitale indkøbskurv, når danske kvinder e-handler. Næsten hver tredje vare, som kvindelige e-handlere købte i 2017, var enten sko eller tøj – efterfulgt af personlig pleje, lægemidler og kosttilskud. Hos mændene er det især elektronik, der hitter.

Hvilket køn bruger flest penge på tøj?

Overordnet set bruger husstandene markant flere kroner på tøj til kvinder end til mænd.

Hvilke aldersgrupper køber mest tøj?

De unge, i aldersgruppen 16-19 år, er dem der hyppigst køber tøj, sko, sportstøj, tasker eller smykker via internettet, med hele 81 pct., der har foretaget et køb af denne vare indenfor de seneste tre måneder.

Hvad efterspørger danskerne?

Når danskerne handler i de danske supermarkeder, så efterspørger de især økologi, sundhed og at varerne er lokalt produceret. Derudover er der også mange danskere, som går efter specifikke mærker, da de har præferencer på området.

Hvorfor får mænd højere løn?

Lønforskellen hænger i større omfang end hidtil antaget sammen med, at arbejdsmarkedet er kønsopdelt: Lønnen er lavere i job domineret af kvinder, og desuden er mænd højere placeret i stillingshierarkiet end kvinder. Det spiller også en rolle, at kvinder har mere fravær end mænd.

Hvilke faggrupper tjener mest?

'Almindelige jobs' – Gennemsnitsløn pr. måned
 • Folkeskolelærer – 31.000 kr.
 • Sygeplejerske – 32.000 kr.
 • Politibetjent – 30.000 kr.
 • Pædagog – 28.000 kr.
 • Butiksassistent – 23.000 kr.
 • Journalist – 40.000 kr.

Kan sociale mønstre og kønsrollemønstre ændres?

Sociale mønstre og dermed også kønsrollemønstre kan således forandres, for de skabes af de mennesker, der indgår i det sociale liv.

Hvad er ligestilling i Danmark?

Ligestilling i Danmark Ligestillingen tager udgangspunkt i, at mænd og kvinder er ligeværdige, hvilket betyder, at mænd og kvinder skal have samme rettigheder og muligheder. Loven om ligestilling sikrer, at alle offentlige myndigheder har pligt til at arbejde for ligestilling på deres område.

Hvad køber danskerne mest af på nettet?

Tøj, sko, sportstøj, tasker og smykker er de produkter, der oftest bliver købt online i Danmark. 63 pct. af danskerne angiver, at de har foretaget et køb af dette indenfor de seneste tre måneder.