Table of Contents:

 1. Hvilken type ingeniør er mest eftertragtet?
 2. Hvor svært er ingeniørstudiet?
 3. Hvad laver en produktionsingeniør?
 4. Hvad kræver det at være ingeniør?
 5. Hvilke ingeniører er det mest behov for?
 6. Hvor meget tjener en civilingeniør?
 7. Er ingeniør en bachelor?
 8. Hvor mange civilingeniører er der i Danmark?
 9. Hvor meget arbejder ingeniør?
 10. Hvilken type ingeniør tjener mest?
 11. Hvilken ingeniør uddannelse er bedst?
 12. Hvor arbejder ingeniører?

Hvilken type ingeniør er mest eftertragtet?

I alt 7.067 unge mennesker har søgt enten diplom- eller civilingeniøruddannelsen, hvorfor titlen til ingeniør – hvor man tæller både diplom og civil med – faktisk bliver mest eftertragtede overhovedet i 2017. "Der er ingen tvivl om, at det her vækker glæde rundt omkring i det danske erhvervsliv.

Hvor svært er ingeniørstudiet?

»De to hyppigste årsager er faglige problemer – det er svært – og manglende indsats – den studerende bruger ikke tilstrækkeligt tid på studiet,« fortæller dekanen. Erfaringerne fra både DTU, SDU og AAU er, at det særligt er matematikken, der volder besvær.

Hvad laver en produktionsingeniør?

Som produktionsingeniør, beskæftiger du dig med analyse, planlægning, styring, kontrol og ledelse i produktionsvirksomheder. Det kan være virksomheder, der fremstiller alt fra fx asfalt, elektronik, maling og maskiner til gødning, levnedsmidler og medicin.

Hvad kræver det at være ingeniør?

For at blive optaget på en civilingeniør (bachelor) eller diplomingeniøruddannelserne skal du med enkelte undtagelser have matematik på A-niveau, fysik på B-niveau og kemi på C-niveau fra en gymnasial eksamen eller AU Engineerings adgangskursus.

Hvilke ingeniører er det mest behov for?

“Generelt er der efterspørgsel og mangel på alle ingeniører. Men lige nu er der størst efterspørgsel efter maskiningeniører og mindre efterspørgsel efter dem, der ligner arkitekter inden for design og innovation.

Hvor meget tjener en civilingeniør?

Den vejledende minimalløn for nyuddannede civilingeniører (2021) er kr. 41.900 kr, og den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører er kr. 39.500. En ingeniør tjener i gennemsnit (2021) 60.000 kr.om måneden.

Er ingeniør en bachelor?

En bacheloruddannelse inden for et af ingeniørfagene kan give dig baggrund for at overskue og løse tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger. Efter bacheloruddannelsen kan du læse videre på en kandidatuddannelse og blive civilingeniør.

Hvor mange civilingeniører er der i Danmark?

Fra 20 er antallet af ingeniører i beskæftigelse steget med 7,7 pct. til over 100.000 personer, mens de højtuddannede er steget med 7,4 pct. til ca. 772.000.

Hvor meget arbejder ingeniør?

44 procent af ingeniørerne arbejder mellem 37 og 39 timer om ugen, mens 29 procent sætter mellem 40 og 44 timer af til arbejdet hver uge. Lidt mere end hver tiende ingeniør, 11 procent, bruger mere end 45 timer på jobbet hver uge.

Hvilken type ingeniør tjener mest?

Helt præcist er den gennemsnitlige lønforskel på 8.262 kroner om måneden mellem de højst- og lavestlønnede ingeniørgrupper. Mens danske elektronikingeniører ligger øverst med 57.265 kroner, befinder IDA-medlemmer med baggrund inden for matematik, fysik og geologi sig i bunden med 49.003 kroner.

Hvilken ingeniør uddannelse er bedst?

Vælger du at fortsætte din ingeniør uddannelse med en 2-årig kandidat, når du er blevet bachelor, er dine muligheder også mange. Som kandidat får du titlen civilingeniør og får dermed Danmarks højeste rang indenfor faget.

Hvor arbejder ingeniører?

Jobbene findes primært inden for elektronikindustri, fødevareindustri, kemisk industri, medicinalindustri, plast- og gummiindustri, telekommunikation, foruden arkitekt- og ingeniørvirksomhed og lignende rådgivning samt forskning og udvikling.