Table of Contents:

 1. Hvilket HEPA-filter?
 2. Hvad er et HEPA-filter?
 3. Hvordan vasker man et HEPA-filter?
 4. Hvad er forskellen på EPA og HEPA-filter?
 5. Hvad er støvklasse L?
 6. Hvor længe holder et HEPA filter?
 7. Hvor længe holder et HEPA-filter?
 8. Hvad er et mikrofilter?
 9. Hvordan vaske støvsuger filter?
 10. Hvad er H filter?
 11. Hvad er støvklasse M?
 12. Hvad er en H mærket støvsuger?
 13. Hvor tit skal et HEPA filter skiftes?
 14. Hvor ofte skal man skifte støvsuger?
 15. Hvorfor kulfilter?

Hvilket HEPA-filter?

Et HEPA-filter bortfiltrerer selv de mindste og mest vanskelige støvpartikler – faktisk op til 99,99%....Her er de 5 filtrerings-klasser:
 • EPA 10 – 85%
 • EPA 11 – 95%
 • EPA 12 – 99,5%
 • HEPA 13 – 99,95%
 • HEPA 14 – 99, 99%
22. jun. 2020

Hvad er et HEPA-filter?

HEPA er en forkortelse for High Efficiency Particulate Air. Helt kort fortalt er et HEPA-filter et særligt filter, som opfanger selv de mikroskopiske partikler, der findes i støvsugeres udstødningsluft. De sørger altså for, at den luft, der blæses tilbage i rummet fra støvsugeren, er ren og fri for allergener.

Hvordan vasker man et HEPA-filter?

Eksperter siger dog, at HEPA-filtre altid skal udskiftes snarere end rengøres. Du kan ikke rense et HEPA-filter ved at bruge noget som et vakuum, fordi partiklerne ikke kun er fanget på overfladen af ​​filteret, men også dybt inde i mediet, siger Bloemer.

Hvad er forskellen på EPA og HEPA-filter?

Begge filtre er i stand til at opfange helt små partikler i luften ned i en størrelse på 0,3 my. Et EPA-filter med en effektivitet mellem 85 % og 99,5 %, og et HEPA-filter med en effektivitet helt oppe på 99,97 %.

Hvad er støvklasse L?

Støvklasse L: Almindeligt og ufarligt støv såsom husstøv og materialer som eksempelvis jord. Støvsugerne er beregnet til almindelig rengøring i husholdningen, på kontorer, hoteller m.m. Støvet er ufarligt, og det udgør ingen sundheds risiko ved indånding. Ofte er disse støvsugere ikke klassificeret.

Hvor længe holder et HEPA filter?

"Udover motorfiltret, skal udblæsningsfiltret skiftes en gang om året. Hvis det er et såkaldt hepa-filter, kan du nøjes med at skifte hvert 3. år," siger John Sørensen.

Hvor længe holder et HEPA-filter?

"Udover motorfiltret, skal udblæsningsfiltret skiftes en gang om året. Hvis det er et såkaldt hepa-filter, kan du nøjes med at skifte hvert 3. år," siger John Sørensen.

Hvad er et mikrofilter?

Filterets opgave er at rense luften der kommer ind i støvsugeren for støvpartikler, og efter noget tid vil filteret blive beskidt og fyldt. Det mest almindelige filter er et mikrofilter, der ligger i samme rum som støvsugerposen. Det andet filter er et hepa-filter.

Hvordan vaske støvsuger filter?

Rengøring af støvsugeren Tag dem af, kontroller om delene er tilstoppet, fjern fnuller fra børsen, vask den under rindende, varmt vand uden rengøringsmiddel, og lad den lufttørre. Du kan gøre det samme med filtret. Hvis det tåler vask, kan det rengøres med rindende vand alene. Det skal tørre i minimum 24 timer.

Hvad er H filter?

H-klassen – kræftfremkaldende støv fl. Hele 99,995 procent af dette støv bliver fjernet fra arbejdsmiljøet, og den er et absolut must for de medarbejdere, der kan blive udsat for disse partikler. Derfor anbefaler Carl Ras altid at købe en H-klasse støvsuger, hvis den skal bruges på en byggeplads.

Hvad er støvklasse M?

Støvklasse M: Alle typer træstøv samt støv fra spartelmasse, fyldemasse og lak, gips, cement, beton, fliseklæber og maling som f. eks. latex- og oliemaling eller kvartsholdige materialer, som f.

Hvad er en H mærket støvsuger?

H-klassen – kræftfremkaldende støv H-klasse støvsugere giver dig alle muligheder som ved M-klassen, men hertil kan du tilføje et værn mod farlige kræft- og sygdomsfremkaldende stoffer, fx asbest, bly, skimmelsporer m. fl.

Hvor tit skal et HEPA filter skiftes?

"Udover motorfiltret, skal udblæsningsfiltret skiftes en gang om året. Hvis det er et såkaldt hepa-filter, kan du nøjes med at skifte hvert 3. år," siger John Sørensen.

Hvor ofte skal man skifte støvsuger?

Du bør støvsuge din bolig 1-3 gange ugentligt. Dette er alt afhængigt af, hvor meget der støver. På samme måde skal din støvsugerpose og filter skiftes 1-3 gange om måneden. På den måde får du både et renere hjem, et sundere helbred og en støvsuger, der holder meget længere.

Hvorfor kulfilter?

Et kulfilter er bedst til at fjerne stoffer, der kun er lidt vandopløselige. Det gælder fx klorerede opløsningsmidler, benzin- og oliestoffer og til dels pesticider. Et kulfilter kan også anvendes til at fjerne dårlig smag og lugt, fx forårsaget af alger i overfladevandet.