Table of Contents:

 1. Hvad er varmepumpeteknologi?
 2. Hvad er selvrensende kondensator?
 3. Hvordan virker tørretumbler med varmepumpe?
 4. Hvad er forskel på kondens og varmepumpe tørretumbler?
 5. Hvor meget el bruger en tørretumbler?
 6. Hvad er kondenstørretumblere?
 7. Hvor meget CO2 udleder en tørretumbler?
 8. Hvad kan man putte i Tørketrommel?
 9. Hvad for noget tøj må tørretumbles?
 10. Hvordan renser man en kondensator?
 11. Hvad er en kondensator i en tørretumbler?
 12. Hvad er den bedste kondenstørretumbler?

Hvad er varmepumpeteknologi?

Vores tørretumblere med varmepumpe er kondenstørretumblere med en speciel varmepumpeteknologi. I modsætning er de klassiske kondenstørretumblere ledes varmeenergien ikke ud i omgivelserne, men bevares i stedet for til tørringen.

Hvad er selvrensende kondensator?

Den selvrensende kondensator fra Bosch holder sig selv ren. Det betyder at du ikke behøver at huske at spule den ren manuelt. En ren kondensator garanterer lavt energiforbrug og at tørretumbleren tørrer lige effektivt igennem hele produktets levetid.

Hvordan virker tørretumbler med varmepumpe?

Hvordan virker en varmepumpe? Genvinder tumblervarmen. I stedet for at blæse varm, fugtig luft ud i det fri, fjernes fugten, og varmen genvindes til at tørre næste hold våde tøj …. hvor varmen igen bruges til at tørre næste hold tøj osv.

Hvad er forskel på kondens og varmepumpe tørretumbler?

Når du skal købe ny tørretumbler, kan der være stor forskel på energiforbruget. Aftrækstumblere bruger mest, mens kondenstørretumblere med varmepumpeteknologi er de mest energivenlige. Går du fra B til A+++ kan du spare over 70% på energiforbruget.

Hvor meget el bruger en tørretumbler?

En familie bruger i gennemsnit tørretumbleren 160 gange om året. Det svarer til 432 kilowatttime med en A-mærket tørretumbler og 159 kilowatttime med en A+++ mærket tørretumbler. Undgå overtørring, og stop tørretumbleren, så snart tøjet er tørt – hvis den ikke gør det automatisk.

Hvad er kondenstørretumblere?

2 typer tørretumblere KondenstumblerEn kondenstumbler kræver ikke aftræk. I en kondenstumbler afkøles luften, og det meste af fugten i luften bliver til vand og opsamles i en beholder eller ledes til et afløb. Kondenstumblere afgiver også lidt fugtig luft til rummet.

Hvor meget CO2 udleder en tørretumbler?

CO2-belastningen fra en T-shirt er størst i brugsfasens vask og tørring. Vælger man at tørretumble sin T-shirt, vil CO2-udledningen fra tørretumblingen ud- gøre hele 53 procent af den samlede CO2-udledning fra T-shirtens fulde livs- cyklus.

Hvad kan man putte i Tørketrommel?

Hvilke tekstiler kan jeg tørre i tørretumbleren?
 • Acetat. Acetat er et af de mere sarte tekstiler, og bliver meget let krøllet. ...
 • Akryl. Akryl ligner uld, bortset fra at det er lidt lettere. ...
 • Bomuld. ...
 • Hør. ...
 • Syntetisk tekstil. ...
 • Uld. ...
 • Flere tips til at passe på dit tøj.
22. jul. 2016

Hvad for noget tøj må tørretumbles?

Et symbol med én prik i en cirkel, betyder at tøjet kan tåle at blive tørretumblet. Dog skal du være opmærksom på, at dette kun er ved lav temperatur. Har figuren to prikker i en cirkel, kan du tørre tøjet ved almindelig temperatur i din tumbler. Er der kryds over cirklen, må tøjet ikke tørres i tumbler.

Hvordan renser man en kondensator?

Kondensatoren på tørretumbleren bør tages ud og renses tre-fire gange om året. Den nemmeste måde er at anbringe den i vasken og lade rent vand løbe gennem den, indtil alt støv og tøjfibre er væk. Fjern den øverste del og siderne på tørretumbleren, og støvsug grundigt indvendigt. Det kan forlænge levetiden for tromlen.

Hvad er en kondensator i en tørretumbler?

I kondensatoren møder den varme luft kold luft, som hele tiden strømmer gennem kondensatoren. Fugten omdannes her til vanddråber, som opsamles i en vandbeholder, som er placeret nederst på tørretumbleren. Denne vandbeholder skal tømmes for vand efter hver tørring.

Hvad er den bedste kondenstørretumbler?

Vil du have én af de bedste tørretumblere med kondensfunktion, er det denne AEG T9DEN866E, du skal vælge. Den kåres som ”Bedst i Test” hos Forbrugerrådet Tænk. I resumeet beskrives maskinen på følgende måde: ”Tørretumbleren fra AEG klarer sig fint hele vejen igennem testen og bliver Bedst i Test.