Table of Contents:

  1. Er solcreme hormonforstyrrende?
  2. Kan solcreme være skadeligt?
  3. Hvor mange timer holder solcreme?
  4. Hvordan beskytter solcreme mod UV-stråling?
  5. Hvad må solcreme ikke indeholde?
  6. Hvilken solcreme er den bedste?
  7. Hvordan beskytter tøj mod UV stråling?
  8. Hvad skader koralrev?
  9. Hvilken solfaktor til ansigtet?
  10. Hvad er den bedste solcreme til ansigtet?

Er solcreme hormonforstyrrende?

Et af de stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, er det kemiske UV-filter BP-3 (benzophenone-3), som i øjeblikket må udgøre 10 pct. af en solcreme. Et dansk studie har vist, at BP-3 kan have en hormonforstyrrende effekt på fisk, og derfor holder blandt andre Miljøstyrelsen stadig øje med stoffet.

Kan solcreme være skadeligt?

Solcreme kan indeholde skadelige stoffer Det er kemiske UV-filtre, som kan påvirke den naturlige hormonbalance, blandt andet ved at have effekt som østrogen – det kvindelige kønshormon. De kemiske stoffer kan muligvis gøre mænd mindre fertile og få piger til at gå tidligere i puberteten end ellers.

Hvor mange timer holder solcreme?

Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Vi ved endnu ikke hvor mange. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen efter behov, eller hvis du har badet eller svedt meget eller har tørret dig med håndklæde.

Hvordan beskytter solcreme mod UV-stråling?

Hvordan virker solcreme? Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af UV-strålingen - enten med et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV- stråling, som omsættes til varme, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Hvad må solcreme ikke indeholde?

Visse solcremer indeholder stoffer i form af solfiltre, der har vist sig at kunne skade koralrev. Koraller er sarte og udsatte. Derfor har blandt andet Hawaii og Florida forbudt solcremer, der indeholder disse solfiltre. Stigende havtemperaturer er også en væsentlig årsag til korallernes skrøbelige tilstand.

Hvilken solcreme er den bedste?

Derfor skal du vælge Derma Sollotion SPF30 Solcremen har vundet Forbrugerrådet Tænks “Bedst i Test” i tre år i træk. Derma solcremen har en SPF30, hvilket er en god og effektiv faktor mod de skadelige UVA- og UVB-stråler. Den er vandfast, så du også er beskyttet imens du bader.

Hvordan beskytter tøj mod UV stråling?

Hvordan fungerer UV tøj? Stoffet i UV tøj bremser solens UV stråler mere end almindeligt tøj, som typisk beskytter med en faktor 10-15. Polyester og nylon er materialer, der egner sig godt til at yde solbeskyttelse.

Hvad skader koralrev?

Solcreme kan skade koralrev Koraller er sarte og udsatte. Derfor har blandt andet Hawaii og Florida forbudt solcremer, der indeholder disse solfiltre. Stigende havtemperaturer er også en væsentlig årsag til korallernes skrøbelige tilstand.

Hvilken solfaktor til ansigtet?

indsmøring, end højere faktortal! Til ansigtet skal der bruges en halv teskefuld solbeskyttelse og til kroppen ét shotglas. Bruger du blot et tyndt lag solcreme, så svarer en creme med faktor 15 pludselig kun til faktor 5 eller 8, hvorimod en faktor 50 i et tyndt lag svarer til en solfaktor 20 til 25.

Hvad er den bedste solcreme til ansigtet?

Solcremen fra Rudolph Care indeholder flere økologiske ingredienser og beskytter effektivt huden mod solens stråler. Den absorberes hurtigt, og kan også bruges under makeup, da den hverken fedter eller efterlader et hvidt skær på huden. Sun face cream spf 30, Rudolph Care 245 kr. Køb den her.