Table of Contents:

 1. Hvad er Chianti Riserva?
 2. Hvor kommer Chianti fra?
 3. Er Chianti en drue?
 4. Hvad spiser man til Chianti?
 5. Hvordan udtaler man Chianti?
 6. Hvor kommer Barolo vin fra?
 7. Hvad passer Chianti til?
 8. Hvad spiser man til Chateauneuf du Pape?
 9. Hvordan udtales Kabul på dansk?
 10. Hvordan udtales Le Mans?
 11. Hvor ligger Brunello di Montalcino?
 12. Er Barolo en god vin?
 13. Hvad spiser man til gewürtztraminer?
 14. Hvad spiser man til Beaujolais?
 15. Hvad spiser man til Pomerol?

Hvad er Chianti Riserva?

Den klassiske Chianti vin er ung, let bitter og har smagselementer af ikke helt modne frugter, en del syre, lidt viol og iris, hvilket igen understreger den let bitre smag. Riserva vinene har mere fylde og dufter af en kombination af tobak, peber og solbær.

Hvor kommer Chianti fra?

Chianti dyrkes i et enormt område, der strækker sig fra nord for Firenze til et godt stykke syd for Siena, imellem kyststrækningen i øst og Appenninerne i vest.

Er Chianti en drue?

Kendetegnet ved nutidens vine fra Chianti Classico er druen Sangiovese, som giver vinen sin rygrad. Vinene kan med en lang historie og tradition bag sig, betegnes som klassisk italiensk. Tidligere var Chianti Classico lavet på blandinger af primært Canaiolo tilsat noget Sangiovese, Mammolo og Marzemino.

Hvad spiser man til Chianti?

Pasta med grøntsager kræver en hvidvin, evt. en Chardonnay eller en hvidvin fra Friuli. Er pastaen med kød eller svampe, vil en italiensk rødvin, gerne en Chianti, være et godt valg.

Hvordan udtaler man Chianti?

Hvordan udtales Chianti?
 1. Kjan-ti.
 2. Sjan-ti.
26. jul. 2020

Hvor kommer Barolo vin fra?

I den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte syd for Torino, ligger et 1.200 hektar stort område. Her produceres vinen Barolo, der anprises som kongernes vin og vinenes konge.

Hvad passer Chianti til?

Pasta med grøntsager kræver en hvidvin, evt. en Chardonnay eller en hvidvin fra Friuli. Er pastaen med kød eller svampe, vil en italiensk rødvin, gerne en Chianti, være et godt valg.

Hvad spiser man til Chateauneuf du Pape?

Laver man en gryderet med oksekød vil der typisk komme lidt mere krydderi i og det skal vinen så også have. Her kan en vin fra det sydlige Rhône som Chateauneuf-du-Pape være et godt valg. Vin til lam og vildt, der ofte serveres med masser af krydderi skal man have en krydret vin.

Hvordan udtales Kabul på dansk?

De er også gået væk fra udtalen 'AFghanistan'. Og i TV-Avisen på DR er de heller ikke hoppet på den galej. Endelig er der navnet på hovedstaden i Afghanistan, Kabul. Udtaleordbogen, der har 30 år på bagen, hævder, at byen udtales med tryk på anden stavelse, 'kaBUL', og med en a-lyd som første stavelse i 'kakao'.

Hvordan udtales Le Mans?

Jeg har det især dårligt, når jeg hører bynavnet og billøbet Le Mans udtalt "le mang" og ikke "lø mang". De kører der år efter år og udtalen er stadig "le". Et andet bynavn er Lyon, som på fransk udtales "liong" og ikke "lyong", som mange danskere siger.

Hvor ligger Brunello di Montalcino?

Man finder Brunello di Montalcino syd for byen Firenze i vinregionen Toscana, hvor man på de mest fantastiske og eventyrlige bakker producerer denne verdensstjerne. Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun.

Er Barolo en god vin?

Barolo er en populær rødvin, der produceres i den norditalienske Piemonte region. Den prominente vin har fået klassificeringen DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) og beskrives ofte som en af Italiens bedste rødvine samt vinens konge!

Hvad spiser man til gewürtztraminer?

3) Gewurztraminer kan matches med eksotisk mad I den helt anden ende kan den intense drue slå makkerpar med eksotisk mad fra Østen, tænk gerne koriander, ingefær, kokos og karry. Røgede fisk som sild og makrel er også værd at udfordre med gewurztraminer.

Hvad spiser man til Beaujolais?

Beaujolais går godt til lyse fisketyper som for eksempel sandart og tunge. Er der lidt mere smæk på vinen og mørke røgede toner, kan du grille eller skinstege din fisk for at skabe en bro til vinen. Beaujolais kan faktisk også matche milde, faste oste.

Hvad spiser man til Pomerol?

På højrebred ligger blandt andet Pomerol og St....Top tre anbefalinger til Cabernet Sauvignon:
 • Steaks fra grillen med krydrede saucer.
 • Lamme-steak med rosmarin og hvidløg. Det kan også være gryderetter med lam (gyros)
 • And - dog uden det traditionelle, danske, søde juletilbehør.
5. okt. 2021