Table of Contents:

 1. Er en kube lige lang på alle sider?
 2. Hvordan ser en kube ud?
 3. Hvor gammel er terningen?
 4. Hvor mange sider har en trekantet terning?
 5. Hvordan finder man længden af en kasse?
 6. Hvor mange forskellige muligheder er der med 2 terninger?
 7. Hvor mange kanter har en Heksaeder?
 8. Hvem opfandt Rubiks terningen?
 9. Hvor mange øjne har en terning i alt?
 10. Hvor mange sideflader har et hexaeder?
 11. Hvordan finder man Kantlængden?
 12. Hvordan finder man højden af en kasse?
 13. Er dybde det samme som højde?
 14. Er længde og dybde det samme?

Er en kube lige lang på alle sider?

Terninger har seks sider, som alle er kvadrater. Det vil sige at en terning har samme højde, bredde og længde. En terning minder om en anden rumgeometrisk figur, nemlig en kasse.

Hvordan ser en kube ud?

En terning (også kaldet en kube) er et platonisk legeme som består af seks firkantede sideflader, med tre der mødes ved hvert hjørne. Terningen er en særlig type kvadratisk prisme, rektangulært parallelepipedum og triangulært trapezoeder, og den er dual i forhold til oktaedret. Terningen er således et hexaeder.

Hvor gammel er terningen?

Terningens historie går langt tilbage. Arkæologer har fundet omkring 5.000 år gamle terninger af dyreknogler under udgravninger i Indus-dalen i Pakistan og i ruinerne af “Den Brændte By” i det østligste Iran. Med et areal på 1,5 km² var dette samfund fra 32 f.Kr. blandt verdens første storbyer.

Hvor mange sider har en trekantet terning?

Tetraeder
Sidefladetrekant
Sideflader4
Kanter6
Hjørner4

Hvordan finder man længden af en kasse?

Typisk bliver kassens længden angivet med l, bredden med b og højden med h – følger vi dette, så ser formlen til udregning af en kasses rumfang således ud: V (rumfanget) = l (længden) * b (bredden) * h (højden).

Hvor mange forskellige muligheder er der med 2 terninger?

Med gunstige udfald mener man de udfald, der får hændelsen til at indtræffe. I et tidligere eksempel så vi på kast med to terninger, hvor der var 36 mulige udfald.

Hvor mange kanter har en Heksaeder?

Heksaeder
Firsidede heksaeder (Kasseformet) 6 sider, 12 kanter, 8 hjørner
Terning(kvadrat)Rektangulær kasse (tre par af rektangler)Firsidede keglestub (apeks-afkortet kvadratisk pyramide)
Oh, [4,3], (*432) order 48D2h, [2,2], (*222) order 8C4v, [4], (*44) order 8

Hvem opfandt Rubiks terningen?

Ernő RubikRubiks terning / Opfinder Rubiks terning er uden tvivl Verdens mest populære terning. Rubiks Cube eller professorterningen – som mange kalder den - blev opfundet af den ungarske billedhugger og arkitekt Erno Rubik i 1974.

Hvor mange øjne har en terning i alt?

Som oftest bruges begrebet om den kubeformede version med seks sider, som er den mest almindelige type. Der findes dog også spilleterninger med fire, otte, ti, tolv eller endnu flere sider. På en terning med seks sider er summen af øjnene på to modstående sider traditionel 7.

Hvor mange sideflader har et hexaeder?

Et heksaeder (eller hexaeder) er et polyeder med seks sider. Et velkendt hexaeder er terningen.

Hvordan finder man Kantlængden?

KUBIKROD Kubikroden af et tal a er det tal, der opløftet til tredje potens giver a. For eksempel er 3 8 = 2, da 23 = 8, og 3 –8 = −2, da (−2)3 = −8. Hvis en terning (kube) har rumfanget a, er terningens kantlængde lig med 3 a . Denne terning har rumfanget 27 cm3, og kantlængden 3 cm.

Hvordan finder man højden af en kasse?

I så fald skal man finde arealet af grundfladen og gange med figurens højde. Her skal man holde tungen lige i munden. Der er nemlig dels kassens højde (markeret med h) og så er der højden i parallelogrammet, der markeres med b for at kende forskel. Parallelogrammets areal er højde gange grundlinje.

Er dybde det samme som højde?

Normalt regnes med tre dimensioner: bredde, højde og længde (eller dybde), men i matematisk sammenhæng kan antallet af dimensioner være større.

Er længde og dybde det samme?

Normalt regnes med tre dimensioner: bredde, højde og længde (eller dybde), men i matematisk sammenhæng kan antallet af dimensioner være større.