Table of Contents:

 1. Hvor mange kg kan en gipsvæg bære?
 2. Kan en gipsvæg holde til et TV?
 3. Hvordan hænger man noget op på en gipsvæg?
 4. Hvordan hænger man TV op på væggen?
 5. Kan alle fladskærme hænges op?
 6. Kan væg holde til TV?
 7. Hvordan skal gips skrues?
 8. Hvordan hænger man et skab op?
 9. Hvordan finder jeg lægter bag gipsvæg?
 10. Hvordan finder man træ bag gipsvæg?
 11. Hvilket vægophæng passer til mit TV?
 12. Hvor lange skal gipsskruer være?
 13. Hvordan skruer man gipsskruer i?
 14. Hvor højt skal TV hænge i soveværelse?
 15. Hvad betyder VESA kompatibel?

Hvor mange kg kan en gipsvæg bære?

Hvis du skal hænge tungere til på en gips væg, så bor et 10 mm hul og indsæt en ekspanderende gips-rawplugs i væggen. Skru forsigtigt den medfølgende skrue ind så rawplugsen udvider sig på bagsiden af væggen. Gipsvægge med kun 1 lag kan klare op til 50 kg mens 2 lags gipsvægge kan klare op til 85 kg.

Kan en gipsvæg holde til et TV?

Har du en gipsvæg? Har du gipsvægge, bliver det lidt sværere at sætte et vægbeslag op. De rawlplugs der følger med i pakken, kan ikke holde skruerne i væggen når et tungt TV er fæstnet derpå. Det anbefales derfor, at du køber et vægbeslag med fire fastgørelsespunkter.

Hvordan hænger man noget op på en gipsvæg?

Når du bruger skrue og rawlplug til at hænge et billede op på en gipsvæg, skal du først bore et hul i gipspladen, som passer med rawlpluggens bredde og længde. Bor hullet så rawlpluggen lige præcis kan trykkes ind. Skru derefter skruen i ved hjælp af boremaskine eller skruetrækker. Skruen skal skrues næsten helt ind.

Hvordan hænger man TV op på væggen?

En god regel er at placere TV'et i en højde, som giver en behagelig nakkestilling. Du finder nemmest den rigtige højde ved at sætte dig til rette i sofaen (eller hvorfra du skal se fjernsyn) og derfra sørge for, at skærmens midtpunkt er i din øjenhøjde. Derudover er det en smagssag, hvordan du vil hænge dit TV.

Kan alle fladskærme hænges op?

Stort set alle fladskærme er kompatible med vægophæng, men ikke alle ophæng passer til alle TV. Husk at undersøge målene i form af VESA-standarden på dit TV, og det ophæng, du ønsker at købe dertil.

Kan væg holde til TV?

I princippet kan du montere et Vogel's tv-beslag og dit tv på en hvilken som helst væg. Men hver type væg har visse egenskaber, der skal tages i betragtning. Det betyder, at det er vigtigt at vide, hvilke materialer der blev brugt til at bygge væggen.

Hvordan skal gips skrues?

VIGTIGT VED OPSÆTNING AF GIPSPLADER! Gipsskruens hoved skal så langt ned, at du kan spartle hen over det, men det må aldrig gå så dybt, at det bryder igennem kartonen på gipspladens yderside. Sker det, holder skruen ingenting, og du er nødt til at sætte en ny skrue fast tæt på stedet.

Hvordan hænger man et skab op?

Ophænget består af to lister, der er skåret på skrå, så de passer sammen. Den ene liste skrues op på væggen, og den anden liste skrues fast på bagsiden af det emne, du skal hænge op. Når skabet løftes op på væglisten, sidder det urokkeligt fast.

Hvordan finder jeg lægter bag gipsvæg?

En god vægscanner kan også vise dig, om der er en lægte eller en stålreglar bag fx gipsvæggen, så du let kan finde et sted at hæfte det, du vil sætte op.

Hvordan finder man træ bag gipsvæg?

Den hedder en lægtefinder / stud finder (engelsk) eller lignende. De kan fåes ned til et par hundrede kroner, men de helt billige er altså ikke meget bevendt, lidt afhængig af hvad væggene og lægterne er lavet af.

Hvilket vægophæng passer til mit TV?

Når du skal vælge TV-ophæng, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Vægten på dit fjernsyn må aldrig overskride grænsen på TV-ophænget. Derudover skal du også forsikre dig om, at målene på skruehullerne på bagsiden af dit TV passer til det ophæng, du vil købe.

Hvor lange skal gipsskruer være?

Første lag gipsplader monteres med gipsskrue på omkring 35 mm, hvis det er på et underlag af træ og 25 mm, hvis det er et underlag af stål. Andet lag monteres derefter med en gipsskrue på 45 mm, hvis det er et træskelet og 35 mm, hvis det er et stålskelet.

Hvordan skruer man gipsskruer i?

En almindelig gipsskrue skal skrues ind i gipsvæggen, så der stikker en smule ud, hvorpå du kan hænge et billede eller lignende. Det kan også være, du skal hænge hylder eller lignende op, og så skal skruen skrues i bund, uden at du maser den ind.

Hvor højt skal TV hænge i soveværelse?

Det kan være enormt svært at vide, hvor højt, lavt og langt væk man skal hænge sit fjernsyn....Optimal afstand til TV.
TV-størrelseOptimal siddeafstand
55"3,0 meter
60"3,45 meter
65"3,75 meter

Hvad betyder VESA kompatibel?

VESA står for forkortelsen Video Electronics Standards Association. Hvad betyder det, når et vægbeslag er kompatibel med f. eks VESA 75 eller VESA 100? VESA 75 betyder at der er 75 mm imellem hullerne på vægbeslaget.