Table of Contents:

 1. Hvordan læser man treklange?
 2. Hvilken akkord er dette?
 3. Hvad er en kvint?
 4. Hvad er en 9 akkord?
 5. Hvordan finder man tonen A på et klaver?
 6. Hvor mange gram var en kvint?
 7. Hvad er en formindsket kvint?
 8. Hvad hedder de syv forskellige stamtoner og hvor ligger de i nodesystemet?
 9. Hvad hedder tonerne på et klaver?
 10. Hvor er B på et klaver?
 11. Hvor meget er en kvint?

Hvordan læser man treklange?

Omvending af treklange Hvis bastonen er den samme som grundtonen, siger man, at akkorden er i grundstilling (og at akkorden er en grundakkord). Hvis bastonen er en anden akkordtone end grundtonen, siger man, at akkorden er vendt om.

Hvilken akkord er dette?

Find akkorder på klaver, guitar, ukulele og noder Spil den valgte akkord ved at klikke på knappen "Spil akkord" eller ved at trykke på mellemrumstasten på dit tastatur. På guitar og ukulele angiver tal, hvilke fingre du skal bruge til at spille tonerne.

Hvad er en kvint?

En kvint er et toneinterval på sædvanligvis 7 halvtoner. Forholdet mellem en grundtones frekvens og den tilsvarende kvints frekvens er 3:2 i den rene stemning og omkring 1,4983 i den tempererede stemning. En kvint kan dog være forstørret eller formindsket.

Hvad er en 9 akkord?

9'er akkorder En 9-akkord har altså i alt fem toner: Grundtone, terts, kvint, lille septim og stor none. ... Den indeholder grundtone, stor terts, kvint, lille septim og stor none. Eks: Cm9 = c – es – g – b – d. En Cm7 med tilføjet 9'er.

Hvordan finder man tonen A på et klaver?

Tonerne på de hvide går som følger: C, D, E, F, G, A, B (og så forfra). Det går altså efter alfabetet. Når du skal navigere i de hvide tangenter, så skal du bruge de sorte først. For de sorte tangenter sidde i to par - et af to sorte tangenter, og et af tre sorte tangenter.

Hvor mange gram var en kvint?

1 kvint = 1/128 pund = 3,88 g (1839: 3,91 g). Fra 1861: 1 kvint = 1/100 pund = 5 g.

Hvad er en formindsket kvint?

en afstand mellem to toner, på fem tonetrin. Man skelner mellem en formindsket kvint, en ren kvint og en forstørret kvint, svarende til en afstand på henholdsvis seks, syv og otte halvtoner.

Hvad hedder de syv forskellige stamtoner og hvor ligger de i nodesystemet?

Tonsystemet tager udgangspunkt i 7 ud af de 12 toner, og de kaldes for stamtoner. Stamtonerne repræsenteres af klaverets hvide tangenter, og deres navne er: a, h, c, d, e, f og g. De øvrige 5 toner kaldes for stamtonernes afledninger og findes på klaviaturets sorte tangenter.

Hvad hedder tonerne på et klaver?

Klaviaturet (som tangenterne også kaldes) på et klaver eller flygel i fuld størrelse består af 88 tangenter. De største el-klaverer har også 88 tangenter.

Hvor er B på et klaver?

Tonerne på de hvide går som følger: C, D, E, F, G, A, B (og så forfra). Det går altså efter alfabetet. Når du skal navigere i de hvide tangenter, så skal du bruge de sorte først. For de sorte tangenter sidde i to par - et af to sorte tangenter, og et af tre sorte tangenter.

Hvor meget er en kvint?

Kvint, (af lat. quinta, femininum af quintus 'femte', af quinque 'fem'), gl. dansk vægtenhed; 1 kvint = 5 g. Enheden benyttedes fra 1861 og svarede da til 1/100 pund.