Table of Contents:

 1. Hvor gammel skal en killing være før den må steriliseres?
 2. Hvor meget koster katte vaccine?
 3. Kan kattesyge smitte mennesker?
 4. Hvad gør man med kattekillinger?
 5. Hvornår er det killinge sæson?
 6. Hvornår er det bedst at neutralisere en kat?
 7. Hvornår er det bedst at kastrere en kat?
 8. Hvad koster det at neutralisere en kat?
 9. Hvad koster det at få en kat steriliseret?
 10. Hvad er forskellen på kastration og sterilisation?
 11. Hvad koster det at få vaccineret sin kat?
 12. Hvad koster sundhedstjek af kat?
 13. Hvor meget koster det at få en kat øremærket?
 14. Hvad koster en recept hos dyrlægen?

Hvor gammel skal en killing være før den må steriliseres?

Sterilisation: Hunkatte bliver kønsmodne, når de er 6-10 måneder. Killinger, der fødes tidligt på året bliver ofte hurtigere kønsmodne end killinger fra de sene kuld. Hunkillingen kan steriliseres allerede, når den er 12 uger gammel. Hos Kattens Værn steriliserer vi alle killinger, når de er 12 uger gamle.

Hvor meget koster katte vaccine?

Vaccinationer
 • Vaccination, standard. 932 kr. Tillæg på 53 kr. ...
 • Vaccination 2. basis, killing. 439 kr. ...
 • Vaccination, standard. 1.006 kr. ...
 • Vaccination 2. basis, hvalp. ...
 • Rabies vaccination hund og kat. 448 kr. ...
 • Sundhedseftersyn uden vaccination. 844 kr. ...
 • Hvalpepakke. 991 kr.

Kan kattesyge smitte mennesker?

Både hunde og katte kan overføre bakterierne campylobacter og salmonella, der kan give os opkast, diarré og feber og være alvorlige især for i forvejen svækkede personer. Langt, langt den overvejende del af de smittede er dog blevet syge ad helt andre kanaler.

Hvad gør man med kattekillinger?

De nyfødte killinger er helt afhængige af moderkatten, som straks efter fødslen nærer omsorg for sine killinger. Eventuelle fosterhinder slikkes af, og killingerne slikkes rene og tørre. Dette stimulerer samtidig en udtømning af killingernes affaldsstoffer; en proces, der fortsætter til killingerne æder fast føde.

Hvornår er det killinge sæson?

I takt med at blomsterne springer ud, og fuglene begynder at kvidre, er april måned også sæson for uønskede killinger. I 2018 havde Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 hele 3.939 henvendelser alene om killinger.

Hvornår er det bedst at neutralisere en kat?

Tendensen går i retning af at neutralisere kattene tidligt for at undgå fødsel af uønskede killinger. Der er dog delte holdninger og anbefalinger. Nogle dyrlæger kastrerer og steriliserer tidligt, allerede fra 10 til 16-ugersalderen, mens andre finder det bedst at vente, til katten er 5 til 6 måneder gammel.

Hvornår er det bedst at kastrere en kat?

Man kan kastrere katte når som helst, men de fleste bliver det som ungkatte i det tidlige forår, hvor de er født det foregående år. Nogle klinikker har en regel om, at den halvvoksne killing bør veje ca 2 kg inden indgrebet.

Hvad koster det at neutralisere en kat?

Prisen på neutralisering af en kat ligger normalt et sted mellem Kr. 600 – 1.900. Prisen afhænger af disse faktorer: Om det er en hun- eller hankat (sterilisation eller kastration)

Hvad koster det at få en kat steriliseret?

Prisen på sterilisering af en kat er typisk Kr. 1.000 – 2.000. Den endelige pris afhænger af følgende: Hvilken dyreklinik eller dyrehospital man vælger.

Hvad er forskellen på kastration og sterilisation?

Ved kastration bortfalder kønskirtlernes hormonproduktion og dannelse af hhv. sæd- og ægceller. I modsætning hertil er sterilisation et langt mindre indgreb, der kun indebærer en afbrydelse af hhv. sæd- og æggeledere.

Hvad koster det at få vaccineret sin kat?

Vaccination (i forbindelse med konsultation): 140 kr. Chipmærkning (i forbindelse med konsultation): 175 kr.

Hvad koster sundhedstjek af kat?

Et sundhedstjek(i forbindelse med vaccination) koster 525 kr. Her bliver katten vejet, undersøgt, får tjekket tænder, øjne, ører, bevægelsen i leddene, bliver lyttet på hjerte og lunger samt palperet (gennemfølt på mave og organer) Jeg tjekker også pels, hud og lymfekirtler for tegn på sygdom.

Hvor meget koster det at få en kat øremærket?

Inges Kattehjem anbefaler, at man lader sin kat øremærke og registrerer den i Dansk Katteregister. Når katten er øremærket, skal du oprette den i (Dansk Katteregister), som administreres af Inges Kattehjem. Oprettelsen er gratis.

Hvad koster en recept hos dyrlægen?

158 kr. Med VetPlan Basis er alle receptudskrivninger gratis. 95 kr. Medicin som udleveres i klinikken tillægges et medicingebyr.