Table of Contents:

 1. Hvilke kirsebærtræ skal man vælge?
 2. Hvilken farve har kirsebær?
 3. Hvilken kirsebær?
 4. Hvornår er det bedst at plante et kirsebærtræ?
 5. Kan man lave sit eget kirsebærtræ?
 6. Hvordan ser kirsebærtræer ud?
 7. Hvorfor kommer der ikke kirsebær på mit træ?
 8. Hvor kan jeg købe et kirsebærtræ?
 9. Er kirsebærtræ selvbestøvende?
 10. Hvordan får man et kirsebærtræ?
 11. Kan man plante et kirsebær?
 12. Hvorfor blomstrer mit kirsebærtræ ikke?
 13. Hvordan laver man et kirsebær træ?
 14. Hvilken jord til Kirsebærtræ?
 15. Kan man dyrke kirsebær i Danmark?

Hvilke kirsebærtræ skal man vælge?

Gode kirsebærsorters tidlighed, farve, størrelse og smag
KirsebærsortSæson1)Smag
StellaMidt i juliVelsmagende.
UlsterSidst i juliFaste og velsmagende
Büttners RoteSidst i juliSøde bær med rødt kød ved stenen.
SunburstSidst i juliVelsmagende.

Hvilken farve har kirsebær?

Der findes mange forskellige typer kirsebær, og da de røde bær typisk modner i juli og august, er de for mange blevet et symbol på den danske sommer på lige fod med jordbær. Bærene varierer i farve og størrelse, men alle sorter har den syrlig-søde smag til fælles.

Hvilken kirsebær?

Der er to gode selvbestøvende sorter at vælge imellem, som har meget velsmagende kirsebær. De giver begge røde krisebær og har begge en middel tendens til revnedannelse. 'Stella' har modne kirsebær midt i juli. 'Sunburst' har modne kirsebær sidst i juli.

Hvornår er det bedst at plante et kirsebærtræ?

Hvornår er det bedst at plante et kirsebærtræ? Kirsebærtræer kan plantes både forår og efterår. Det bedste resultat opnås dog om efteråret i september og oktober. På dette tidspunkt er jorden stadig tilstrækkelig lun og fugtig til at give træet gode betingelser for at komme i gang med væksten.

Kan man lave sit eget kirsebærtræ?

Du sår bare nogle af kernerne uden at tørre dem – ud i jorden med 2–3 cm groft sand over – og så vent på at de spirer næste forår. Du skal regne med at det bare bliver "traditionelle fuglekirsebær", da alt der formeres på denne måde typisk falder tilbage til den oprindelige art.

Hvordan ser kirsebærtræer ud?

Træet blomstrer i april og maj, og kirsebærrene er modne til høst sidst i juli. Sunburst: Selvbestøvende sort, som giver rød-gule og velsmagende kirsebær. Træet blomstrer i april-maj, bærrene modnes mod slutningen af juli.

Hvorfor kommer der ikke kirsebær på mit træ?

Sødkirsebær skal normalt bestøves af et træ af en anden kirsebærsort. Når begge dine træer er af samme sort, kunne dette alene være forklaringen på frugtfaldet. Men netop sorten 'Stella' er selvfertil, dvs. den kan bestøves af samme sort, og derfor kan vi også se bort fra den mulighed.

Hvor kan jeg købe et kirsebærtræ?

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af kirsebærtræer. Vi har et stort udvalg af sorter og kirsebærtræer i forskellige størrelser: vi har både store kirsebærtræer i potter, som allerede giver frugt i året for plantning, og dværgkirsebærtræer, som er egnet til mindre haver.

Er kirsebærtræ selvbestøvende?

Kirsebærtræer kan enten være selvbestøvende eller kræve bestøvning fra andre træer med kirsebær i nærheden. Derfor skal du overveje, hvor meget plads du har, inden du vælger hvilken sort du skal have.

Hvordan får man et kirsebærtræ?

Selvom et kirsebær kan udplantes i både forår og efterår, vil du opnå det bedste resultat ved at plante ud omkring september-oktober. Her er jorden nemlig lun og fugtig, hvilket er bedre for et nyplantet kirsebærtræ end de mange udsving i vejret, som foråret kan byde på.

Kan man plante et kirsebær?

Kan du dyrke et kirsebærtræ i potte? I princippet kan du godt dyrke et kirsebærtræ i en potte, hvis du ikke har plads i haven – eller slet ikke har nogen. Men da kirsebærtræer er store planter – altså træer – vil det hurtigt blive begrænset i sin vækst.

Hvorfor blomstrer mit kirsebærtræ ikke?

For at få den optimale blomstring skal træet helst placeres i fuld sol, men har du ikke sådan en plads til rådighed, kan træet trives med mindre. Jorden skal være veldrænet og gerne leret og humusrig. Plant aldrig et japansk kirsebærtræ samme sted, hvor der inden for de seneste ca.

Hvordan laver man et kirsebær træ?

Du sår bare nogle af kernerne uden at tørre dem – ud i jorden med 2–3 cm groft sand over – og så vent på at de spirer næste forår. Du skal regne med at det bare bliver "traditionelle fuglekirsebær", da alt der formeres på denne måde typisk falder tilbage til den oprindelige art.

Hvilken jord til Kirsebærtræ?

Kirsebær holder af god, kraftig jord med højt kalkindhold. Sødkirsebær kan ofte være noget drilske og usunde på lettere jord, mens surkirsebær godt kan lykkes der. Desværre angribes kirsebær af sygdomme som grå monilia, gul monilia og gummiflåd. Det kan du begrænse ved at kun at beskære kirsebærtræer i vækstsæsonen.

Kan man dyrke kirsebær i Danmark?

Træet menes at være indført i landet, men i dag findes det altså forvildet flere steder. Vi kender dog bedst kirsebærtræet hjemme fra haven, hvor vi dyrker træet på grund af dets velsmagende frugter, kirsebær. Kirsebær modner i sommeren, og er derfor - ligesom jordbær - blevet et symbol på sommer i Danmark.