Table of Contents:

 1. Hvor finder jeg Andromeda?
 2. Hvad er der i en galakse?
 3. Hvor ligger vi i Mælkevejen?
 4. Hvor mange galakser er der i Mælkevejen?
 5. Kan man se Andromeda?
 6. Hvor er Mars i aften?
 7. Hvad hedder den galakse vi bor i?
 8. Hvor mange solsystemer er der i Mælkevejen?
 9. I hvilken retning ligger Mælkevejen?
 10. Hvor kan man se Mælkevejen i Danmark?
 11. Hvor mange solsystemer i Mælkevejen?
 12. Kan man se en galakse?
 13. Hvor langt er der til Andromeda galaksen?
 14. Hvor kan man se Mars på himlen?
 15. Hvor står Mars?

Hvor finder jeg Andromeda?

Andromedagalaksen ligger i udkanten af stjernebilledet Andromeda og er en spiralgalakse ligesom vores egen Mælkevejen. Med en afstand på 2,5 millioner lysår fra Jorden er Andromedagalaksen det fjerneste objekt, som kan ses med det blotte øje på himlen.

Hvad er der i en galakse?

Først 500 millioner år efter Big Bang blev de første galakser dannet. En galakse består af en blanding af en masse støv, gas og milliarder af stjerner. Vores galakse hedder Mælkevejen og er formet som en spiral.

Hvor ligger vi i Mælkevejen?

Solsystemet befinder sig formodentlig i udkanten af en spiralarm i en afstand på cirka 26000 lysår fra Mælkevejens centrum. Dette er cirka halvvejs ude i skiven af stjerner. Alle stjernerne i Mælkevejen roterer rundt om galaksens centrum, og solen er cirka 250 millioner år om et omløb om Mælkevejens centrum.

Hvor mange galakser er der i Mælkevejen?

Mælkevejen er kun 1 ud af godt 100 milliarder galakser i det observerbare univers. Mælkevejen indeholder ca. 200-600 milliarder stjerner. Udover stjerner, indeholder Mælkevejen også 50 milliarder planeter, hvor omkring 500 millioner af dem, befinder sig i en afstand fra deres stjerne, så de kan huse liv.

Kan man se Andromeda?

Andromedagalaksen er en spiralgalakse som vores egen galakse, Mælkevejen. Det er den galakse, man kan se tydeligst fra Danmark, og det er det fjerneste objekt, man kan se med det blotte øje.

Hvor er Mars i aften?

Mars står næsten lige under Venus, men vil være svær/umulig at se. Orion og Plejaderne er smukke på en frostklar nat, så på med det varme tøj og ud og nyde den frostklare stjernehimmel!

Hvad hedder den galakse vi bor i?

Mælkevejen er den galakse, vi bor i og blot én blandt milliarder af galakser. Selv om hver galakse indeholder mange milliarder stjerner, er det kun ganske få galakser, vi kan se med det blotte øje. For at studere galakser er det nødvendigt at tage store kikkerter til hjælp.

Hvor mange solsystemer er der i Mælkevejen?

Masse: svarer til 3 billioner sole som vores. Alder: 13,2 milliarder år (næsten så gammel som selve Universet). Antal stjerner: mellem 2 milliarder.

I hvilken retning ligger Mælkevejen?

Mælkevejen – Vores egen galakse Mælkevejen strækker sig som et lysende bånd ned over himlen som baggrund for en række stjernebilleder fra Cassiopeia i nord og videre ned gennem Perseus, Auriga (Kølen), Gemini, (tvillingerne), tyren, Orion og Store Hund med Sirius i syd.

Hvor kan man se Mælkevejen i Danmark?

Det er først, når det for alvor er mørkt, at man kan se Mælkevejen tydeligt på himlen. Møn og Nyord er udnævnt som Nordens første Dark Sky. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod menneskeskabt lysforurening, dermed giver området det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.

Hvor mange solsystemer i Mælkevejen?

Annonce: Vores galakse Mælkevejen er kun 1 ud af godt 100 milliarder galakser i det observerbare univers. Så vi kan roligt regne med, at universet rummer mange milliarder billioner solsystemer. Et nærmest ufatteligt højt antal.

Kan man se en galakse?

Andromedagalaksen er en spiralgalakse som vores egen galakse, Mælkevejen. Det er den galakse, man kan se tydeligst fra Danmark, og det er det fjerneste objekt, man kan se med det blotte øje.

Hvor langt er der til Andromeda galaksen?

Andromeda-galaksen er ligesom vores egen galakse, Mælkevejen, en spiralgalakse. Andromedagalaksen befinder sig 2,5 millioner lysår væk og kan lige akkurat skimtes med det blotte øje på en mørk nat, men ses tydeligt igennem et teleskop.

Hvor kan man se Mars på himlen?

Mars står i stjernebilledet Tyren lidt under Plejaderne (syvstjernen) på himlen i vest. 18. februar ses Månen lidt under Mars. 19 februar er den rykket op mellem Tyrens røde øje Aldebaran og Plejaderne, mens Mars nu ses lidt under Månen.

Hvor står Mars?

Mars er den fjerde planet i Solsystemet talt fra Solen, og naboplanet til vores egen planet Jorden. Som Jorden har Mars en atmosfære, om end denne er ganske tynd og næsten udelukkende består af kuldioxid. Mars kaldes også "den røde planet" på grund af sin karakteristiske farve.