Table of Contents:

 1. Hvilket væghængt toilet har jeg?
 2. Hvordan afmonteres toiletbræt?
 3. Hvor stort er et væghængt toilet?
 4. Hvilken indbygningscisterne skal jeg vælge?
 5. Hvilket sæde passer til mit toilet?
 6. Hvordan virker soft close?
 7. Hvor højt skal et Hængetoilet sidde?
 8. Hvad koster det at få monteret et toilet?
 9. Hvad koster det at få monteret et nyt toilet?
 10. Kan man selv montere et toilet?

Hvilket væghængt toilet har jeg?

Rent praktisk skal du se på skylleknappen. Skylleknappen viser nemlig ofte fabrikantens navn. Har du et Ifö toilet kan du sammenligne skylleknappen med de modeller som er i vores produktkatalog.

Hvordan afmonteres toiletbræt?

Løsn møtrikken på toiletsædet Afmontér det eksisterende toiletbræt ved at skrue vingemøtrikken af og løfte brættet op. Hvis vingemøtrikken er meget stram, kan du bruge en papegøjetang til at løsne den med.

Hvor stort er et væghængt toilet?

Selve toilettet fylder normalt 65-70 cm i dybden og ca. 35 cm i bredden, men det kan variere lidt fra model til model. Derudover skal du beregne plads foran og rundt om toilettet, så der er plads til at komme omkring.

Hvilken indbygningscisterne skal jeg vælge?

Mens andre trykknapper/betjeningsplader skal sidde direkte på cisternen, fungerer pneumatiske trykknapper via lufttryk og kan derfor frit placeres. Det anbefales, at man benytter en top/frontbetjent indbygningscisterne, hvis man ønsker pneumatiske trykknapper.

Hvilket sæde passer til mit toilet?

Hvordan finder jeg frem til det rigtige toiletsæde?
 • Hvilken model er dit eksisterende toilet? ...
 • Tag mål af de eksisterende huller fra beslagene og undersøg hvordan toiletskålen er udformet på dit nuværende toilet.
 • Vær opmærksom på, at der er er forskel på sæder til gulvstående og til væghængte toiletter.

Hvordan virker soft close?

Soft Close er en funktion i toiletsædets beslag, der gør at både toiletlåg og toiletbræt lukker langsomt ned mod toiletkummen. Soft close gør, at toiletbrættet lukkes mere lydløst, særligt i tilfælde af, at toiletsædet ryger ud af hånden. Derudover minimerer det risikoen for, at sædet går i stykker.

Hvor højt skal et Hængetoilet sidde?

Når man installerer og monterer et væghængt toilet, skal der tages højde for pladsen i rummet. Både i forhold til om der er plads til toilet og cisternekasse, men også så man har komfort til at bevæge sig rundt om toilettet. Som tommelfingerregel skal du beregne minimum 80 cm foran og ved siden af toilettet.

Hvad koster det at få monteret et toilet?

Der er stor forskel på prisen på montering af et nyt toilet. Den typisk pris for levering og montering af et nyt gulvstående toilet inkl. toiletsæt befinder sig mellem 3.700 kr. og 5.000 kr.

Hvad koster det at få monteret et nyt toilet?

Den typiske pris for levering og montering af et nyt gulvstående toilet samt toiletsæde, ligger mellem 3.700 – 5.000 kr. inkl. moms.

Kan man selv montere et toilet?

Det er helt lovligt selv at udskifte et gulvstående toilet, så længe man ikke ændrer på de faste VVS installationer. Du må altså gerne selv udskifte toilettet såfremt du umiddelbart selv kan lukke for vandet til toilettet, og sætte det nye toilet til, på de eksisterende VVS installationer.