Table of Contents:

 1. Hvad er albuminuri?
 2. Hvad er nefrotisk syndrom?
 3. Hvorfor er urinen grumset?
 4. Hvad er albumin et udtryk for?
 5. Hvilke nyresygdomme findes der?
 6. Hvad er Nefrose?
 7. Hvad gør man ved utætte nyrer?
 8. Kan man se sukkersyge i urin?
 9. Hvad betyder for meget protein i blodet?

Hvad er albuminuri?

Undersøgelse for protein i urinen gøres som regel ved at måle mængden af albumin i en urinprøve. Albumin er det proteinstof, der findes mest af i urinen.

Hvad er nefrotisk syndrom?

Nefrotisk syndrom er en sygdomstilstand, der skyldes tab af store mængder af blodets proteiner i urinen. Der samles væske i kroppen, især i benene. Nefrotisk syndrom kan skyldes betændelsestilstande i selve nyrerne eller sygdomme i andre dele af kroppen, der rammer nyrerne, f.

Hvorfor er urinen grumset?

Grumset urin Er din urin uklar og grumset, kan det være et tegn på, at du har fået blærebetændelse. Har du mistanke om, at du har blærebetændelse, bør du opsøge din læge.

Hvad er albumin et udtryk for?

Albumin er et protein (æggehvidestof), som findes i store mængder i blodets plasma, men også findes i vævsvæsker udenfor blodbanen.

Hvilke nyresygdomme findes der?

Nyresygdomme
 • Nyrer og urinveje. Nyrerne vejer hos voksne hver ca. ...
 • Kronisk nyresygdom. Kronisk nyresygdom findes i alle grader og kan have mange årsager.
 • Akut nyresvigt. ...
 • Arvelig cystenyresygdom. ...
 • Glomerulonephritis og akut nefrit. ...
 • Blodtryksforhøjelse. ...
 • Nefrotisk syndrom. ...
 • Andre nyresygdomme.

Hvad er Nefrose?

Nefrose, (af gr. nephros 'nyre' og -ose), nefrotisk syndrom, nyresygdom med stor proteinudskillelse i urinen, store væskeansamlinger i underhuden (ødem) og evt. i bughinden (ascites) samt lungesækken.

Hvad gør man ved utætte nyrer?

Næsten alle med nefrotisk syndrom behandles med vanddrivende medicin for at få væske ud af kroppen. Mange får behandling mod forhøjet blodtryk med en særlig slags medicin (ACE-hæmmer eller angiotensin II-blokker), som også kan nedsætte tabet af protein i urinen.

Kan man se sukkersyge i urin?

Ved sukkersyge har man sukker i urinen, men når diagnosen skal stilles, er det nødvendigt at påvise forhøjet glukose i blodet ved en blodprøve.

Hvad betyder for meget protein i blodet?

Proteinerne i blodplasmaet kan være med til at afsløre, hvad vi har spist, og om den kost vi spiser påvirker risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som eksempelvis hjerte-kar-sygdomme.