Table of Contents:

 1. Hvilken slidstyrke skal jeg vælge?
 2. Hvor stor fuge mellem fliser?
 3. Hvilke fliser skal jeg vælge til køkken?
 4. Hvor lang tid skal fliser tørre?
 5. Hvad skal man bruge til at sætte fliser op?
 6. Hvilke badeværelsesfliser?
 7. Hvad betyder skridsikker R9?
 8. Hvad er Naturfliser?
 9. Hvor tyk skal en fuge være?
 10. Hvordan lægger man fliser i sildebensmønster?
 11. Hvor starter man med at lægge klinker?
 12. Hvor lang tid skal nylagte fliser tørre før man må gå på dem?

Hvilken slidstyrke skal jeg vælge?

Flisens slidstyrke Slidstyrken er især vigtig i forhold til, hvilke rum du skal lægge fliser i. Slidgruppen kategoriseres fra 1 til 5, hvor 5 er den stærkeste. Alle gulvfliser i XL-BYG har minimum slidstyrke 4, så de er holdbare og kan tåle meget slid. En slidstyrke 4 flise er velegnet til alle rum i din bolig.

Hvor stor fuge mellem fliser?

En typisk fugebredde for glatte fliser er 4 mm, for rustikke fliser op til 10 mm. Rustikke fliser er ofte en smule ujævne i kanten, og det skal fugebredden tillade, uden at fliserne støder sammen. Du kan få fuger i en række farver, og det er endnu en mulighed for at skabe lige præcis det udtryk, du ønsker.

Hvilke fliser skal jeg vælge til køkken?

I tråd med den nordiske indretningsstil vælger langt de fleste hvide, grå eller naturfarvede fliser. Det er nemlig de farver vi forbinder med det klassiske og tidsløse og ydermere har lyse fliser den fordel, at de får rummet til at virke større. Det betyder dog ikke, at vi helt bør holde os fra de farvede fliser.

Hvor lang tid skal fliser tørre?

Tidligst 1 - 4 døgn efter montering af fliserne/klin- kerne. Jo større klinker, des længere tørretid. Overfladen fugtes let med en kraftigt opvreden svamp.

Hvad skal man bruge til at sætte fliser op?

Er væggen muret eller pudset, skal du blot bruge almindelig fliseklæb til fliserne. Er væggen stærkt sugende eller meget porøs, skal du først forbehandle væggen. Skal fliserne hæfte på krydsfinér eller gips, skal du bruge en speciel klæbemasse.

Hvilke badeværelsesfliser?

Hvis du skal have nye fliser til dit badeværelse, har du grundlæggende to flisetyper at vælge imellem: Natursten og keramiske fliser. Fordelen ved natursten er, at den indeholder naturlige fedstoffer, så den uden kunstige pudsemidler kan renses og blive flot.

Hvad betyder skridsikker R9?

En flises skridsikkerhed måles fra R9 – R13. Jo højre værdien, jo mere skridsikker og ru er flisen. R9 – R10: Er normalt til indendørs brug i private hjem. R11 – R13: Er til industriel brug samt til udendørs områder samt trapper.

Hvad er Naturfliser?

Fliser af skifer Skifer er en naturflise, der består af skiferler i lag, der er blevet hærdet og omdannet til lerskifer. Den har typisk en kløvet, ru overflade med kanter, men findes dog også med en slebet overflade. Den findes kun i mørke farver som sort, mørkegrå og sølvgrå.

Hvor tyk skal en fuge være?

Fugens tykkelse skal være cirka det halve af bredden. 2. Fugen skal lægges på og fylde hele sprækken ud.

Hvordan lægger man fliser i sildebensmønster?

Opsætning
 1. Smør fliseklæberen på det nederste stykke af væggen, først med et pudsebræt eller den glatte side af en tandspartel. ...
 2. Start med at sætte fliserne op i nederste hjørne langs anslagslisterne. ...
 3. Fortsæt med de næste fliser på det nederste stykke langs anslagslisten. ...
 4. De næste rækker fliser sættes op.

Hvor starter man med at lægge klinker?

Hovedreglen er at starte arbejdet fra midten af gulvet og ud mod væggene. Du kan også vælge at følge en mere naturlig flugtlinje i huset. Sørg blot for at lægge fliserne fra din linje og ind mod siden, hvor du skærer dine fliser. Det er optimalt med en god bredde på fliserne langs væggene.

Hvor lang tid skal nylagte fliser tørre før man må gå på dem?

6 - 12 timer.