Table of Contents:

 1. Er Cartier ægte guld?
 2. Hvad koster Cartier Love Bracelet?
 3. Hvem ejer Cartier?
 4. Er Cartier fransk?
 5. Hvor er Cartier fra?
 6. Hvordan døde Jacques Cartier?
 7. Hvornår fandt Jacques Cartier Canada?
 8. Hvornår opdagede Jacques Cartier?
 9. Hvad opdagede Jacques Cartier?
 10. Hvem var opdagelsesrejsende?
 11. Hvad var opdagelserne?
 12. Hvilke lande står bag de første opdagelsesrejser?
 13. Hvorfor tog man på opdagelsesrejse?
 14. Hvorfor rejste europæerne på opdagelsesrejser i 14 tallet?
 15. Hvem opdagede verden?

Er Cartier ægte guld?

De fleste af smykkerne er lavet i sterlingsølv, men du finder også mere eksklusive designs i 14 og 18 karat guld.

Hvad koster Cartier Love Bracelet?

I 1969, da armbåndet blev lanceret, lå prisen på omkring $250, svarende til 1.400 kr. I dag koster det 31.600 kr. i sin reneste form: 18 karat guld med en bredde på 3,65 mm, men prisen fortsætter helt op til 440.000 kr.

Hvem ejer Cartier?

Virksomheden blev grundlagt i Paris, Frankrig i 1847 af Louis-François Cartier og forblev i familiens eje frem til 1964. Hovedkvarteret ligger fortsat i Paris, men firmaet er siden blevet et datterselskab af Compagnie Financière Richemont SA i Schweiz.

Er Cartier fransk?

Société Cartier er et fransk konglomerat der designer, fremstiller, distribuerer og sælger luksussmykker og -ure. Virksomheden blev grundlagt i Paris, Frankrig i 1847 af Louis-François Cartier og forblev i familiens eje frem til 1964.

Hvor er Cartier fra?

Société Cartier er et fransk konglomerat der designer, fremstiller, distribuerer og sælger luksussmykker og -ure. Virksomheden blev grundlagt i Paris, Frankrig i 1847 af Louis-François Cartier og forblev i familiens eje frem til 1964.

Hvordan døde Jacques Cartier?

Fra den oprindelige befolkning hørte Cartier, at et udtræk fra Almindelig Thuja var en effektiv kur mod sygdommen. Dette reddede folkene, og han vendte tilbage til Frankrig året efter og tilbragte resten af livet i Saint-Malo, hvor han døde i 1557.

Hvornår fandt Jacques Cartier Canada?

Jacques Cartier (), fransk opdagelsesrejsende, som leder tre ekspeditioner til Canada i 1534, 15.

Hvornår opdagede Jacques Cartier?

Jacques Cartier (), fransk opdagelsesrejsende, som leder tre ekspeditioner til Canada i 1534, 15. Han søger efter en rute til Stillehavet gennem Nordamerika (den såkaldte nordvestpassage) - uden at finde den. Cartier baner vejen for den franske opdagelse af og bosætning i Nordamerika.

Hvad opdagede Jacques Cartier?

Jacques Cartier, eller som han var døbt: Jakez Karter, (født 31. december 1491, død 1. september 1557) var en fransk sømand og opdagelsesrejsende, der opdagede Canada. Han udforskede Saint Lawrence-floden og navngav byen Montreal.

Hvem var opdagelsesrejsende?

11 store opdagelsesrejsende
 • Hanno fra Karthago (ca. år 500 f.Kr.) ...
 • Pytheas ( ca. 380 f.Kr. ...
 • Marco Polo () ...
 • Christoffer Columbus () ...
 • Vasco da Gama () ...
 • Ferdinand Magellan () ...
 • Jacques Cartier () ...
 • Abel Tasman ()

Hvad var opdagelserne?

I 1479 blev der sluttet fred mellem spanierne og portugiserne. Gennem denne fredstraktat blev det aftalt, at spanierne fraskrev sig Afrika, men til gengæld fik Kastilien øgrupperne Azorerne og De kanariske Øer. Indlemmelsen af disse nye øer fik afgørende betydning for opdagelsen af søvejen til Amerika.

Hvilke lande står bag de første opdagelsesrejser?

I nyere tid siger man at Marco Polo og Ibn Battuta var nogle af de første opdagelsesrejsende. Marco Polo var italiensk købmand og rejste i 1271 fra Europa til Kina og tilbage. Ibn Battuta var muslim og drog i 1325 på pilgrimsrejse til Mekka. Men han endte med at rejse rundt i Nordafrika og Asien i 29 år.

Hvorfor tog man på opdagelsesrejse?

Gennem tiderne har opdagelsesrejsende rejst kloden tynd for at opdage nye lande og handelsruter, for at indsamle viden og for at gøre sig fortjent til rigdom og berømmelse. Tilsammen har disse rejser været med til at udvide og forme vores bevidsthed og viden om verden.

Hvorfor rejste europæerne på opdagelsesrejser i 14 tallet?

Men i 1400-tallet begyndte europæerne for alvor at sejle til ukendte områder. De søgte efter guld og krydderier, og så ville de også gerne finde ud af hvordan man kunne sejle til Indien. Det tog flere hundrede år og mange farlige forsøg før alle kontinenter kunne tegnes ind på verdenskortet.

Hvem opdagede verden?

Ni af de største opdagelsesrejsende bliver præsenteret: Marco Polo, Christoffer Colombus, Hernán Cortés, Ferdinand Magellan, Mungo Park, Vitus Bering, Henry Morton Stanley, Fridtjof Nansen og Roald Amundsen.