Table of Contents:

 1. Hvad koster det at bo på kollegium i Aarhus?
 2. Hvornår kan man skrives op til kollegie?
 3. Hvordan skriver man sig op til ungdomsbolig?
 4. Hvad koster det at bo i Aarhus?
 5. Hvor bor de studerende i Århus?
 6. Hvor kan man se kollegiet?
 7. Hvordan bliver man skrevet op til kollegie?
 8. Hvad er forskel på ungdomsbolig og studiebolig?
 9. Er ungdomsbolig det samme som studiebolig?
 10. Hvad er en rimelig husleje?
 11. Hvordan er det at bo i Århus?
 12. Hvor bor de studerende?
 13. Hvem spillede hovedrollen i kollegiet?
 14. Hvad bliver Regensen brugt til i dag?
 15. Hvordan søger man kollegie i København?

Hvad koster det at bo på kollegium i Aarhus?

Priserne for kollegie- og ungdomsboliger i Aarhus varierer af antal kvadratmeter. Det er muligt at finde alt fra et værelse, som en del af et større bofællesskab, hvor du deler køkken og bad til en 3-værelses lejlighed på 150 kvm. Priserne ligger et sted mellem 1.800 kr. til 13.000 kr.

Hvornår kan man skrives op til kollegie?

Generelt er minimum alderen 18 år. Dvs. du kan skrive dig på venteliste den dag du fylder 18. Nogle få kollegier accepterer ansøgere som er 17 år gamle.

Hvordan skriver man sig op til ungdomsbolig?

Sådan skriver du dig op til en almen ungdomsbolig Gå ind på boligorganisationernes hjemmeside. Her kan du søge bolig og skrive dig på venteliste. Det kan du eksempelvis gøre på www.domea.dk, hvor du kan finde de almene ungdomsboliger, som administreres af Domea.dk.

Hvad koster det at bo i Aarhus?

Aarhus' gennemsnitlige kvadratmeterpris for en bolig er på cirka 140 kroner, hvilket er lavt i forhold til København, men højt i forhold til andre jyske byer. Husleje: Gennemsnitsprisen for leje af et værelse i Aarhus er 74% af din SU, hvilket svarer til 3.855 kroner.

Hvor bor de studerende i Århus?

I Aarhus kan du bo, som du vil. Du kan bo i charmerende, gamle lejligheder, spritnye kollegieværelser eller i ungdomsboliger. Du kan bo midt på strøget eller tæt på byens mange skove, strande og parker. Uanset hvor du bor, er det nemt at komme rundt i Aarhus på cykel eller med offentlig transport.

Hvor kan man se kollegiet?

Se Kollegiet online - Viaplay.

Hvordan bliver man skrevet op til kollegie?

Før du kan flytte ind i en studie- /ungdoms- eller kollegiebolig, skal du dokumentere, at du er aktiv på dit studie eller din uddannelse med en udfyldt erklæring om studie-/ uddannelsesaktivitet. Henvend dig til din uddannelsesinstitution for at få en erklæring om studieaktivitet eller hent en blanket her.

Hvad er forskel på ungdomsbolig og studiebolig?

En studiebolig er en ældrebolig, der lejes ud som ungdomsbolig. Huslejen er højere for studieboliger, da boligorganisationerne ikke får statsstøtte til studieboliger.

Er ungdomsbolig det samme som studiebolig?

En ungdomsbolig eller en studiebolig er en bolig med et fællesskab for unge. En ungdomsbolig er tit første skridt når man flytter hjemmefra, så en ungdomsbolig skal kunne give tryghed og gode rammer. En ungdomsbolig i Lejerbo er et godt første skridt.

Hvad er en rimelig husleje?

Når vi taler om huslejens størrelse i lejeloven, så siger denne, at huslejen skal matche det lejedes værdi. Dette betyder, at din husleje skal matche den værdi, som lejemålet du lejer, faktisk har. Når den gør dette, så vil den være rimelig.

Hvordan er det at bo i Århus?

Indre by er den bydel i Århus, hvor du finder liv døgnet rundt og garanti for at blive underholdt. Her finder du også den årlige SPOT-festival, som hvert år underholder Aarhusianerne med musik og liv i byen. Strøget, Domkirken og åens mange caféer og barer skal du nok hurtigt finde på egen hånd.

Hvor bor de studerende?

I København er der en studiebolig for hver femte studerende på en videregående uddannelse. Omvendt er der i fx Aalborg en studiebolig til tre ud af ti af byens studerende. Samtidig er udbuddet af betalige almene ungdomsboliger lavere i København relativt til andre store studiebyer.

Hvem spillede hovedrollen i kollegiet?

Kollegiet (film)
Kollegiet
Overblik
Manuskript afJannik Tai Mosholt
MedvirkendeMichael Grønnemose, Mikkel Arndt, Neel Rønholt, Rikke Lylloff, Mira Wanting, Julie Ølgaard, Peter Hald, Steen Stig Lommer, Jon Lange
FotograferingMikael Valentin

Hvad bliver Regensen brugt til i dag?

Regensen (latinsk navn: Collegium Regium, det kongelige kollegium, men oftest kaldet Collegium Domus Regiæ, det kongelige hus' kollegium) er et kollegium for studerende ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet og er placeret ved Rundetårn i København.

Hvordan søger man kollegie i København?

Hvis du skal flytte til København, er det en god ide at skrive sig på venteliste hos Centralindstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor (KKIK). Tilsammen indstiller CIU og KKIK til cirka 11.500 ungdomsboliger i hovedstadsområdet. på begge lister. Vær dog opmærksom på, at kandidatstuderende ikke tæller som 'ny'.