Table of Contents:

 1. Hvad er en Klyngelyskæde?
 2. Hvor lang skal en juletræskæde være?
 3. Kan der gå ild i lyskæder?
 4. Hvor meget strøm bruger LED lyskæder?
 5. Hvad koster det have julelys?
 6. Hvor mange lys skal der på et juletræ?
 7. Kan LED lys gå i brand?
 8. Hvilke lyskæder er bedst?
 9. Hvor meget strøm bruger en LED pære?
 10. Hvad koster det at have en LED lyskæde tændt?
 11. Hvad koster LED-lys i strøm?
 12. Hvad koster det at have en LED pære tændt?
 13. Hvor mange juletræslys?
 14. Hvorfor lys på juletræet?
 15. Hvilken pære udvikler mest varme?

Hvad er en Klyngelyskæde?

Klyngelyskæden kan hurtigt og nemt tilføje et drys af fine lys til dine træer, buske og bygninger – og faktisk kan du også snildt benytte kæden indenfor i dit hjem. Lyskæden fås i 5 forskellige længder med henholdsvis 180, 380, 600, 10 pærer, så du kan finde lige den kæde, der passer til dit hjem.

Hvor lang skal en juletræskæde være?

Men husk at enden, hvor stikket sidder, bør hænge i en højde, hvor det er let at komme til. For at opnå det flottest mulige resultat, kan du hænge den julepynt, som skinner mest, inde mellem grenene. På den måde kommer de bedst til at reflektere lyset fra lyskæden.

Kan der gå ild i lyskæder?

Tjek om der er hul på ledningens isolering Har du mistanke om, at der er et problem med din lyskæde, eksempelvis hvis der er gået hul på ledningens isolering, så undgå en eventuel ulykke og smid den ud. Hvis der er brud på isolering, er der risiko for, at du kan få elektrisk stød og eventuel brand.

Hvor meget strøm bruger LED lyskæder?

En traditionel lyskæde er som regel monteret med pærer, der forbruger 35 watt – men ældre lyskæder kan forbruge op til 80 watt. En LED-lyskæde forbruger derimod typisk kun 5 watt. Når du alligevel skal købe ny julebelysning, er det således en god idé at vælge de produkter, der har LED-pærer.

Hvad koster det have julelys?

Ifølge Sparenergi.dk koster det for eksempel kun omkring 27 kroner at have lyskæde tændt hele døgnet i 3 måneder, hvis du vælger en LED-lyskæde med en effekt på 5 watt. Derimod vil en lyskæde med gløde- eller halogenpærer og en effekt på 35 watt koste omkring 192 kroner.

Hvor mange lys skal der på et juletræ?

Hvor mange lys har du brug for til dit juletræ? Der er virkelig ingen hårde og hurtige regler - meget afhænger af personlig præference. Den gennemsnitlige person har normalt et seks fods træ, siger Lidbeck-Brent. Så en let, generel regel at huske er, at du for hver fod af dit træ vil bruge en lysstreng.

Kan LED lys gå i brand?

LED pærer bliver ikke brandvarme og kan derfor bruges på børneværelset eller monteres i møbler og lofter, uden stor brandfare. LysExperten har et af de største udvalg af LED pærer, LED spots, LED rør, LED projektører mv.

Hvilke lyskæder er bedst?

Tænk i strømforbrug, når du vælger lyskæder Der er stor forskel på, hvor meget strøm lyskæderne forbruger. Lyskæder med LED-teknologi (også kaldet dioder) bruger op til 90% mindre strøm og har en imponerende lang levetid (cirka 50.000 timer).

Hvor meget strøm bruger en LED pære?

Spare pærer og LED pærer leverer meget mere lys med meget mindre strøm. Som hovedregel kan man sige, at en LED pære bruger ca....Omregningstabel LED lys.
Almindelig pæreSpare pæreLED pære
100 Watt28 Watt16 Watt
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt

Hvad koster det at have en LED lyskæde tændt?

Har du en gammel lyskæde, der bruger 180 watt, tændt hele døgnet i en måned, vil det koste dig 268 kroner. Har du en nyere LED lyskæde, der bruger 1,4 watt, og har du den tændt en måned i 12 timer om dagen, vil det koste dig 1 krone.

Hvad koster LED-lys i strøm?

Hvis du bruger lyskæder med LED-lys til at skabe julestemning ved dit hus, behøver du ikke ligge søvnløs af frygt for elregningen. For det koster kun omkring ti kr. at have en typisk LED-lyskæde tændt døgnet rundt i seks uger. Det viser en undersøgelse, som Energistyrelsen har lavet i december 2017.

Hvad koster det at have en LED pære tændt?

En glødepære på 40 watt svarer til en LED-pære på 4,5 watt. Forbruget for de 10.000 timer, en LED-pære kan lyse, vil være 103 kroner. Forbruget for 10.000 timers lys fra glødepærer på 40 watt er 916 kroner. Det er altså 813 kroner dyrere i forbrug at have en glødepære siddende i stedet for en LED-pære.

Hvor mange juletræslys?

Det rigtige beløb har en tendens til at være 150 lys pr. Streng, men du kan købe julelys med flere lys pr. Streng - så 200 lys pr. Streng fungerer bedst, hvis du vil have et meget lyst træ, mens du ønsker at vælge 100 lys pr.

Hvorfor lys på juletræet?

I 1811 blev der i deres hjem tændt et juletræ, som det havde været skik i Martin Lehmans barndomshjem i Holsten, og begivenheden vakte mere end almindelig opsigt i byen. Der gik rygter i kvarteret om, at der var kommet et stort grantræ til hjemmet og der skulle tændes lys på dets grene juleaften.

Hvilken pære udvikler mest varme?

En led pære med mange Watt udvikler mere varme end en led pære med mindre Watt, men alle led pærer udvikler varme. Led pærer er konstrueret så den producerede varme ledes væk fra led-chippen, varme ødelægger led-chippen, varmen skal afsættes til den omkringværende luft.