Table of Contents:

 1. Hvad er en kronograf?
 2. Hvad betyder kvarts ur?
 3. Er TAG Heuer et godt ur?
 4. Hvad er et quartz ur?
 5. Hvad er et kronograf ur?
 6. Hvordan virker Chronograph?
 7. Hvad hedder delene i et ur?
 8. Hvilket urværk er bedst?
 9. Kan man trække et automatisk ur op?
 10. Hvad er et automatisk ur?
 11. Hvad betyder Tag Heuer?
 12. Hvilket ur skal jeg vælge?
 13. Hvad er et Chronograph ur?
 14. Hvor lang tid holder et quartz ur?
 15. Hvad er et selvoptrækkende ur?

Hvad er en kronograf?

En kronograf er kort fortalt et instrument til at måle den tid, der går fra start til slut. En kronograf er derfor en slags stopur, som i armbåndsur benyttes til at måle forskellige former for tidsintervaller.

Hvad betyder kvarts ur?

Et kvartsur er et elektronisk ur, der styres af piezoelektriske svingninger i et krystal af mineralet kvarts. Disse svingninger styrer kvartsuret, lige som et penduls svingninger styrer et pendulurs gang.

Er TAG Heuer et godt ur?

Her blev de første ure skabt og siden da har TAG Heuer udviklet sig til, at være en af verdens førende brands inden for luksusure. I dag høster TAG Heuer bred anerkendelse for deres høje kvalitet, præcision og omhyggelighed.

Hvad er et quartz ur?

Quartz. Quartz urværket er det mest udbredte i urverdenen. Et elektronisk urværk, der er drevet af et batteri. Rent teknisk styres quartz urværket af svingninger i et lille kvartskrystal, som er inde i uret - deraf navnet "quartz".

Hvad er et kronograf ur?

Chronograph er betegnelsen for et analog ur der har intergreret stopur. Et basis herre ur med Chronograph har en sekund viser, som man kan starte og stoppe på en knap og efterfølgende kan nulstille på en knap. Mange herre ure med Chronographer kan idag tage mellemtider og har viser for minutter og til tider timer.

Hvordan virker Chronograph?

SPOT EN KRONOGRAF Definerende for kronograferne er de små urskiver under viserne. De ses også på andre typer af ure, men hvor eksempelvis dress- og dykkerure oftest har helt rene skiver, er det definerende for tidstagningsurene. Desuden er knapperne over og under kronen ligeledes et tydeligt kendetegn.

Hvad hedder delene i et ur?

Kassen er det man kunne betegne som 'hele uret' på nær lænken. Urværket er monteret inde i kassen, der er lukket med skiven og glasset foran og bagkassen bagpå. Bagkassen er det 'låg' der skrues på bagsiden af uret for at holde det lukket. Betegnelsen 'lænke' bruges om remme i metal.

Hvilket urværk er bedst?

Ønsker du derfor et ur som har det bedste fra både kvarts uret og det automatiske ur, er et ur med kinetisk urværk perfekt. Sådan kan det se ud inde i et urværk med kinetik.

Kan man trække et automatisk ur op?

Bevæger du dig ikke meget i løbet af en dag er det en god ide at trække uret op selv. Dette gøres typisk ved at dreje kronen 10-15 gange rundt med uret. Bemærk at hvis du drejer mere end 15 gange rundt pr. gang kan du risikere at skade og / eller ødelægge urværket.

Hvad er et automatisk ur?

Hvad er et automatisk ur? Et automatisk ur bruger en automatisk mekanisme til at holde urværket i gang. Dette står i kontrast til moderne kvarts ure, som blot er drevet elektronisk af et batteri. Det automatiske værk drives af kinetisk energi, der opstår når uret er i bevægelse, eksempelvis på din arm.

Hvad betyder Tag Heuer?

TAG Heuer er en schweizisk virksomhed, der designer og fremstiller armbåndsure og mode-accessories. Virksomheden blev grundlagt af Edouard Heuer i 1860 i byen St. Imier. Det første navn var "Uhrenmanufaktur Heuer AG".

Hvilket ur skal jeg vælge?

”Hvis du skal investere i et ur, er det som udgangspunkt en god idé at vælge et urmærke, der er nemt at sælge igen, og som ikke taber sin værdi ved brug. Rolex, Cartier, IWC og Omega er gode eksempler på disse urmærker. Sørg for at købe et ur med automatisk eller håndoptrukket værk.

Hvad er et Chronograph ur?

Chronograph er betegnelsen for et analog ur der har intergreret stopur. Et basis herre ur med Chronograph har en sekund viser, som man kan starte og stoppe på en knap og efterfølgende kan nulstille på en knap. Mange herre ure med Chronographer kan idag tage mellemtider og har viser for minutter og til tider timer.

Hvor lang tid holder et quartz ur?

Levetiden for et batteri til ure variere meget. Er det et almindeligt quartz ur, der bare viser tiden, vil levetiden for et batteri være omkring 2-3 år, hvorimod på mere avanceret ure - somregel digitale, der kommer batteriets levetid helt an på hvormeget uret bliver brugt og hvilke ting på uret der bliver brugt.

Hvad er et selvoptrækkende ur?

Selvoptrækkende ure er dermed ved at lægge fortiden til når man taler om produktion af mekaniske ure, og I dag består ur værket i det mekaniske ur af en automatisk ur optrækker funktion, som fungerer således at urværket i et automatisk ur trækkes op af en rotor, som benytter bevægelser fra håndleddet samt tyngdekraften ...