Table of Contents:

  1. Kan man have kronisk blærebetændelse?
  2. Hvorfor bliver man konfus ved urinvejsinfektion?
  3. Hvad er kronisk blærebetændelse?
  4. Er nitrofurantoin bredspektret?
  5. Hvad bruges Phenoxymethylpenicillin til?
  6. Kan ikke komme af med blærebetændelse?
  7. Hvorfor går min blærebetændelse ikke væk?

Kan man have kronisk blærebetændelse?

Mange kvinder lider af kronisk blærebetændelse uden at vide det, og de har mere eller mindre konstant svien ved vandladning, tyngdefornemmelse i underlivet, følsomme slimhinder og er bare aldrig helt på toppen.

Hvorfor bliver man konfus ved urinvejsinfektion?

Når en ældre person får feber, bliver dehydreret og oplever et skift af de vante omgivelser ved indlæggelsen, så er det en meget voldsom indgriben i livet. Det kan fremprovokere delir, en tilstand, hvor patienten bliver konfus, får et ændret bevidsthedsniveau og hallucinationer, siger Lene Paulsen.

Hvad er kronisk blærebetændelse?

Mange kvinder lider af kronisk blærebetændelse uden at vide det, og de har mere eller mindre konstant svien ved vandladning, tyngdefornemmelse i underlivet, følsomme slimhinder og er bare aldrig helt på toppen.

Er nitrofurantoin bredspektret?

Virker ved at hæmme væksten af bakterier i urinvejene, idet nitrofurantoin opkoncentreres i urinen. Midlet virker på flere forskellige bakteriearter og er således bredspektret.

Hvad bruges Phenoxymethylpenicillin til?

Phenoxymethylpenicillinkalium "EQL Pharma" anvendes til behandling af: Infektioner med bakterier, som kan påvirkes af penicillin, fx halsbetændelse, lungebetændelse eller mellemørebetændelse.

Kan ikke komme af med blærebetændelse?

I disse tilfælde er det en god ide at kurere blærebetændelsen og derefter behandle forebyggende med et mildt antibiotikum med blot én pille dagligt f. eks. 3 måneder i træk. Traditionelt bruges i disse tilfælde et middel, der hedder Monotrim eller nitrofurantoin.

Hvorfor går min blærebetændelse ikke væk?

penicillin, sulfo-præparater etc. Ofte sker der det, at lægen efter en behandling af en blærebetændelse ønsker at kontrollere, om urinen nu er uden bakterier. Så finder man måske bakterier, selv om kvinden ingen symptomer har. I disse tilfælde bør der ikke straks indledes en ny behandling.