Table of Contents:

  1. Hvilken farve mursten?
  2. Er der forskel på mursten?
  3. Hvem opfandt mursten?
  4. Hvad er Bagmursten?
  5. Kan man ændre farve på mursten?
  6. Hvilken mursten skal jeg vælge?
  7. Hvordan lægger man et murstensgulv?
  8. Hvor mange teglværker er der i Danmark?
  9. Hvor kan man købe mursten i Danmark?

Hvilken farve mursten?

De mest almindelige mursten er gule eller røde. Vil du gerne have et lidt anderledes og personligt murstenshus, er der masser af muligheder for at vælge en anderledes mursten. I dag findes der nemlig hele 200 forskellige farver mursten. Også mørtlen kan man få i forskellige farver.

Er der forskel på mursten?

Blødstrøgne mursten Murstenene har en rolig ens overflade med naturlig og mindre rustik overflade. Blødstrøgne mursten findes i stor farvevariation og med forskellige engoberede overflader.

Hvem opfandt mursten?

Kathleen Kenyon fandt mursten, der var formet omkring 8000 f.Kr. Dengang havde stenaldermenneskene knap nok opgivet tilværelsen som jægere; de var først ved at lære at dyrke jorden, og de kendte endnu intet til at lave krukker af ler. Alligevel fik opfindsomme hjerner den idé at forme lerjord til aflange klumper.

Hvad er Bagmursten?

BLØDSTRØGNE BAGMURSTEN Stenene er produceret med henblik på anvendelse i indvendige konstruktioner, såvel bærende som ikke bærende. Format: Normalformat og bredstensformat, DS 414. De tekniske specifikationer er som angivet under facadesten i tilsvarende udførelse.

Kan man ændre farve på mursten?

Man kan sagtens bruge andre farver i samme Jotun Demi Dekk serie, der er nemlig en del farver at vælge imellem, og du kan lave toningen mørkere og lysere efter behov, det kommer bare an på hvor meget vand du blander i farven.

Hvilken mursten skal jeg vælge?

Mursten kommer i adskillige nuancer rosa, grå, brune, hvide, røde eller gule. Valget af mursten kan derfor være svær. Når murstenen er valgt skal du også huske at vælge en passende fugefarve for at få det helt rigtige udtryk.

Hvordan lægger man et murstensgulv?

Halvmoduler er den mest traditionelle måde at lægge murstensgulv på. Med halvmoduler placeres murstenene med en halv længdes forskydning, i forhold til murstenene i forrige række. Det betyder, at du i række nummer to starter med en halv mursten, som slutter midt på den nederste.

Hvor mange teglværker er der i Danmark?

I dag er der omkring 25 teglværker tilbage i Danmark, og de er placeret tæt, hvor der er lerforekomster af den relevante kvalitet. De fleste aktive værker ligger ved Flensborg Fjord og ved Limfjorden. På Fyn er der tre teglværker tilbage – heraf altså Petersminde Teglværk i Stenstrup.

Hvor kan man købe mursten i Danmark?

Mursten | Køb blødstrøgne mursten i rød og gul hos STARK.